Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ploca, memorija ili sta nemam pijma..
STRANA 1 OD 1
markoin ploca, memorija ili sta nemam pijma.. 19.07.2016. 13:43 T63747

status: user
broj poruka: 272
Pozdravf forumasi, imam problem na racunaru kod sinovca. Poceo da ga zeza komp da se restartuje pri igrici. Ja ocistim ga od prasine temperatura cpu i mb je dobra ali ponovo se upali radi i onda se restartuje. Skinem napajanje ocistim ventilatore i podmazem i sad radi onaj zadnji *nije radio(. Skinem graficku radeon 6570 ocistim sve vratim. Skinem memoriju i ocistim slotove prebacim u drugi slot da cisto probam. Upalim komp on pocne da pokrece ventilatore na par sekundi i na cpu i na napajanju i onda se non stop restartuje. Probao sam sa drugim ispravnim napajanjem ista prica. Probao sam sa integrisanom grafikom pre toga sam restartovao bios *izvadio sam bateriju na neko vreme 5 min i probao ponovo sa integrisanom gpu ali nista. Nedaje ni sliku na monitoru samo se restartuje nema nikakvog zvuka iz kucista ama bas nista. Sta bi moglo da bude. Kad izvadim memoriju ima jedan slot od 4 gb on nepisti nista isto se ponasa samo se restartuje. zavrti malo ventilatore i to je sve onda se opet restartuje i sve tako. Ploca je msi 61M-P20(g3) intel pentijum dual core neznam koji je 4 gb kinstrom napajanje 500 w (mada sam probao sa drugim napajanjem ista prica a to napajanje mi je ispravno) GPU 6570
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Compy Doslo vreme... 19.07.2016. 20:21 #621215

broj poruka: 247
...da se kupuje novi, najverovatnije je ploca ispustila dusu.

i7-950@3.6GHz/GA-EX58 Extreme/Kingston 16GB@1600MHz
Sapphire Radeon 7950 3GB Dual-X OC
OCZ ARC100 120GB/WD Caviar Green 2TB/Blue 320GB
LC Power LC6650GP3 v2.3 650W
Gericom GM2600/Philips 220E
Cyborg R.A.T.7 & M.M.O.7/Microsoft Natural Ergo

VMARC 19.07.2016. 21:06 #621217

broj poruka: 9420
Proradice ti.
Izvadi plocu napolje.
Skini sve sa nje i bateriju BIOSa
Vrati prvo CPU (zameni pastu kada si ga vec skinuo) Pazi na zabice kulera, da se ne rasire dok ih vracas nazad, pa da se ne polome.
Vrati bateriju BIOSa
Zakaci napajanje i upali plocu BEZ RAM MEMORIJE
Ako bude vrtela ventilatore uredno, vrati samo jednu memoriju u prvi slot a ako ne bude htela da se upali sa memorijom u prvom slotu, onda ubaci neku drugu memoriju u cetvrti slot.
Ako baci sliku sa integrusom pakuj sve i sledeci put ne cackaj mecku. Ako ne baci, baci plocu.

Napominjem, sve ovo radi sa plocom na stolu, van kucista.

El Capitan

markoin .... 19.07.2016. 22:29 #621221

Nisam nista cackao to jr komp od sinovca.

vladarko Re: .... 20.07.2016. 09:00 #621241

broj poruka: 4228
Probaj sa drugim napajanjem.

EDIT: kako mi je promaklo ovo drugo napajanje?

Probaj ovo što ti je rekao VMARC - sa drugom memorijom. Jedino što ta ploča nema četiri slota, pa probaj u bilo kojem od ta dva.

Pozdrav!

Vlada

:: Nisam nista cackao to jr komp od sinovca
::
miki069 Žabice 20.07.2016. 10:23 #621244

broj poruka: 1234
Ako si skidao kuler sa procesora, najverovatnije su stradale žabice.
Ili je skenjan socket na ploči pa može da se baci ploča.

markoin .. 20.07.2016. 22:07 #621309

Nisam nista skidao samo sam probao drugo ispravno napajanje nista vise. Nisam skidao CPU samo sam vadio memoriju i grafiku jer ima integrisanu

Antimatery ........ 20.07.2016. 22:13 #621310

broj poruka: 997
Jos jedna mogucnost na zalost a desava se, prilikom ciscenja treba obratiti paznju na staticki elektricitet, moze da ubije neku od elektronskih komponenata.

Prema tvojim tvrdnjama i iskustvima ploca pravi problem. Ajde slikaj je u `macro` modu nekim dobrim aparatom (iso100) , mozda ima koji elektrolit bar u donjem delu gde su losiji da je otisao ali opet tesko je to ovako napamet pricati.

Mozda najbolje da prvo vidis neki dobar servis kod tebe.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs