Imam navedenu plocu koja mi pri startu racunara javi zvucnim signalom da mi nije nesto uredu sa grafickom, pisti jednom dugacko i dva puta kratko. mislio sam da mi je crkla graficka ali nije posto sam probao i drugu graficu koja mi radi na drugoj masini ali mi javi istim signalom da grafika nije uredu,znaci desi se isto. Interesuje me sta moze biti problem,jer sam i cistio slot menjao kartice i uvek isto Gigabyte 945P-G 2x512 kingston 667 Mhz 1550 asus 256 Mb Celeron D 2,66Ghz WD 80 GB
Jesi li ubacio i dodatni konektor u graficku ( napajanje u grafiku ako ima pomalo glupo pitanje cim imas kingston RAM znaci da nisi tolka ne znalica ) Jesi li siguran da je grafika ( mada samo procesor pisti od ostalih kolko znam ) I ....jel ti se upali komp ili ne ? Jel se upali i nema slike ili se ni ne upali ? Prvo budi siguran da je do slota za grafiku takodje ako imas 2 PCI 16x slota probaj na drugi da je stavis. Mada ne verujem da se nesto sj&*** sa maticnom pa da je zeza.
Ta ploca ima integrisanu grafiku, jel tako? Ako ima pokusaj da resetujes bios i da upalis sa tom int grafikom. Ako uspes pogledaj status u BIOSu vezan za Primary VGA adapter i podesi odnos PEG/integrated.
Ako ne uspes ili nemas integrisanu grafiku, probaj da upalis sa nekom starom PCI grafickom, pa se javi da pokusamo jos nesto...
Grafika nije integrisana,kompjuter startuje cuje se jednom dugacko i dva puta kratko pistanje ali monitor ne reaguje.Dali je moguce da je ploca cekla?Dali moze da se popravi PCI-e ako je do njega? HVALA MNOGO NA POMOCI
Sumnjam da moze da se popravi. Kontaktiraj nick Servis PC, on je odlican serviser, ako ti on ne sredi ondak je za kontejner :(
:: :: Grafika nije integrisana,kompjuter startuje cuje se jednom dugacko i dva puta kratko pistanje ali monitor ne reaguje.Dali je moguce da je ploca cekla?Dali moze da se popravi PCI-e ako je do njega :: HVALA MNOGO NA POMOC :: ::
Proveri memoriju, mislim da za Celeron zbog magistrale 533 MHz memorija na 667 MHz nije odgovarajuca. Za Celerona treba memorija na 533 MHz.
Ma to nema blage veze, uvek mozes staviti brzu memoriju, pa cak i sporiju ali onda je moras setovati u biosu na tacnu vrednost ili probas na visoj (overclock). Ukoliko vec sumnjas na graficku a stavljao si drugu cime si ustanovio da je graficka ispravna, jos uvek nisi ustanovio da li je slot ispravan. Resenje je da nabavis PCI graficku (ukoliko je nadjes) ili odneses u servis gde ce oni to lepo da urade. Moguce je da je kontroler PEG slota otisao a tu leka nema sem kupovina nove ploca. Sve ovo vazi pod pretpostavkom da nisi nesto cackao u biosu i da slucajno nisi digao frekvenciju PCIEx slota pa da se zbog toga grafika ne budi. To probaj resetovanjem cmos-a. Ukoliko nemas iskustva, bolje potrazi pomoc u nekom servisu jer ciscenjem slota, ako ga ne uradis pazljivo, mozes napraviti jos gore.
Zvucna signalizacija sto ti se javlja imala je smisla i tacno je indikovala razne kvarove u zavisnosti od zv. signala kod dosta starijih ploca.Ovde je to samo `znak` da nesto ipak nije u redu.OK.Nemoj da se zezas sa tim i slusas razna mudrovanja.Moze da bude sta hoces.Pocevsi od nepravilnih napona na izvoru,ostecene ploce u smislu neispravnosti kontrolera za graphic slot,moze da zeza i glavna memorija,mogu da budu mnogo zaprljani slotovi....i sl.Ako nemas iskustva prepusti to ljudima koji `rade` posao.Bre ljudi svi bi hteli da budu serviseri i strucnjaci.Nesto mora i kod majstora a bogami i da se plati.Neka niko ne zameri na komentaru ali je TAKO.
Proveri memoriju, u UPUTSTVU za MB pise koju memoriju koristiti uz koji CPU, i ima napomena da DDR 2 na 667 MHz NIJE ODGOVARAJUCA za CPU sa magistralom 533 MHz, a ima i objasnjenje za pojedina zvucna upozorenja. Prvo procitaj uputstvo pa onda eksperimentisi ako hoces. Videces da kad procitas sta proizvodjac preporucuje, da ti mi nismo ni trebali. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.