Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
problem sa win 10 i starijom konfiguracijom
STRANA 1 OD 1
voxxx problem sa win 10 i starijom konfiguracijom 02.10.2016. 15:08 T64020

status: user
broj poruka: 351

Konf: Asus M2A VM HDMI, 6 GB DDR2, AMD 4800+, grafika R6450.

Kada sam instalirao win 10, pred samo dizanje pocinje da mi izbacuje BSOD, sa porukom video failure ili tako nešto slično. Kada sam mu izvadio ovu grafiku, sa integrisanom ATI 1250 radi, ali nece da instalira drajver nikako. Odradi, ali nema promena. Kada vratim grafiku radi neko kratko vreme, oko 2 minuta i opet pukne win10. Na kraju posle sve ove zezancije, probao sam ponovo da instaliram win bez 6450 karte i posle nekog treceg restarta, pred sam kraj komp se sam od sebe ugasio.

Sumnjam najvise u napajanje jer je ovo neki nomak koneski krš, ali možda neko ima i druge ideje. Napajanje ću u svakom slučaju promeniti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: problem sa win 10 i starijom konfiguracijom 02.10.2016. 15:15 #624417

broj poruka: 18996
Za pocetak, mogao bi da instaliras npr. Windows7, jer ne mogu da zamislim da W10 radi kako treba na toj konfiguraciji. A ako se povremeno komp sam od sebe ugasi, to je napajanje, ako je hladnjak na procesoru pozicioniran kako treba.

::
:: Konf: Asus M2A VM HDMI, 6 GB DDR2, AMD 4800+, grafika R6450
:: Kada sam instalirao win 10, pred samo dizanje pocinje da mi izbacuje BSOD, sa porukom video failure ili tako nešto slično. Kada sam mu izvadio ovu grafiku, sa integrisanom ATI 1250 radi, ali nece da instalira drajver nikako. Odradi, ali nema promena. Kada vratim grafiku radi neko kratko vreme, oko 2 minuta i opet pukne win10. Na kraju posle sve ove zezancije, probao sam ponovo da instaliram win bez 6450 karte i posle nekog treceg restarta, pred sam kraj komp se sam od sebe ugasio.
:: Sumnjam najvise u napajanje jer je ovo neki nomak koneski krš, ali možda neko ima i druge ideje. Napajanje ću u svakom slučaju promeniti.
voxxx Re: Re: problem sa win 10 i starijom konfiguracijom 02.10.2016. 15:24 #624418

Komp je drugarov. Radila mu je 10 ka, ali mu je HDD pokazao bad sector, medjutim, uzeo je nov HDD, i onda su krenuli ovi problemi.

:: Za pocetak, mogao bi da instaliras npr. Windows7, jer ne mogu da zamislim da W10 radi kako treba na toj konfiguraciji. A ako se povremeno komp sam od sebe ugasi, to je napajanje, ako je hladnjak na procesoru pozicioniran kako treba
:: ::
:: :: Konf: Asus M2A VM HDMI, 6 GB DDR2, AMD 4800+, grafika R6450
:: :: Kada sam instalirao win 10, pred samo dizanje pocinje da mi izbacuje BSOD, sa porukom video failure ili tako nešto slično. Kada sam mu izvadio ovu grafiku, sa integrisanom ATI 1250 radi, ali nece da instalira drajver nikako. Odradi, ali nema promena. Kada vratim grafiku radi neko kratko vreme, oko 2 minuta i opet pukne win10. Na kraju posle sve ove zezancije, probao sam ponovo da instaliram win bez 6450 karte i posle nekog treceg restarta, pred sam kraj komp se sam od sebe ugasio.
:: :: Sumnjam najvise u napajanje jer je ovo neki nomak koneski krš, ali možda neko ima i druge ideje. Napajanje ću u svakom slučaju promeniti.
djape7777 Re: Re: Re: problem sa win 10 i starijom konfiguracijom 02.10.2016. 16:05 #624420

broj poruka: 925
Jesi li promenio napajanje pa isti simptomi ili...?
BTW ja bi taj hdd peglao HDD Regenerator-om jer postoji mogucnost da je OK tj. da ga je zeznulo napajanje.....

:: Komp je drugarov. Radila mu je 10 ka, ali mu je HDD pokazao bad sector, medjutim, uzeo je nov HDD, i onda su krenuli ovi problemi.
:: :: Za pocetak, mogao bi da instaliras npr. Windows7, jer ne mogu da zamislim da W10 radi kako treba na toj konfiguraciji. A ako se povremeno komp sam od sebe ugasi, to je napajanje, ako je hladnjak na procesoru pozicioniran kako treba
:: :: ::
:: :: :: Konf: Asus M2A VM HDMI, 6 GB DDR2, AMD 4800+, grafika R6450
:: :: :: Kada sam instalirao win 10, pred samo dizanje pocinje da mi izbacuje BSOD, sa porukom video failure ili tako nešto slično. Kada sam mu izvadio ovu grafiku, sa integrisanom ATI 1250 radi, ali nece da instalira drajver nikako. Odradi, ali nema promena. Kada vratim grafiku radi neko kratko vreme, oko 2 minuta i opet pukne win10. Na kraju posle sve ove zezancije, probao sam ponovo da instaliram win bez 6450 karte i posle nekog treceg restarta, pred sam kraj komp se sam od sebe ugasio.
:: :: :: Sumnjam najvise u napajanje jer je ovo neki nomak koneski krš, ali možda neko ima i druge ideje. Napajanje ću u svakom slučaju promeniti.
VMARC 02.10.2016. 16:07 #624421

