Pozdravf forumasi, imam problem na racunaru kod sinovca. Poceo da ga zeza komp da se restartuje pri igrici. Ja ocistim ga od prasine temperatura cpu i mb je dobra ali ponovo se upali radi i onda se restartuje. Skinem napajanje ocistim ventilatore i podmazem i sad radi onaj zadnji *nije radio(. Skinem graficku radeon 6570 ocistim sve vratim. Skinem memoriju i ocistim slotove prebacim u drugi slot da cisto probam. Upalim komp on pocne da pokrece ventilatore na par sekundi i na cpu i na napajanju i onda se non stop restartuje. Probao sam sa drugim ispravnim napajanjem ista prica. Probao sam sa integrisanom grafikom pre toga sam restartovao bios *izvadio sam bateriju na neko vreme 5 min i probao ponovo sa integrisanom gpu ali nista. Nedaje ni sliku na monitoru samo se restartuje nema nikakvog zvuka iz kucista ama bas nista. Sta bi moglo da bude. Kad izvadim memoriju ima jedan slot od 4 gb on nepisti nista isto se ponasa samo se restartuje. zavrti malo ventilatore i to je sve onda se opet restartuje i sve tako. Ploca je msi 61M-P20(g3) intel pentijum dual core neznam koji je 4 gb kinstrom napajanje 500 w (mada sam probao sa drugim napajanjem ista prica a to napajanje mi je ispravno) GPU 6570
Proradice ti. Izvadi plocu napolje. Skini sve sa nje i bateriju BIOSa Vrati prvo CPU (zameni pastu kada si ga vec skinuo) Pazi na zabice kulera, da se ne rasire dok ih vracas nazad, pa da se ne polome. Vrati bateriju BIOSa Zakaci napajanje i upali plocu BEZ RAM MEMORIJE Ako bude vrtela ventilatore uredno, vrati samo jednu memoriju u prvi slot a ako ne bude htela da se upali sa memorijom u prvom slotu, onda ubaci neku drugu memoriju u cetvrti slot. Ako baci sliku sa integrusom pakuj sve i sledeci put ne cackaj mecku. Ako ne baci, baci plocu.
Napominjem, sve ovo radi sa plocom na stolu, van kucista.
Jos jedna mogucnost na zalost a desava se, prilikom ciscenja treba obratiti paznju na staticki elektricitet, moze da ubije neku od elektronskih komponenata.
Prema tvojim tvrdnjama i iskustvima ploca pravi problem. Ajde slikaj je u `macro` modu nekim dobrim aparatom (iso100) , mozda ima koji elektrolit bar u donjem delu gde su losiji da je otisao ali opet tesko je to ovako napamet pricati.
Mozda najbolje da prvo vidis neki dobar servis kod tebe.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.