Imam maticnu ASUS M2N-sli DELUXE 4000+ x2 2100 Geil Ultra 800mhz E,sad...Da li neko moze da mi objasni gde se podesava u biosu (na ovoj ploci),trenutno je DRAM:FSB = Cpu/6 ,a frkvencija cpu-a je 2100mhz tako da mi memorija radi na 350mhz=700! Kako da podesim na manji delilac,tj. cpu/5 ?
I ako neko ima ovaj procesor,koliko moze max. da se klokuje? Hvala.
Kod mene je radio stabilno na 2,68 GHz. Mozda moze i vise, ploca na kojoj je to uradjeno nije bas overklokerska.
Za taj procesor mnozioc je 10,5 tako da je 200 x 10,5 = 2100 MHz. Ako dizes brzinu procesora, onda smanji HT na 4x. HT x `brzina` treba da je oko 1000 (max do 1075 za stabilan rad).
Za tvoju plocu ne bih znao napamet gde je sta od podesavanja u BIOS-u. Ako naidjem, javicu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.