broj poruka: 9420
Sa integrisanom nece da digne drajver, jer 1250 nije podrzana u WIN X, a 6450 je verovatno crkla, ili je problem u napajanju (sto su manje sanse).
Probaj sa drugom grafickom ili drugim napajanjem, nemas trecu opciju.

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

DmasteRNo1 Win 10 i metuzalem 02.10.2016. 16:34 #624422

broj poruka: 6101
A šta će tom tvom drugu Win 10 na Metuzalemu od kompa? Tu je Sedmica puna kapa. I 8.1 je previše za njega. Bitno je samo da nije raspali XP!

i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/ProCase Nitro AX/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90

gilopile ... 02.10.2016. 18:05 #624425

broj poruka: 9459
Metuzalem rodio za win7 64bit.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

VMARC 02.10.2016. 18:16 #624428

broj poruka: 9420
Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni.

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

voxxx Re: 03.10.2016. 00:32 #624450

Najnovije sto se desava je sledeće. Uzeo sam LC power napajanje od 450 i sada je to sigurno stabilno što se napona tiče u računaru (nije se gasio) , medjutim, čim se ubaci 6450 kartica i win 10 je prepozna kao neki njegov drajver izlazi BSOD. Nije problem u kartici jer na starom HDD sam uspeo da mu podignem win 10. Ne znam kako da dodjem do tog koraka da kada ubacim karticu mogu da skinem neki drajver sa neta za nju i instaliram ga jer se odmah na početku javlja BSOD.

:: Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
:: E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni
:: macOS Sierr
:: What can your Mac do now? Just ask
vladarko Napajanje, hard... 03.10.2016. 01:59 #624452

broj poruka: 4228
Izvadi mu 4 GB RAM i ostavi samo jedan štap od 2 GB. Ako pukne opet - probaj sa drugim. Možda te neka memorija zeza.

Ako nije memorija - zameni mu SATA kabl, stavi od optike.

Pozdrav!

Vlada

djape7777 Re: Re: 03.10.2016. 03:26 #624454

Pa ako ti stari hdd dize OS Ghost-uj ga...
Nema potrebe za ovaj mazohizam...
BTW Jesi li `peglao` stari hdd mozda je na njemu Upgrade sa win 8...

:: Najnovije sto se desava je sledeće. Uzeo sam LC power napajanje od 450 i sada je to sigurno stabilno što se napona tiče u računaru (nije se gasio) , medjutim, čim se ubaci 6450 kartica i win 10 je prepozna kao neki njegov drajver izlazi BSOD. Nije problem u kartici jer na starom HDD sam uspeo da mu podignem win 10. Ne znam kako da dodjem do tog koraka da kada ubacim karticu mogu da skinem neki drajver sa neta za nju i instaliram ga jer se odmah na početku javlja BSOD
:: :: Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
:: :: E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni
:: :: macOS Sierr
:: :: What can your Mac do now? Just ask
imarkovic Re: Re: 03.10.2016. 07:56 #624457

Probaj udji u SAFE mode i instaliraj drajver.

:: Najnovije sto se desava je sledeće. Uzeo sam LC power napajanje od 450 i sada je to sigurno stabilno što se napona tiče u računaru (nije se gasio) , medjutim, čim se ubaci 6450 kartica i win 10 je prepozna kao neki njegov drajver izlazi BSOD. Nije problem u kartici jer na starom HDD sam uspeo da mu podignem win 10. Ne znam kako da dodjem do tog koraka da kada ubacim karticu mogu da skinem neki drajver sa neta za nju i instaliram ga jer se odmah na početku javlja BSOD
:: :: Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
:: :: E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni
:: :: macOS Sierr
:: :: What can your Mac do now? Just ask
djape7777 Re: Re: Re: 03.10.2016. 13:48 #624463

Moze i to ali bice gde mi je ovo pa ono ovako sta je imao tu je, zamena je dosla zbog bad sector-a ako uopste postoji,Prvo su trebali HDD regenerator da opale...

