Kupujem na poklon maticnu plocu. Budžetom sam ograničen na 8-9 hiljada. Da li je bolje kupiti neku ddr3 ploču, ili neku najjeftiniju ddr4 ploču, posavetujte me, šta i kako raditi? Pozdrav!
Koji procesor će da ide na tu ploču? Kojim se komponentama već raspolaže, a koje se planiraju da kupe? A ne u stilu da li je bolje 2kg svinjećeg ili goveđeg buta?
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 250GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/ProCase Nitro AX/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech A90
Nema nijednu drugu komponentu. Naknadno ce se kupovati, procesor kontam neki i5 ili tako nesto, a memoriju recimo za pocetak ddr4, zato i jurim takvu plocu.
Pretpostavljam da je platforma za intel, u principu juri B150 chipset (Gigabyte https://goo.gl/pRCTKy ), jeftiniji je daleko od ASUSA, a bice sasvim ok. Nemoj uzimati DDR3, za nov komp ne ide.
PS zavisi od ukusa, ali naravno, zna se, uvek je bolji i zdraviji juneci (ne govedji) but
:: Kupujem na poklon maticnu plocu. Budžetom sam ograničen na 8-9 hiljada. :: Da li je bolje kupiti neku ddr3 ploču, ili neku najjeftiniju ddr4 ploču, posavetujte me, šta i kako raditi :: Pozdrav! ::
Decko, meni se cini da ti ne znas sta ces. Ako uzmes DDR4 mozes samo Skylake Intela. A opet, za bilo koju plocu moras da znas koju ces generaciju procesora.
edit: pardon, ovo je ddr3 Koliko vidim, ja ne vidim da ima B150 za te pare, nego slabiji chipset H110: https://goo.gl/eqgFNv Ako tvoj drugar planira ozbiljan procesor, ovo nije ploca za to.
:: hvala na savetu, dakle taj chipset je ok, i ima ga u tom budzetu? :: :: :: ::
Bolje kao poklon kupi SSD ili eksterni HDD nego maticnu koja se nece koristiti. Budzetom od 8-9.000 si ogranicen na H110 cipset i najjeftinije B150 maticne sto je izbor jedino ako ce biti budzetski orijentisan komp. Ako bas mora maticna onda moj glas za MSI B150M PRO-VD za 8k.
Moram i ja da se umesam jer sam odlucio da menjam moji komp i ja ocu da kupim neku ddr4 plocu ali moji budzet je za plocu do 30000 dinara na nju bi isao neki i7 i 32GB Rama overclokovanih na 3300 Mhz..
:: Moram i ja da se umesam jer sam odlucio da menjam moji komp i ja ocu da kupim neku ddr4 plocu ali moji budzet je za plocu do 30000 dinara na nju bi isao neki i7 i 32GB Rama overclokovanih na 3300 Mhz.. :: :: Predlozi ? :: :: ::
Za taj novac možeš da uzmeš bilo koju ddr4 plocu jer ti sve to isto. Ako želiš da overklokuješ procesor koji nije k onda ideš na z170 a ima je za 12.000 din.Šta ovim dobijaš.Pa dobijaš jeftin procesor koji možeš da overklokuješ na nivo mnogo skupljih procesora. S druge strane ako ne želiš da overkolukuješ procesor onda ti je bacanje para sve preko 8.000 din za plocu.
:: M7 ili Hero 8 na to 6700k , a za memaru ce kuta da predlozi... :: :: :: Hero 8,6700K,H-100,Predator 16GB,390X,Nitro 850,HyperX 120GB,U7,7C :: :: :: :: Moram i ja da se umesam jer sam odlucio da menjam moji komp i ja ocu da kupim neku ddr4 plocu ali moji budzet je za plocu do 30000 dinara na nju bi isao neki i7 i 32GB Rama overclokovanih na 3300 Mhz.. :: :: :: :: Predlozi ? :: :: :: :: :: ::
Jednostavnije od M7 ne postoji.Mada Skylake za overclock je bas jednostavan.Uzmi sto kvalitetniju plocu,moj savet.Moras racunati i na na neki bolji cooler.
:: Uh pa gde nadje Gigashit i MegaShIt :))) :: :: Ono sto treba da bude adut ploce koju trazim je sto jednostavnije na njoj da se vrsi overclok i da je ploca za to spramna i da nema nikakvih problema. :: :: Da li imas jos nesto na umu ? :: :: :: :: Nema potrebe da bacas 30 000 samo na ploc :: :: uzmi klasican z170 chipset i zavrsio s :: :: :: :: 1. MSI Z170A PC MATE - https://goo.gl/VCd4o :: :: il :: :: 2. Gigabyte GA-Z170-Gaming K3-EU - https://goo.gl/JQz8R :: :: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: :: Ram:10 Gb Kingsto :: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650 :: :: Keyboard: Natec RX2 :: :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: :: Screen: ViewSonic 27 :: :: :: ::
Onda ti nista ne preostaje sem ASUS Z-serije chipseta koja je spremna za OC. Medjutim, moras da dupliras budzet, mozda da dodas jos koju hiljadu..
:: Uh pa gde nadje Gigashit i MegaShIt :))) :: :: Ono sto treba da bude adut ploce koju trazim je sto jednostavnije na njoj da se vrsi overclok i da je ploca za to spramna i da nema nikakvih problema. :: :: Da li imas jos nesto na umu ? :: :: :: :: Nema potrebe da bacas 30 000 samo na ploc :: :: uzmi klasican z170 chipset i zavrsio s :: :: :: :: 1. MSI Z170A PC MATE - https://goo.gl/VCd4o :: :: il :: :: 2. Gigabyte GA-Z170-Gaming K3-EU - https://goo.gl/JQz8R :: :: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: :: Ram:10 Gb Kingsto :: :: SSD: Patriot 240gb +HDD 500g :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650 :: :: Keyboard: Natec RX2 :: :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: :: Screen: ViewSonic 27 :: :: :: ::
Memara samo G.Skill 4x8gb koja se zavrsava sa GTZ (ne GTZB) jer su to Samsung b cipovi.
Zna Peki koga da dozove za pravi savet ! :)
Sto se tice ploce, ne moras pucati puno para(Z170-A ce raditi super posao), ali ako vec zelis onda VIII Hero.
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
:: M7 ili Hero 8 na to 6700k , a za memaru ce kuta da predlozi... :: :: :: Hero 8,6700K,H-100,Predator 16GB,390X,Nitro 850,HyperX 120GB,U7,7C :: :: :: :: Moram i ja da se umesam jer sam odlucio da menjam moji komp i ja ocu da kupim neku ddr4 plocu ali moji budzet je za plocu do 30000 dinara na nju bi isao neki i7 i 32GB Rama overclokovanih na 3300 Mhz.. :: :: :: :: Predlozi ? :: :: :: :: :: ::
Naravno da cu uzeti jeftinije ploce svakako jbg Gigashit sam imao neko vreme i dobro me je sluzila ali svi su vikali da je Gigashit pa mi se to zabilo u glavu, sto se tice MSI-a imao je moj drug graficku koja mi je zadavala problme pa sam i na njih malo kivan. Ali naravno ako kazete da je to dobro nemam nista protiv, uzgled hvala na savetu :)
ZooLoo : Ko strela tacno :)
imarkovic: Priznajem Asusa obozavam znam da razbijaju jaja sa cenom i rado bi polupao im glave zbog toga...
Dobra ti je to memorija, samo je poruci kod Fante, mislim da je preskupo kod nas. Takodje mozes da porucis i sta ti Kuti savetuje, uporedi cene pa odluci.
Obe su tesko njesra :) Taj cors manje ali opet nije legendaran uopste...
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.