Ej ljudi hvala puno na pomoci oko ovorkloka sada i moj E4400 radi na 3Ghz.Pa to je fantasticno, zato sto nisam povecavao nominalne napone ni za procesor ni za memoriju.Interesuje me samo dali je dobro da procesor uvek redi na to frekfencij tj.dali ce mu nesto faliti ako mu to buda od sad pa nadalje uobicajena frekfencija? HVALA PUNO JOS JEDNOM!!!!i
:: Ej ljudi hvala puno na pomoci oko ovorkloka sada i moj E4400 radi na 3Ghz.Pa to je fantasticno Imas odlicnu plocu.DS3 je fenomenalan kloker,ako uzmes jace napajanje i dobar kuler mozes da teras i vise. :: zato sto nisam povecavao nominalne napone ni za procesor ni za memoriju.Interesuje me samo dali je dobro da procesor uvek redi na to frekfencij tj.dali ce mu nesto faliti ako mu to buda od sad pa nadalje uobicajena frekfencija Realno svaki klok smanjuje vek trajanja procesora,ali ako to uradis pravilno sigurno ce trajati dugo i nemas razliga za brigu.Licno klokujem samo po potrebi,ovako mi komp radi na difaltu (2.4GHz).Mada dobra vecina ljudi drzi masine klokovane non stop...Ko kako voli. Tip: Nemoj da podizes CPU voltazu preko 1.45V to je neka `sigurna granica`...Ja kod kloka drzim na 1.4V i 3.4GHz(E6600) :: HVALA PUNO JOS JEDNOM!!!! Molim i drugi put. Pozdrav.
meni isto procesor radi na 3.2ghz ali sam morao da povećam frekvenciju u biosu ili AI suitu, moraću forum malo da prelistam.. ali iskreno, trebam da kupim neki ljudski kuler za moj procesor, sadašnje rešenje mi je neodrživo... (naime, ja sam sa na suprotnoj strani od kulera za procesor, baš bukvalno nakaćio još jedan kuler koji je sada povezan sa vazdušnim tunelom.. ako sam se dobro izrazio, tačnije, tutnuo sam kuler ispred cevi koja je usmerena ka procesorovom kuleru - i rezultat je dobar, na primer, standardna temperatura mi je 40-41 na 3.2ghz, a kada otkinem oblivion na max + overklokujem grafiku - onda je oko 50 - maksimalno 55 na 1024 rez)
Mislio sam Hyper TX, ali videću još, neki drugar mi radi u `kuler masteru` pa mi možda nabavi za manju kuntu.
...default naponu nece ti napraviti nikakve probleme tj.radice kao i na normalnoj frekvenciji ...Ukoliko podizes napon smanjuje se vek , ali posto su danasnji procesori projektovani za rad nekih desetak godina tvoj neka radi i 5 i trebalo bio da budes zadovoljan ...Jer uporedi pentium II (oko 2002) i sadasnje core2duo procesore ,tako ako ne i gore bice za 5godina od sada... P.S.Ispitaj stabilnost sistema sa orthnos prime programom ,pa da vidimo da li je sve 100% ok...`Ajd u zdravlje!
Sve ti je ok,gledaj i obrati paznju na temperature na jezgrima a ne na ceo procesor. Skini everest ili novi speedfan treba da ti temp na Core 1 i Core 2 manja od 60C nikad vise od 60C na 3GHz znaci da su jezgra hladnija od toga posto si sigurno na stock kuleru ako su temp ok onda je sve u redu i samo cepaj !
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.