:: Probaj udji u SAFE mode i instaliraj drajver
:: :: Najnovije sto se desava je sledeće. Uzeo sam LC power napajanje od 450 i sada je to sigurno stabilno što se napona tiče u računaru (nije se gasio) , medjutim, čim se ubaci 6450 kartica i win 10 je prepozna kao neki njegov drajver izlazi BSOD. Nije problem u kartici jer na starom HDD sam uspeo da mu podignem win 10. Ne znam kako da dodjem do tog koraka da kada ubacim karticu mogu da skinem neki drajver sa neta za nju i instaliram ga jer se odmah na početku javlja BSOD
:: :: :: Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
:: :: :: E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni
:: :: :: macOS Sierr
:: :: :: What can your Mac do now? Just ask
Julije ... 04.10.2016. 20:13 #624554

broj poruka: 265
Radi W10 i na dosta slabijim racunarima, prodao sam pre mesec ipo AMD Athlon 64 2800+ OC 2,3GHz, 2x1GB DDR1, MSI geforce 2mx100-200 32MB, maxtor DM 9plus 120GB S-ATA na smrljavoj asrock K8NF3-VSTA ploci i sljaka jos uvek bez reklamacija, jes da se koristi samo za MS Office ali radi .-)
Nemoj pogresno da me shvatis, mrzim W10 iz dna duse i pre nekoliko dana sam ga definitivno izbacio iz upotrebe jer je sa ovim apdejtom postao djubre za mene ima u drugoj temi moj komentar o tome, ali kad ljudi traze da im instaliram ja to odradim, plus sto ova starudija nema pristup internetu pa ce ostati na obicnoj verziji koja i nije toliko losa :-P

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Kingston HyperX SH103S3240G + SAMSUNG HD502HJ
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stack

djape7777 Re: ... 05.10.2016. 00:23 #624563

Ma vezi konja gde gazda kaze pa makar crkli i konj i GAZDA :)))

:: Radi W10 i na dosta slabijim racunarima, prodao sam pre mesec ipo AMD Athlon 64 2800+ OC 2,3GHz, 2x1GB DDR1, MSI geforce 2mx100-200 32MB, maxtor DM 9plus 120GB S-ATA na smrljavoj asrock K8NF3-VSTA ploci i sljaka jos uvek bez reklamacija, jes da se koristi samo za MS Office ali radi .-
:: Nemoj pogresno da me shvatis, mrzim W10 iz dna duse i pre nekoliko dana sam ga definitivno izbacio iz upotrebe jer je sa ovim apdejtom postao djubre za mene ima u drugoj temi moj komentar o tome, ali kad ljudi traze da im instaliram ja to odradim, plus sto ova starudija nema pristup internetu pa ce ostati na obicnoj verziji koja i nije toliko losa :-
:: Asus P5Q3DeLux
:: Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual
:: Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4G
:: Asus ENGTX570 DCI
:: Kingston HyperX SH103S3240G + SAMSUNG HD502H
:: Leadtek WinFast PxDTV2300
:: CoolerMaster Stac
voxxx Re: Re: Re: 06.10.2016. 14:19 #624603

Koja verzija Ghost-a radi na Win 10?

:: Pa ako ti stari hdd dize OS Ghost-uj ga..
:: Nema potrebe za ovaj mazohizam...
:: BTW Jesi li `peglao` stari hdd mozda je na njemu Upgrade sa win 8...
:: :: Najnovije sto se desava je sledeće. Uzeo sam LC power napajanje od 450 i sada je to sigurno stabilno što se napona tiče u računaru (nije se gasio) , medjutim, čim se ubaci 6450 kartica i win 10 je prepozna kao neki njegov drajver izlazi BSOD. Nije problem u kartici jer na starom HDD sam uspeo da mu podignem win 10. Ne znam kako da dodjem do tog koraka da kada ubacim karticu mogu da skinem neki drajver sa neta za nju i instaliram ga jer se odmah na početku javlja BSOD
:: :: :: Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
:: :: :: E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni
:: :: :: macOS Sierr
:: :: :: What can your Mac do now? Just ask
imarkovic Re: Re: Re: Re: 06.10.2016. 16:16 #624604

Koristi Ghost sa Hirens boot cd-a, vidi samo koja verzija ima Ghost, ili samo skini 10.6. Imas uputstvo kako se pravi butabilni USB.

:: Koja verzija Ghost-a radi na Win 10
:: :: Pa ako ti stari hdd dize OS Ghost-uj ga..
:: :: Nema potrebe za ovaj mazohizam...
:: :: BTW Jesi li `peglao` stari hdd mozda je na njemu Upgrade sa win 8...
:: :: :: Najnovije sto se desava je sledeće. Uzeo sam LC power napajanje od 450 i sada je to sigurno stabilno što se napona tiče u računaru (nije se gasio) , medjutim, čim se ubaci 6450 kartica i win 10 je prepozna kao neki njegov drajver izlazi BSOD. Nije problem u kartici jer na starom HDD sam uspeo da mu podignem win 10. Ne znam kako da dodjem do tog koraka da kada ubacim karticu mogu da skinem neki drajver sa neta za nju i instaliram ga jer se odmah na početku javlja BSOD
:: :: :: :: Ja sam tek sada registrovao da si napisao i da se komp ugasio bez 6450.
:: :: :: :: E, onda, proveri napajanje a pre toga baci pogled na kondenzatore na ploci, da nisu naduveni
:: :: :: ::
:: :: :: :: macOS Sierr
:: :: :: :: What can your Mac do now? Just ask
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs