Slucajno danas vidim kad je Adzem u nekoj temi pominjao da ce uzeti 6800k .Zar je moguce da se nista nije pisalo na forumu da je izasao naslednik 5820k.
Ima skroz i korektnu cenu na KP, 370e . Ne znam da li da menjam svoj vremesni 2600k za 6800k ili cekam 7700k koji je potpuno nova platforma
pa i meni je bzv da idem opet na 4 core..ali bice nova platforma 7700k a ovaj 6800k vidim da je samo 2-3 fps i bednih 5 % brzi od 5820k ... Ne znam, vreme odavno da menjam komp ali je bas situacija nikakva .
ma ne bih ja tu nista dirao jos 1-2 god. hebes novu platformu sa 4 jezgra.
SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
:: :: pa i meni je bzv da idem opet na 4 core..ali bice nova platforma 7700k a ovaj 6800k vidim da je samo 2-3 fps i bednih 5 % brzi od 5820k ... Ne znam, vreme odavno da menjam komp ali je bas situacija nikakva .
:: :: ma ne bih ja tu nista dirao jos 1-2 god. hebes novu platformu sa 4 jezgra :: :: :: SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D :: :: :: :: :: pa i meni je bzv da idem opet na 4 core..ali bice nova platforma 7700k a ovaj 6800k vidim da je samo 2-3 fps i bednih 5 % brzi od 5820k ... Ne znam, vreme odavno da menjam komp ali je bas situacija nikakva .
XD isti ovaj razgovor vodim sa pc berzancima vec 3-4 put i uvek se isto zavrsi i odgovorite me da ne menjam nista . Izgleda cu dozivotno imati ovaj 2600k :D.
Nista gledacu oglase, ako uleti nesto povoljno uzecu ako ne..cekam godinu na nove platforme krstene
e jbg kad ti je extra uleteo taj 2600k isplatice ti se svaku paricu .)
Sta znam mozes uzeti nov 7700k samo da ne bude posle pola godine prc prodaj i uzimaj nesto sa vise jezgrica a ne daj boze da to bude amd .)
SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D
:: XD isti ovaj razgovor vodim sa pc berzancima vec 3-4 put i uvek se isto zavrsi i odgovorite me da ne menjam nista . Izgleda cu dozivotno imati ovaj 2600k :D :: :: Nista gledacu oglase, ako uleti nesto povoljno uzecu ako ne..cekam godinu na nove platforme krsten ::
:: Pa cak i voljenom AMD Bartonu :: Ko je kupio 2600K obezbedio se za narednih 10 godina. Zato, brate, hrani ga memorijom i uzivaj :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: ::
Ja sam odlucio da prodam moje komponente i da kupim nove odlucio sam se za 6800K kada dobijem komponente mozda uradim par testa da vidim kako sljaka....
Pre svega Intel nas je kroz proteklih nekoliko godina doveo u stanje usporenog razvoja tako da svake godine prakticno dobijes od 5-15% napredak u performansama dok cena za istu klasu procesora progresivno raste.
Jos uvek nisu spustili sest jezgara u visoku srednju klasu. Takav procesor ne postoji, rezervisan je samo za visoku klasu uz promenu socket-a.
Situacija je takva da je danas i dalje a bice tako i u buduce 4 jezgra sasvim dovoljno i podrzano.
Ono mnogo bitnije od samih fizickih jezgara je IPC i njegov napredak. Tu se odlikuje performance gain.
Sta hocu da kazem, treba napraviti balans, uzeti procesor sa kojim dobijas maksimalne performanse, pricam o gaming-u a ostatak koji je planiran za skuplji i bolji procesor uloziti u bolju graficku kartu.
Do kakvog zakljucka dolazimo? Da je 6600K sasvim dovoljan, zapravo procesor sa kojim izvlacis maksimalne performanse i bolji ne treba.
Upravo sastavljam jednu takvu platformu, i kada stignu komponente okacicu vam rezultate.
P.S. I 7700k kada izadje koliko ce realno biti brzi od 6700k? 5%? 10%? Cena?
Preveliko je cimanje sa svim tim klasama, mozganje sta je bolje a zapravo je rec o klasicnoj hiperprodukciji i performansama na tacnicu, razlike minimalne, cene sve vece.
Kako god da se odlucis i sta god da odlucis ne mozes pogresiti ali svoj dzep koliko, toliko zastiti ili bar racionalnije i pametnije rasporedi ulozeno.
Hahaha, pa zar mislis da sam nesto uzeo na kraju? Ne pada mi napamet da kupujem u 2017-oj x4 i da imam 900-1000 poena u cinebench-u. Jos silujem 8350 na 5ghz, naponska samo sto se nije zapalila jer mu ne prastam nista i gruvam 1.55v. Ubudzio dve 12-ice da duvaju na naponsku i vozi misko. Cekam neku krstenu ddr4 platformu sa razumnom cenom, a sto se tice 6800k to je identican procesor kao i 5820k, ma ni fps razlika. Ne znam zasto svi pominjete da je x4, kada je x6.
Ako pricamo o legendarnom sendiju 2500/2600 su najbolja kupovina svojevremeno u poznatom delu mlecnog puta, pa i sire. :D
Bem vas redom a tebe Adzeme bez vazelina xD. Taman se opet napalio da menjam za ddr4 platformu,vidim.pominjes 6800 a nisam ni znao da je izasao. 6 god drzim 2600k sto je puno puno je al kako se cini izgleda ce jos toliko xD.
A nista,dizem ruke onda... Ako uleti bas povoljno na oglasu 6800 komplet ugrabicu ga ,inace cu preskociti jos koju god. Sad mi nije zurba ko jutros :D
Greota mi bilo da stavljam 1070/1080 na 6 god mator cpu
Matori cekaj mene, znas da ja to najbolje iskalkulisem, kad ja predjem, tad i ti..a to ce biti veoma uskoro.. Podzemlje tiho sapuce ZEN, tako da sacekajmo prolece-leto 2017 i znacemo sta cemo.. :D Takodje zivim u nadi da ce izaci neki 1440p IPS monitor za gaming, DELL TN jeste zlo ali zelim bolji! :D
I ja vec godinu dana cekam da predjem na DDR4 da bih mogao da ubodem lepo neku GTX 1070/GTX1080, ali je situacija na trzistu sa ponudom bila ocajna. Tako da sam odredio da u Februaru, najkasnije Martu predjem na Zen/Kaby Lake u zavisnosti ko se bolje pokaze.
Tako da ako si vec odlucio da menjas platformu, savetujem ti da sacekas do tad, kada ce situacija biti dosta jasnija. Jos samo 3-4 meseca :D
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 280X OC Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Hahaha Peki sine, pa ne hvata svakog Wlada sindrom da uzima Intel i Nvidiu na svakih 6 meseci, to samo nerazumni ljudi rade, pusti ti to.. Neka saceka, sta ima da uzme sada, sve je njesra.. :D
E upravo to, pravi komentar direktno u centar. Omatorio covek, pusti ga u persun. Krenula kriza srednjih godina, djavolja je to rabota. :D
Slusaj bratijo, 90% ljudi koji su odvojili neke parice za novu platformu ceka prolece i tog jebenog zena. Tada ce Intel takodje imati nesto novo i situacija ce se iskristalizovati. Nego, pusti ti sada procesore i graficke, sta je sa nekom 144hz+ makinom? Pa neces valjda kupovati sve to i gledati 60 slicica u sekundi, ajde, ajde, pricaj koji monitor merkas? :D
:: Ognjeni, koliko sam ja shvatio, tebi je ustvari jako zao sto imas do jaja procesor :: ::
Intel je za mamine cave, ovako se pravi igraci greju i igraju u isto vreme. Taman zima da se pregura. Imam i jedan isti takav pozadi koji hladi naponsku. :D Svi cekamo prolece ogisa, mozes i ti. :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.