Samo prosto pitanje, sta je bolje uzeti sada FM2+ ili AM3+ plocu i koja je da kazem poslednja generacija *dok ne izadje AM4* Mislio sam da cekam al nece to jos kod nas ..mada pise Oktobar kao realase date... Ja graficku imam iz potpisa 7750 V2 iz potpisa * ona ce se poslednja menjati* memoriju cu uzeti 2x8gb ..samo me zanima koji socket da uzmem...pa cemo otom potom za procesor Ovde budzet nije bitan jer me sami zanima koji je Last Gen. socketa. Hvala unapred svima :) MSI 770-C45 AM3 Phenom b45 x4 TakeMS 8gb DDR3 1333Mhz 1x SSD Patriot Blast, 1x160GB Maxtor ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 Asus DVD/RW
Zavisi sta radis na kompu. FM2 dobacuje samo do pola koliko AM3+ procesor domasi. Ali zato ima integrisani GPU (koji smatram da je isti ili jaci od tvoje).
Takodje oba se kotiraju kao stara zato sto nova generacija dolazi za manje od 6 meseci.
A izvini..picim tikete u kladzi hehe :) salim se.. ma odigram igre neka..sada me Mafia III iznervirala jer nece zbog procesora da se pokrene... Desktop Crash... Nekad radim u Photoshop CS6 ili Illustrator CS6 al to radi i ovako pa je to manje bitno. Tako da..nek bude da igram igre i CS GO online kada stignem od posla sto je isto igra:) MSI 770-C45 AM3 Phenom b45 x4 TakeMS 8gb DDR3 1333Mhz 1x SSD Patriot Blast, 1x160GB Maxtor ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 Asus DVD/RW
Iako su obe platforme već praktično panzionisane, za neki ozbiljniji posao i igranje logičnije je da ideš na AM3+. Skoro su izbacili i neke poboljšane revizije čipsetova za AM3+, tako da je možda bolje da ideš na njega. Ili, da pređeš na Intela. A što se Mafije tiče, igra je kriminalno dobro optimizovana, tako da likove koji su je pravili treba u`apsiti zbog kriminalnog udruživanja protiv optimizacije.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Druze moj gde ti nadje i5 za 100eur kada u Em** najjeftiniji 22.000 :) Bez ploce .. A sto se tice Am3+ ili Fm2+ znam da je i to staro... nego kao aj se pocastim posle 100 god malo sa novom plocom i procesorom...a ono Am4 ko zna kada ce sa DDR4 ... ..al izgleda cu cekati jos :/ ne znam..nisam pametan. Mislim nisam zahtevan ono 120fps i te fore..bitno mi da radi bar na 35/40 fps da se opustim malo i to je sve naravno u 1920x1080
Nije kolega mislio na nov i5, nego na polovan, jer su im u poslednje vreme drastično pale cene. A što se AM4 tiče, on će odmah sa DDR4. DDR3 neće ni podržavati. Samo, opet je pitanje kad će se pojaviti kod nas i što će prvi APU-i biti u 28nm sa Ekskavejtor, a ne Zen jezgrima. Sam Zen i kad se pojavi, biće ono čudo sa 8 jezgara i 8 tredova, a to verovatno neće biti za nas obične smrtnike.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
ali kako god da okrenes ako uzimas novo i 8320 na primer nije jeftin procesor uopste, na tvome mestu ja bih uzeo novu plocu za intel koja podrzava recimo 4tu generaciju ili 3cu eventualno, a polovan cpu na oglasima. Prema ovome kako su krenuli sa novim igrama, morace samo intel da se uzima, a kasnije umesto i5, i7 da se uzme, jer su poprilicno oboleli sa zahtevnoscu... Dakle ako gledas polovno izadje ti za plocu+cpu izmedju 150-200e, novo izadje preko 200, plus trebace ti i jaca graficka, ta sto imas je poprilicno slabasna, i ja sa ovom mojom pa se nekako jedva kotrljam sa novim igrama...
Polovan da. :) Onda se izvinjavam, a za AM4 kapiram i ja da ce procesor i ploca da kostaju za nas smrtnike jedno 500eur haha. Nista videcu sta mi najbolje..onda mozda am3+ ..kapiram da ce se koristiti jos duze vreme kao i AM3, e sada ne znam jel mogu neka uparivanja na FM2+ i moja graficka i tako te fore. Malo sam ispao iz fazona :/ Sve u svemu Hvala na dosadasnjim odgovorima i sugestijama
slabi su ti procesori da se koriste za igre a i te integrisane graficke sto imaju, imaju ih samo da bi imao na sta da nakacis da koristis monitor koliko toliko...ne za gaming
Sad dovlace to nasi djubretari od preko na kilo iz nekh brand masina,ali super za gaming bolje od fx 83xx
:: Nije kolega mislio na nov i5, nego na polovan, jer su im u poslednje vreme drastično pale cene :: A što se AM4 tiče, on će odmah sa DDR4. DDR3 neće ni podržavati. Samo, opet je pitanje kad će se pojaviti kod nas i što će prvi APU-i biti u 28nm sa Ekskavejtor, a ne Zen jezgrima. Sam Zen i kad se pojavi, biće ono čudo sa 8 jezgara i 8 tredova, a to verovatno neće biti za nas obične smrtnike :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A9 :: :: ::
Imas Phenom II X4 B45, sto bi menjao CPU i plocu? 8 GB rama ti je sasvim dovoljno za PS i Cunter Strike. Kupi neku graficku sad a kad Zen izadje predji na AM4. Nego, mogao bi malo da nam poduvas muda, nisi odavno. :D :P
Realno bih mogao..al samo malo..omatorilo se :D hahah...des bracala...igras CS i dalje negde? Ja pika CS GO pa svrati malo da ti lupim neki ban :P :) MSI 770-C45 AM3 Phenom b45 x4 TakeMS 8gb DDR3 1333Mhz 1x SSD Patriot Blast, 1x160GB Maxtor ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 Asus DVD/RW
Igram ponekad CS:GO a CS 1.6 kad me uhvati nostalgija. Gde si sad admin? Meni bi bila truba da budem opet admin posle Serbian Gamersa i onakve ekipe. Good times. :)
E pa admin sam na veoma dobrom WarZone Serv. tj. svim serverima tamo, a i super je ekipa ..zajebavamo se bas... http://cswarzone.com/forums/ Nick mi ja tamo FILNI *stari je otisao u penziju..jbg sto kazes..greota..kada nije to Serbian Gamers* Pa svrati nekada :) Ne bih skodilo da dolazis pa da te tamo predlozim za admina :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.