Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
DDR-3&4 - ko je ko od proizvodjaca u memorijama?
STRANA 1 OD 1
damirkic DDR-3&4 - ko je ko od proizvodjaca u memorijama? 08.06.2016. 22:10 T63591

status: user
broj poruka: 342
Ono sto znam od ranije (DDR i DDR2) jeste da su Kingston, Corsair, Crucial, Buffalo, Patriot, G.Skill, Mushkin, GEIL, Super*Talent, OCz sam vrh i znam da koriste cipove od Samsung, Micron, Hynix, Powerchip, Nanya, Elpida, Qimonda, Infineon fabrika

Ali me zanima za ove ostale sto se ponekad vide kod nas kakvi su u toj utakmici:

Transcend
Apacer
Elixir
Avexir
SiliconPower
Kingmax
A-data
TeamGroup
TakeMS
Pqi
TwinMOS

Koji od ovih poslednjih vredi i moze se porediti sa prvim spiskom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 08.06.2016. 23:38 #619344

broj poruka: 3106
Sad ce neko da me pljuje ali na svaki komp koji sam sastavio i svaki put kada sam nekome preporucivao, stavio sam Kingston i sa drugima nisam radio (osim ako mi neko ne bi doneo ali to ne racunam mada je bilo par crklih).

0 zamerke
0 otkazivanje

alrad 09.06.2016. 00:04 #619348

broj poruka: 4829

Patriot vrh? Ako im je memorija kao što im je SSD, onda je vrh da ne kažem čega.

Kutalion mjau 09.06.2016. 01:31 #619355

broj poruka: 2480
Avexir ti je `nov proizvodjac` koji proizvodi svoje cipove i koristi i hynix.
TeamGroup uzimaju dobre cipove od drugih i prave odlicne DDR3 memorije.

Imas jos i malopoznati Klevv koji je zapravo cerka kompanija Hynixa i prave kvalitetan ram.

Sto se tice DDR4, ako te zanima high-end, jedino Samsung E i B die, jer su svetlosnim godinama ispred svih drugih. Oni su u G.skill trident Z-u i cini mi se nekoj premium verziji Corsair Dominator platinuma.

Kingstone inace ne pipam ni stapom, fuj bljak memorija, barem za OC sto mene najvise i zanima.

Ovi ostali uglavnom kupuju cipove od Microna/Samsunga/Hynixa itd i brendiraju.

5820k @ 4.3ghz
Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT
Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock
Asus R9 280X Dc2T
4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15
Samsung 840 EVO 256gb
1tb WD Black
Seasonic 760w XP2 Platinum
CM Storm Stryker <

VMARC 09.06.2016. 08:00 #619358

broj poruka: 9420
Kingston je standard. Mnooogo je blizi vrhu nego sredini i nikako nije za izbegavanje. Samo jedan otkaz i to DOA, jedan od 4 modula 32GB Beast DDR3 pre dve godine. Ostalih nebrojano ugradjenih komada rade kako treba. Jedino sto (uglavnom) koristimo HyperX Black/White/Red, jer je mizerna razlika u ceni u odnosu na Value, mada ni sa Value nismo imali nikakvih problema.

El Capitan

MACHINE King 09.06.2016. 23:55 #619384

broj poruka: 5704
Kingston je ja mislim #2 u memorijama, posle Microna (Crucial+Elpida). Dobija prvi najbolje i najnovije cipove. KVR, KHX, KTD...generalno su im moduli sa najvecom kompatabilnoscu i najduzim vekom trajanja...sto rece VMARC.

Od donje liste najvise vrede Transcend, Apacer, Kingmax...pa onda opet nesto nize na lestvici Team Group, Adata, Twin, Elixir. PQI, TakeMS, SP su jos losiji. Avexir ne poznavam :D

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs