Na masini iz potpisa mi ploca ne ocitava temperaturu procesora (AIDA64 kaze 128 stepeni :) ,dok pravu temp mogu da vidim samo u biosu,nijedan softver ne pomaze. Jezgra cita normalno (oko 33 i idle i 49 pod punim opterecenjem,za sva 4). Zanima me da li da gledam samo temperaturu jezgara (jer je max temp za ovaj cpu 63 stepena) ili nekako da smislim kako da procenim temp celog cpu-a? Drugo pitanje koje imam je vezano za jednu masinu koju sam od delova koje imam sklepao danas (P4 2.8GHz,1GB rama,Ati 9250 i 80GB HDD). Planiram da je vezem na TV,a sluzice samo za Youtube i web. Koji sistem je najbolje da stavim na tu masinu? Razmisljao sam o linuxima i o Windows 7 home premium... Unapred hvala i izvinjavam se na dugackom postu...
AMD Phenom II 960T@3.6GHz Titan NK35TZ 5GB DDR2 Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB Samsung 320GB Powercolor Radeon HD5750 LG W2240S-PN Windows 8.1 Pro x64
...kad ne radi ocitavanje kako treba, ja obicno vidim dal je hladnjak na procesoru usijan, po tome hnam dal je nesto uredu ili ne. Ako ti je temp oko 40tak stepeni, hladnjak bi trebao da bude topao na dodir i to je to :)
Instaliraj neki linux i uzivaj.
Pozz...
drugo pitanje mislim da ne moze Windows 7 home premium na tu masinu P4 ,zbog nekih instrukcija ,ali moze Win7 starter edition ,za njega skini SP1 ,jer ce ti biti u suprotnom veliko zauzece CPU kada budes gledao filmove na youtube.
Za tu sklepociju probaj da nađeš neki okrnjeni Win7 ili čak XP. Ovde na forumu su više puta pominjali takve verzije Win7 koje (mislim) da hoće da rade i sa 512MB RAM.
Mislim da je preslabo, pre svega zbog procesora i grafičke karte. Ako nije (a nije) dualcore procesor, spremi kilometre živaca.
Imao sam ja masinu sa P4 2,66 Ghz preskot i Radeon X800 agp 1 Gb rama ,Win7 stater edition ,radi lepo ,sa 512 mb mislim da Win7 starter i ne moze .P4 lepo radi samo treba da nadje neki brzi sata disk .Youtube radi lepo isto neka stavi SP1 ,zauzece CPU kod gledanja Yotube kod mene nije prelazilo 40 % sa SP1.
:: Za tu sklepociju probaj da nađeš neki okrnjeni Win7 ili čak XP. Ovde na forumu su više puta pominjali takve verzije Win7 koje (mislim) da hoće da rade i sa 512MB RAM. :: :: Mislim da je preslabo, pre svega zbog procesora i grafičke karte. Ako nije (a nije) dualcore procesor, spremi kilometre živaca :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Skoro sam zbog jednog (još uvek) ispravnog (neuništivog) AMD s754 2600+ bio prinuđen da skinem, mislim Win7 Tiny, uglavnom - neku od edicija koju sam pronašao da ovde, na forumu, preporučuju. Navodno, bez nepotrebnih i pretpostavljeno suvišnih servisa i mogućnosti. Da, verzija je O.K., radi brže nego što bi Win7 Pro li Ult koji inače instaliram radio na tom računaru. Tom prilikom sam video da se `hvali` kako može da radi i sa 512MB.
Youtube je radio isto O.K., nije bilo prekida, kvalitet snimka je bio nonHD.
Slažem se da je tu hdd važan zbog brzine. Pitanje je koja je ploča u pitanju i koji disk već ima.
Ploca je Asus P4P800S SE,a HDD je 80GB WD SATA (doduse kad ga nakacim sata kablom na plocu,nece da udje u bios,iako je hdd ispravan,dok otkacim sata kabl i restartujem ga,radi normalno,pa umesto njega imam neki Maxtor od 60GB ATA))... Gledao sam Lubuntu 14.04... Sta znam...Videcu ovih dana sta cu da iskombinujem...
AMD Phenom II 960T@3.6GHz Titan NK35TZ 5GB DDR2 Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB Samsung 320GB Powercolor Radeon HD5750 LG W2240S-PN Windows 8.1 Pro x64
:: Ploca je Asus P4P800S SE,a HDD je 80GB WD SATA (doduse kad ga nakacim sata kablom na plocu,nece da udje u bios,iako je hdd ispravan,dok otkacim sata kabl i restartujem ga,radi normalno,pa umesto njega imam neki Maxtor od 60GB ATA)).. :: Gledao sam Lubuntu 14.04... Sta znam...Videcu ovih dana sta cu da iskombinujem.. :: :: AMD Phenom II 960T@3.6GH :: Titan NK35T :: 5GB DDR :: Asus M2N68 Plu :: Hitachi 250G :: Samsung 320G :: Powercolor Radeon HD575 :: LG W2240S-PN :: Windows 8.1 Pro x64 :: ::
Ne bih koristio, 1gb rama je premalo za normalan rad windowsa, a kao sto sam ustanovio video snimci zauzimaju kod mene i do 30% cpu sa 4 jezgra, znaci jedino linux...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.