Pre izvesnog vremena sam zamenio dva modula od 256 Mb sa jednim modulom od giga(NCP). E sad, ne periodicno odnosno bez ikakvih pravila mi se desi da pri paljenju necuje zvuk za memory check. Hard radi ali memorija nista. Zamenio sam memoriju sad je Elixir i ista situacija. Potom moram da iskljucim napajanje i izvucem svu struju iz ploce i onda pali normalno. U radu posle nemam nikakvih problema, sta vise radi savrseno komp sem tog problema. Pomislio sam da je voltaza koju ploca daje memoriji slaba pa je ne pobudi uvek (sta li vec nisam neki strucnjak). Trenutno u biosu pokazuje da je dimm volt 2,50V, Cpu 1,60V. Ostatak konf Epox K8 An 7(cini mi se nisam kuci trenutno), AMD 2400+ @2000Mhz, ATI x1650PRO 512ddr2, napajanje Cooler Master 380W extreme power(novo). a sta ti ja znam...
:: :: :: :: a kakav je to `zvuk za memory check`, deder opisi ga malo..
Ewo ovako citiram kompjuter ``Piiip` oko pola sekunde trajanje i onda digne sistem lepo(sto je i radio prethodnih milion i po paljenja). E a sad mi se desi da kad ga upalim Ne odradi to `piiip` odnosno memory check vec cuti i ne dize sistem.
:: :: a sta ti ja znam.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: a kakav je to `zvuk za memory check`, deder opisi ga malo.. :: :: Ewo ovako citiram kompjuter ``Piiip` oko pola sekunde trajanje i onda digne sistem lepo(sto je i radio prethodnih milion i po paljenja)
To nije memory, vec system check, status OK.
Jel radi, tj jel se upali komp i radi normalno iako se nije cuo biiiip...? vindovs i to... ne puca?
Ma napajanje je ok radilo sa starim memorijama normalno. Epox ce biti najverovatnije. No imas li ti ili bilo ko drugi neki predlog kako to srediti? a sta ti ja znam...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.