Drugari od mene najtoplija preporuka za ovu plojku. Igrao sam se sa Broadwell-E koji se ne klokuju bas dobro, ali je ploca iznela vrh. Cena za X99 i nije visoka ~ 300e gledajuci sta sve ide u paketu. Ono nije se stedelo. Od mene neki bestbuy uz X99-S. Mada Strix vise nudi od propratne opreme.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker
:: :: :: Evo kratak video da vas zainteresuje :: :: https://youtu.be/Gi7MIPrh9e :: :: 5820k @ 4.3gh :: Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / U :: Asus x99-S | EK Asus X99 Monobloc :: Asus R9 280X Dc2T :: 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL1 :: Samsung 840 EVO 256g :: 1tb WD Black :: Seasonic 760w XP2 Platinum :: CM Storm Stryker
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Nothing against you, ali kad nastupiš javno, nastupio si javno. Kad na tu suludu cifru od 300e za ploču dodaš po 300 suludih evra na svaku ostalu komponentu, onda zbir izadje i preko onog Asusovog šareniša (koji sam prvi osudio).
U čemu je onda razlika?
S druge strane kažeš da je Apple (s kojim takođe nemam ništa) besmisleno skup.
pokusavam da predjem na nesto novije al su cene takve da mi se cini da cu ostati na ovom sporetu od 6 ljeta jos neko vreme...
:: :: Nothing against you, ali kad nastupiš javno, nastupio si javno. Kad na tu suludu cifru od 300e za ploču dodaš po 300 suludih evra na svaku ostalu komponentu, onda zbir izadje i preko onog Asusovog šareniša (koji sam prvi osudio) :: :: U čemu je onda razlika :: :: S druge strane kažeš da je Apple (s kojim takođe nemam ništa) besmisleno skup :: :: U čemu je onda razlika :: ::
Suluda cifra od 300e? Pazi nekom je suluda, taj neko ni ne razmislja o X99 platformi. Ja s druge strane od kompa zaradjujem, i koristim sto za render, programiranje, sto za hobi OC i gaming - tako da mi na kraju i nije neka cifra.
Na stranu sto je to jedna od jeftinijih x99 ploca, a sjajnog je kvaliteta i ima bas svasta od dodatne opreme. Sto je najgore ja sam moju plocu platio 300e, a cak nema ni RGB osvetljenje! :`(
Pa jeste Apple besmisleno skup, kada uporedis ulozeno dobijeno u odnosu na PC sklopljen od komponenti jednake novcane vrednosti.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker
:: :: Nothing against you, ali kad nastupiš javno, nastupio si javno. Kad na tu suludu cifru od 300e za ploču dodaš po 300 suludih evra na svaku ostalu komponentu, onda zbir izadje i preko onog Asusovog šareniša (koji sam prvi osudio) :: :: U čemu je onda razlika :: :: S druge strane kažeš da je Apple (s kojim takođe nemam ništa) besmisleno skup :: :: U čemu je onda razlika :: ::
Lol i ovo je Asus, nisam ni pogledao :p Kakvom se oni egzotikom bave, sledeći video je verovatno grafika od 5000e u obliku lokomotive. Mnogi zarađuju od kompa, ali šta _bitno_ može sa ovom pločom što ne može s nekom od 50e? Gledam s tačke prosečnog kupca srbomaloplatnogtežaka, to mi je logično.
A ovo drugo, opet ništa za garanciju, kvalitet, homogenost, podršku, pouzdanost, OS, ovo ono.
Sta ti uporedjujes... A sta ces da ubodes na tu plocu od 50e, koji procesor? Ako tako gledas na stvari, ovom drustvu je u 90% slucajeva potreban telefon/tablet od 100-150e i to je to, ionako svi drkaju drustvene mreze i you tube.
