Pozdrav svima,imam navedenu plocu,intel dual core na 1.6 Ghz,4 GB Ram memorije,medjutim windows x64 mi vidi samo 2.75 GB,sta je u pitanju?Ima i integrisanu graficku,pa mozda zato nece da vidi svih 4GB?Sta mi predlazete da radim?
Odradi clear cmos ,pa disable integrated/onboard graphics.Ako ne pomogne.
>open msconfig using search >in msconfig click on boot >next inside boot click on advanced options >In boot advanced options tick on maximum memory >in maximum memory type value `4096` >then click OK >Next click apply in msconfig >Then Restart your pc
To i jeste problem, sto si ih skoro uzeo. Nadji druge dve za test, ili makar jednu od 2GB, razlicitu, pa vidi kako se ponasa u toj kombinaciji. Pre toga isprobaj one opcije koje sam ti naveo.
El Capitan
:: Oba modula su po 2 GB na 800 MHz Kingston,skoro sam ih uzeo :: :: ::
Da li imaš slučajno spisak ploča s775 ddr3, koje ne podržavaju nove memorije ? Sastavio sam spisak 40 ploča, koje podržavaju, ali ne više zanima spisak, koje ne podržavaju memorije na 1600 ili brže.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
G41T-M7 Podrzava samo starije 1333 memorije. Cak ne podrzava ni novije Kingston 1333. Ne podrzava ni jednu na 1600. Podrzava nove Silicon power 1333. Narvno, samo module do 2GB. 4 i 8 ni slucajno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.