Ja sam dete Intela od kad znam za sebe ali sada prvi put sklapam masinu sa amd platformom. Posto je u pitanju drugi komp u kuci i nema potrebe da bude opaka masina treba mi sledeci savet.
Sta je sada kod AMD-a najbolji odnos cene i kvaliteta za quad procesore i neku plocu? Vidim imaju soketi FM2 i AM3+ ali pojma nemam koji je novijii ili bolji...
Komp ce sluziti za malo igranja i net, imam 16gb spremne memorije ddr3 za njega. Grafiku jos nisam nabavio ali to cu lako....
Onda imaš dve mogućnosti: AM3+: FX 6300 + 970 ploča FM2+: Athlon II 860K ili noviji (mada i solidno skuplji) 880K + A88 ploča (čisto zbog portova i slotova, jer me ove najjeftinije, od svega živog operisane, ploče izuzetno iritiraju)
Ja sam burazeru skoro sastavio: 860K + A88 ploča + 8GB DDR3 1866 + R7 360 2GB + SSD 128GB i sve to zajedno radi komp sasvim solidno.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 850 EVO 240GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech A90
najbolja varijanta sa nekom grafickom iz srednjeg segmenta, mocices da proteras sve igre koje vrtis na Intel masini, mozda negde smanjis malo detalje nekakve i to bi bilo to, ali ako malo overklokujes procesto tj. turis ga da radi na 4 ghz ili vise mozes i sa full detaljima da teras te iste igra sa fps-om preko 30.
`Posto je u pitanju drugi komp u kuci i nema potrebe da bude opaka masina` ovo mi nesto govori da bi odgovarao FM2 + integrusa. Mada iskreno neka se zaleti na Celeron G3258.
Namera mi je bila da komp pre svega gura StarCraft II i recimo Total Wal igre Tu i tamo neka Call of Duty pucacina i to je to Taj fx6300 deluje kao sasvim dobro resenje samo me cudi cena ploca za njega, deluje mi kao solidno skuplja varijanta od FM2+ (pretpostavljam da je AM3 i novoji)
Da li bi me mozda skrpio FM2+: Athlon II 860K ? Pitam jer nemam osecaj kolika je razlika a hocu da sve lepo sklopim
ako ce se igrati znam da ti kazem, Rome 2 i novije Total war igre moraces da uzmes minimum cpu Octa core, ili neki i5 cpu, takodje jaca graficka od srednjeg segmenta je obavezna, 6-8gb rama minimum, zaboravi sa APU i slabijim 4jegranim cpuom da igras total war osim Medieval 2, Rome 1, Shogun :D
Za sekundarni PC na kome se će se igrati SC2 i igre slične zahtevnosti, A10-7800 i po ceni FX-6300 imaš i CPU i GPU i možeš i kod ploče da prođeš jeftinije nego da si uzeo FX (npr Asus A68HM-K 40€).
Za novije Total War igre... mislim da izlaziš iz domena jeftinog. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.