:: :: Lol i ovo je Asus, nisam ni pogledao :p Kakvom se oni egzotikom bave, sledeći video je verovatno grafika od 5000e u obliku lokomotive. Mnogi zarađuju od kompa, ali šta bitno može sa ovom pločom što ne može s nekom od 50e? :: Gledam s tačke prosečnog kupca srbomaloplatnogtežaka, to mi je logično :: :: A ovo drugo, opet ništa za garanciju, kvalitet, homogenost, podršku, pouzdanost, OS, ovo ono :: ::
Ono sto je surova istina i vazno u celoj ovoj prici jeste skupoca recimo z170 platforme i procesora koji se bodu na istu, u odnosu na premium varijantu. Nekada je ljude od premium platforme i ove obicne da kazem delilo 300-400e, a danas ih deli 100e... Tako da je po meni skoro besmisleno kupovati 6700k, pored 5820k. I5 jos tu i tamo ima smisla naravno.
Pa to nam je realnost. Valjda je 90% veća mera od preostalih 10%. Ne pričam šta nam treba nego šta može da se priušti. Mislim, kamo lepe sreće da je isto trebati i imati.
Na ploču od 50e može da se utakne AMD procesor sa osam jezgara što je opet i za tih 90% nedostižno, a ljudi voze i telefone od 20e a ne od 100-150e :/
Na plocu od 50e ne mozes procesor sa vise od 4 jezgra. Recimo meni je to jako bitno jer render skratim za preko 50%. Na ploci od 50e ne mozes da overclockujes, opet bitno overclockerima i ljudima koji jure preko 100fps. Free performanse = jos koju godinu ne moras da menjas platformu. Nemas WIFI, dual lan, i ostale zezalice. Ne mozes da nakacis vise od jedne grafe.
Ja sam odmah iskomentarisao koliko je ploca zapravo kvalitetno uradjena, sto je u krajnjem ishodu najbitnije. Nista ti ne znaci sve mogucnosti ako je ploca nekvalitetna i crci ce/zeza... Sto se tice podrske, jedino Asus ima kancelariju kod nas, tako da najbolju podrsku i mozes da ocekujes.
I ovo sto kaze Adzem, HEDT platforma se skoro izjednacila sa cenom consumer platforme, pa je realno bolja kupovina ako vec mozes da je iskoristis.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
:: :: Lol i ovo je Asus, nisam ni pogledao :p Kakvom se oni egzotikom bave, sledeći video je verovatno grafika od 5000e u obliku lokomotive. Mnogi zarađuju od kompa, ali šta _bitno_ može sa ovom pločom što ne može s nekom od 50e? :: Gledam s tačke prosečnog kupca srbomaloplatnogtežaka, to mi je logično :: :: A ovo drugo, opet ništa za garanciju, kvalitet, homogenost, podršku, pouzdanost, OS, ovo ono :: ::
Kako to misliš, ne može? Evo ovde jedna m5a78l le i 8120, radi savršeno. Nisam ja ni rekao da to nije dobra ploča, samo kažem da je beznadežno skupa za prosečnog stanovnika ove zemlje (na žalost). Takav malo mari za dual lan, overklokovanje i više od jedne grafike, kad jedva može da ima i jednu.
To je surova realnost, ali ima i to ciljnu grupu kod nas. Sta ces tek reci za Rampage V koja kosta skoro duplo vise. Naravno i ona ima jos uzu ciljnu grupu, ali je ima.
Ok, u pravu si postoje neke AMD ploce od 50e na kojima mozes da teras 8 core procesore na stock. Dzaba to kada taj isti 8120 u snazi jednak 1/3 6-jezgarnog HEDT Intela.
Jednostavno ploce targetiraju ljude sa drugacijim potrebama. Intel HEDT je platforma za entuzijaste, gde je najjeftiniji procesor 400e, samim time ploce se krecu od ~200 do soma evra skoro.
Sad smo već malo realniji, sa tim uskim i užim grupama i entuzijastima. A ne ono gore `ćao drugari, vidite šta ćete kupovati iz fotelje pred doručak`. Mani me tih jeftinih trikova.
Ja nisam kao oni što bi kupili i tocilo samo zato što onaj ko ga reklamira ima sise.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.