Treba da uradim render malo zahtevnije scene i moj komp ne moze da izgura to. Radi 12+ sati. pati se i jednostavno pukne u nekom trenutku... Nazalost nisam jos uspeo da se skrpim za neki upgrade desktopa.
Render mi puca na i3-540 sa 4Gb rama sto i nije neko iznenadjenje pa me interesuje da li bi imao nekog znacajnog pomaka ako bi pustio render na laptopu koji ima i5-4200U sa 8gb rama?
Po specifikacijama su skoro isti pa ako ne bi mnogo dobio ne bi pustao render da przi cpu na laptopu obzirom da je komp nov a prodavao bi ga uskoro pa da ga ne gazim nepotrebno...
3dsmax fumefx vray za konkretno za ovu scenu. Da, bice da je ram na kraju.. Nije licenca. Prodje mi render svakog zasebnog source-a ali puca kad renderujem celu scenu sa 20 izvora. Nemam u steku neki ram pa cu da probam sa virtualnom
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.