Pozdrav svima. Treba drugaru da preporucim jednu od ove dve maticne ploce (pao je izbor samo na te dve), budzet mu je max 100e. Koliko vidim sto se tice Vanguard-a, garancija je 5 godina, ali opet je malo matoriji chipset u odnosu na H97.. Saveti, misljenja..??
Za pocetak bi uzeo polovan i3 4150 pa sam mu rekao da bi kasnije mogao da uzme i5 4460. Mislim da mu je to dobra varijanta, trenutno covek ima 150e za plocu i procesor. Mislim da mu je bolje da uzme dobru plocu pa kasnije da menja procesor ili mozda da juri sve polovno (bilo bi idealno da moze odmah da kupi i5 4460 ali mu fali para). Ostatak konfiguracije mu je 8GB DDR3 i GTX 960...
@Morow Kada bude uzimao Skylake neka uzme plocu sa DDR4, ovako ce mu i ovo zavrsiti posao.
@djokosrb Pa najjeftinija b85 kosta oko 8500 din., a ovako ce makar imati plocu sa 4 slota za memoriju, H97 je noviji chipset, a Vanguard je usla u uzi izbor jer ima 5 godina garancije. Imas li neki drugi predlog?
Pazi, najbolje bi bilo kada bi mogao da uzme neki i5 i plocu (makar najosnovniju ali za 150e tesko, cak i polovno).
Ako cpu nije i7 ili i5 sa K oznakom, najjeftinijee poloce zavrsavaju posao bez ikakvih problema. Ako jesu k procesori onda se gleda i naponska i chipset i usb 3 ima nema, ddr4 ddr3 itd kome sta treba i to je to.
Pozdrav dexter-man. :) Ma znam da mu i najjeftinje ploce zavrsavaju posao ali zaboravio sam da napomenem da ploca mora da mu bude microATX jer covek ima takvo kuciste, pa mu ne gine ploca ispod 8000 din. Opet, gledam da ima vise USB-ova, da je stabilna naponska, noviji chipset.. A procesor uvek moze da promeni, proda ovaj sto kupi i uzme neki bolji, dok sa plocom ide malo teze (vise ce izgubiti prodajom ploce). Ova B85 je OK samo zato sto ima duzu garanciju.
mozda da kupi Gigabyte GA-B85M-HD3 i i5 4430 procesor (vidim da ima polovan za 120e)? valjda je to bolje od onoga sto sam mu prvobitno predlozio, a izaslo bi oko 180e.
Ovo mi izgleda kao fina pločica. Eh, da ima još jedan PS/2, al` to bi bilo ona dlaka u jajetu...
Proveri da li se uz taj procesor od 120€ prodaje i hladnjak, jer ćeš možda imati i dodatni trošak...
Pozdrav!
Vlada
:: mozda da kupi Gigabyte GA-B85M-HD3 i i5 4430 procesor (vidim da ima polovan za 120e) :: valjda je to bolje od onoga sto sam mu prvobitno predlozio, a izaslo bi oko 180e :: :: Cooltek U :: Intel i5 4670k@4.2GHz + Thermalright Silver Arro :: ASUS Z97 GRYPHO :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: Gigabyte GTX 970 min :: SSD Mushkin 120GB+Samsung 2 TB F :: Dell U2412 :: Logitech MX518+Gamdias Herme :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.