...pozdrav, zanima me koliko moze maximalno memorije (RAM-a) stati na ovu plocu, vec imam 2x 1GB PQi DDRII 800MHz, pa me zanima da li ce prepoznati jos takve dve tako da ce ukupno imati 4x 1GB DDRII 800MHz ili ce, kao i na starijim plocama jednu prevideti, pa ce prijaviti samo 3GB memorije?
nema nikakve veze sa plocama jer je WinXP `slep` za vise memorije od 3GB. Ako instaliras Vistu (nikako ne preporucujemo) videce svih 4 GB. Uostalom 2GB je sasvim dovoljno osim ako se profesionalno ne bavis muzikom ili video editoringom. Pozz.
XP prepoznaje svu raspolozivu memoriju (do 32GB) ali koristi samo 4GB memorije i adresira po idiotskom sistemu : pola njemu pola aplikacijama.
XP64bit adresira svih raspolozivih 8GB, koliko maksimalno podrzava tvoja ploca (4x2GB) i to u pravilnom odnosu (sebi uzima koliko mu treba, sve ostalo raspolozivo ide na aplikacije). XP64bit adresira takodje do 32GB RAM memorije.
Vista takodje, sve kao XP64bit.
:: podrzava 8gb memare ali kao sto kaze mis77 samo vista prepoznaje preko trojke.
:: XP64bit adresira svih raspolozivih 8GB, koliko maksimalno podrzava tvoja ploca (4x2GB) i to u pravilnom odnosu (sebi uzima koliko mu treba, sve ostalo raspolozivo ide na aplikacije). XP64bit adresira takodje do 32GB RAM memorije ::
64-bitni sistemi podržavaju do 128 GB RAM-a (teoretski), ali ne postoji čip, niti ploča koja može toliko da `ponese`.
...OK, predpostavio sam da je problem u XP-u, ali sad me zanima da li ce ta memorija, npr. 4x1GB raditi in-pair, kako kazu, ili ce ipak biti 2x1GB in-pair, a jedna ce visiti!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.