Uvek ja pricam da treba sacekati neko vreme kada izadje nov hardver, jer odmah potom izlaze druge revizije, poboljsanja, novi firmware, itd.
Tako je sada izasla jedna zanimljiva plocica: http://goo.gl/rceQx5 po promotivnoj ceni, pa gospodo navalite... Ako ste pravi smeker, onda lepo grunete i ovo cedo u kombinaciji http://goo.gl/56SLJE i na konju ste. Sa nekim ramom to mu dodje sto somova za cetvojezgarni procesor, plocu i ram. Zamislite mentalni sklop neke osobe koja iskesira za ovo 40 somova i ubode cetvojezgarni procesor, znaci da se najezis. VLADO, REAGUJ!! Nemojte samo da zaboravite da je ta ``Hero`` varijanta kostala 19-20 somova u prodavnicama pre pdv-a i opsteg poskupljenja za z87 cipset, a malo slabija ``Ranger`` oko 16-17....
Ne zamerite, ostalo je jos da se sprdamo i smejemo na ovu muku. Eto, neka nam dan pocne sa osmehom, a sada narode moj na arbajt...
Jos nesto, te ROG Hero varijante(kada su kostale 19-20k) su osmisljene da vam pruze kao satro dosta muzike za ``malo novca`` cisto da mozete reci da imate ROG plocu. To je i dalje daleko od neke profi overklokerske ploce i visoke klase. E upravo to sada kosta ovoliko koliko ste videli, tuzno zaista...
Cene su otisle u nebesa poslednjih 1-2 godine, to je jasno ko dan. Koji je pravi razlog, ko li ce ga znati, mozda poskupljenje projektovanja i izrade komponenti, radna snaga, pitaj boga, ali definitivno ovakav trend se nastavlja i bojim se da nikako nece biti bolje-jeftinije i u buduce.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
`To je i dalje daleko od neke profi overklokerske ploce i visoke klase. E upravo to sada kosta ovoliko koliko ste videli, tuzno zaista...`
Odma da ti kazem gresis, ovaj gresis silno sine :) Ne moze biti dalje od istine.
RoG Hero ploce Z87, Z97, kao i Z170 imaju identicne naponske sekcije i komponente kao formule i extreme ploce. Znaci od toga bolje naci neces. Ok, na papiru hoces, npr gigashit G1 z170 gaming. Koju opet zbog biosa ne mozes uopste da OCujes, tako da ti sav taj suludi hardver na njoj ne znaci pisljiva boba.
Hero i jeste bestbuy jer ima izrazito nisku cenu za ono sto nudi. Ovaj hero alpha je precenjen kao i cela Skylake platforma, ali generalno Hero ploce nude sve najbolje bez sitnih drangulija tipa wifi, NFC itd.
Ranger ploce su zamisljene kao jeftine alternative, koje imaju doublere na fazama i prilicno pristojne VRM sekcije po kvalitetu, ali ne i kvantitetu.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Pa ovo nije los setup, za one koji ne ciljaju nove Intel procesore sa 6 i vise jezgra.. Za ovakvo nesto mora i 980 Ti minimum, Asus Rog monitor i ode sve u nebesa ali jede sve zivo..
Cene su otisle u pm, jer je celo pc trziste otislo u pm.. Cenovna situacija kod nas ako je zanemarimo, opet nije sve med i mleko kao sto je nekad bilo..u suporotnom ode kosa na glavi..
Novi Intel ce biti opet cenovno jak, ako je ovo cudo ovoliko sada, da padne nece mnogo a mozda ni malo, sto opet nije primamljiva situacija. Nove maticne ako opet budu, isto sranje drugo pakovanje.. Pascal ce garant da nametne svoju cenu, polovnjaci ne padaju, idu gore, tako da Maxwell ostaje gde jeste i sve u svemu bice zajebano..
Zato drz` te se toga sto imate, novce na stranu, pa kad bude prilike, neka se grune 2-3k evra za neku solidnu masinu i tako svake 5 godine..
Videcemo, mozda se nesto promeni, bilo bi dobro da se nesto desi i uzburka malo trziste.
@solaja777 Ti si brate najbliži realnom. U Em+i-ju je bilo ploča, CPU i RAM za 50 000 din ravno dec 2013. Sad za isto to dati 50 000 din više je ravno debilizmu. Zna se ko je kupio kompletan posao sa IT opremom, tako da svaka dalja polemika, nema smisla. INače, realno bi bilo da je komplet 60 000 din, koliko je i inflacija u zadnje 2 i po godine.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Stari kalkulant je upravo tada i kupio svoj PC, 28. decembar 2013. godine. Da je to uradio tri dana kasnije, platio bih iste komponente 50% vise.
Gpu uzet okt-nov. 2014 preko Fante kada niko nije ni znao za njega, ustedeo sam 100e tada. Gpu i dan danas je na istoj ceni, kod nas situacija blagi uzas. :D
Stvarno jeste tuga kad se pogledaju oglasi i polovnjaci, pomislim po kako ljudi bas i nisu normalni sa tim cenama, a najbolji primer su grafike, jbte jedna 280x, karta koja je vec poprilicno stara po svim parametrima i dalje se kotira na oko 180-200e polovna, uzas!
I ja sam tako, 2013. krajem decembra, po hitnom postupku , iskesirao GTX 780 Lightning i ustedeo dosta.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
AMD karte su ok pozicionirane sto se tice cena polovnih. Cene polovnih nvidia su besmislene. Skoro je drugar prodao 760 za 140e. Smejurija.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Moja sledeca mat. ploca nece biti skuplja od 150E a CPU ce biti...
04.03.2016. 19:56
status: user broj poruka: 10997
ispod 200E. Intel chipset i CPU, naravno. Pa kako radi, radi, dokle radi, nek` radi... Overklokovanje (CPU-a, RAM-a, kao i graf. karte) odavno je izgubilo svaki smisao, pa zasto kupovati ploce sa 50 ``faza`` filtracije itd. i ``otkljucane`` procesore? Ja to vise ne jurim...
Ploca realno kosta oko 250e (Amazon, Ebay). E sada sto je kod nas tako kako jeste to je nesto drugo. A i tih 250 evra je mnooooogo ali `ajd....
Nije samo Intel taj koji bi da `radi manje, a prihoduje vise`, tu je i lobi ASUS-Gigabyte-MSI koji je potpuno zatrovao nekada zanimljivu scenu maticnih ploca. Kako se protiv svih njih ne moze, preostaje da seceka ikakva konkurencija, ako se uopste bude pojavila. Sto se mene tice, od sada ima da pazarim samo ASRock i Biostar, zabole me uvo...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Nisu svi privilegovani da imaju Omicron. A Poljaci su digli cene u medjuvremenu, kazu nestalo robe, pojavio se neki lik sa Balkana, dosao sleperima i sve pokupov`o...
Ovo sto kaze Tortojed ce izgleda jedino da preostane...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.