Dobar dan svima.Klinac ima u kompu na ploči Biostar P43 A7 2 modula memorije od po 1Gb KINGSTON ktc1g pc2 6400 800Mhz.Hoće još 2gb, kao biće malo bolje.Dobro. Ima po oglasima pc2 6400 800hz, ali svaka druga je kao za AMD ploče, ova je Intel.U specifikaciji ploče stoji samo da podržava ddr2 667,800 i 1033Mhz..Sta sad, znači da ne kupim memorije kod kojih je navedeno da podržavaju samo AMD , OK, ali koja podržava Intel to niko na navodi.Iskreno, nisam znao tu razliku u memorijama, kako sad ja da se snadjem i da kupim memoriju koju ova ploča podržava.Ove, koju mi imamo nema na oglasima. Hvala unapred na savetu. Evo na primer https://www.kupujemprodajem.com/DDR2-RAM-4gb-29758576-oglas.htm?filter_id=584
Nikad čuo za tako nešto. Memorija je memorija, i samo od ploče (a i procesora) zavisi da li će biti podržana ili ne. Da li je ploča za AMD-a ili Intela, potpuno je svejedno. Dakle, ne obraćaj pažnju ta takve gluposti. Gledaj da memorija koju ćeš da kupiš bude na 800MHz i da ima po mogućstvu iste latencije kao i ta koju imaš.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Tata kupi mu nov komp, sta pustas dete da se de-de-er-dvauje u 2016.-toj godini A iskreno da ti kazem, kiflu moju ce raditi bolje sa jos tom jednom stanglom od 2 gb deder-zwei, iz iskustva ti kazem, shini mu neki i3+8GB+u_grafike_se_slabo_razumem za vascelih 400 evra na rate kod EEmEmI-ja pa da se deckic naigra igara... Mada bolje mu je da uci chkolu .)
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Memorije na slici u oglasu koji si naveo nece raditi na Intel ploci, jer imaju previse chipova. Te memorije imaju po 16 chipova sa svake strane, a Intel chipsetovi nisu u stanju da `razumeju` memorijske module sa toliko chipova, 16 chipova po memorijskom modulu (ukupno, sa obe strane) je maksimum za Intel.
Ili ti memorija nece raditi uopste (ploca ce pistati), ili ce ti memorije biti prepoznate upola kapaciteta, na primer, ako stavis dva takva modula od po 4GB (ukupno 8GB), ploca ce ti prikazati da imas 4GB.
kakvi pokusaji trolovanja rAMD,ram je ram e sad zavisno od ploce dali ce raditi u dual chanll-u ili ovako onako,primeti se razlika izmedju 2 i 4 gb,sa 4 gb mozes da imas bro tabova otvorenih pikas neki game i radis alt tab sa 2 malo morgen..uglavnom rekli su ti odmah TJ potvrili nesto sto si i sam znao :)
Thailand,fighting the last boss AMD FX 8350 8 Core| 2GB graphics r9 270x OC Edition DDR5 | 12GB Ram Corsair | 240GB SSD |1TB HDD WD | SMPS Corsair 650 | Cooler Master Cabinet | Cooler Master Water Cooling |
Predlog je da ne kupujes. Sve te memorije od 4GB su nonECC, nonBuffered, ali su high density. Uglavnom su 2rx32 ili 2rx16. Problem je sto u specifikacijama ploca nije precizirano da li podrzava high density module ili ne..proba ostaje kao jedino resenje. Licno sam probao na GA-M720 US3, M4N78 i M2N68 Plus. POST ok, Hiren`s Memtest ok, OS se ucitava, radi svih 4 slota po 4GB S druge strane, probao sam i na P5Q i jos jedna Gigabyte (p43 chipset) ne secam se koja, par G31 i G41 ploca, uglavnom Gigabyte. POST ok, Hiren`s Memtest - NE prolazi (1000 bad block-ova), OS pocne da se ucitava zavrsi se BSOD-om. Menjani BIOS-i, latencije, trte-mrte, nece da proradi...Na P5Q modovan BIOS sa Xeon-on, ne radi..
Ipak ako kupujes, dogovori se da mozes da vratis, Inace, imam ja nekoliko 4GB DDR2 ako si zainteresovan..
Ja se izvinjavam, tek sada sam pogledao link i video da se radi o modulima od 4GB. NE KUPUJ! Kupi standardnu DDR2 800MHz memoriju od 2GB po modulu i ne zezaj se sa tom egzotikom. Nema potrebe.
Hvala svima na savetima.Ovaj link sam nabacio čisto kao ilustraciju, ima toga i za 1gb i za 2gb. Ma ne očekujemo ništa spektakularno sa tih 2gb, samo malo komforniju upotrebu.Uzećemo šta naleti,normalno što teoretski odgovara, ne bi bilo prvi put da puknemo, , nego i ja sam prvi put čuo za navedenu pikanteriju.pa da se konsultujem sa nekim ko bolje zna.Inače komp nije predviđen za igranje, dete je brucoš na ETF-u. dalo 6 od 7. koristi ga nemam ni ja pojma za šta, a kad dođe vreme za neki `space shuttle` biću slobodan da zatražim savet od cenjenog auditorijuma. Hvala,, pozdrav
Vidim da su kolege objasnile sve do detalja, pa meni onda samo preostaje da preporučim oglas za kupovinu dotične memorije.
Iz ličnog iskustva mogu da pohvalim čoveka sa sledećeg oglasa. U dva navrata sam od njega kupovao i sve je bilo u najboljem redu, a mislim da mu u prilog ide i još malo pa 1000 pozitivnih ocena, bez i jedne negativne.
Imaš i ddr2 2GB pc 800 za 900 do 1200 din, samo je potrebno naći. Ako si u Ns, Najlon, a u Bg Bubanj potok. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.