Imam vec neko vreme inzinjerski primerak 2600K i7 , sa njim je uparena ROG GENE 5 ploca ,ATI 7950 ,dovoljno memorije , uz naravno SSD .Sve to sljaka generalno i dalje dobro ili tako reci pristojno. Nego se nesto razmisljam da li bi trebao prelaziti na novu platformu jer izlaze nove generacije ...i to ubrzanim tokom.Ono sto me konkretno zanima je naravno kolika je dobit u praksi i naravno da li da cekam sledecu opciju sa 8 jezgara ili ce i tih novih 4 jezgra sa skylake arhitekturom da mi donese radost? Pozdrav
Ma kakvi, za tih 15% ubrzanja ces platiti mnogo para, a dobiti realno nista jer ce te graficka kociti. Mnogo je bolje da ulozis u bolju grafu.
Jedino sto ti je smislen upgrade nakon pazarenja grafike je X99, ili Zen kada izadje sa 8 jezgara.
5820k @ 4.3ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
:: :: Imam vec neko vreme inzinjerski primerak 2600K i7 , sa njim je uparena ROG GENE 5 ploca ,ATI 7950 ,dovoljno memorije , uz naravno SSD .Sve to sljaka generalno i dalje dobro ili tako reci pristojno. Nego se nesto razmisljam da li bi trebao prelaziti na novu platformu jer izlaze nove generacije ...i to ubrzanim tokom.Ono sto me konkretno zanima je naravno kolika je dobit u praksi i naravno da li da cekam sledecu opciju sa 8 jezgara ili ce i tih novih 4 jezgra sa skylake arhitekturom da mi donese radost? Pozdrav
prelazak je pre svega diskutabilan,a shodno tvojim potrebama...
07.02.2016. 18:59
status: user broj poruka: 1624
Novi usb standard. m2 ulazi za brze nove hardove. I novi zvucni cipovi. Nove ploce kao da nude sve vise i vise. Najveca promena svakako, ddr4 memorija,koja mislim da tu pravi najvecu razliku u performansama...
E sad,realno kad se spoji cela prica,ako bi uzimao neku z170 plocu,i lupam,i7 6700k, ddr4, trebao bi solidno da ulozis u racunar, a video bi boljitak u vidu 10% viseg fps-a u igrama u odnosu na to tvoje. Ono gde bi video znacajniji boljitak je u programima,radu sa arhivama,virtuelizaciji,itd...
Tu grafu sad,da uzmes opet amd,i to recimo r9 380x neces videti bog zna kakve bolje rezultate....
Prelazak na lga 2011 bi ti vec doneo vece mogucnosti,ukoliko ti to treba. Za igranje igrica je to po meni bacena para. Ako imas novca,pa te svrbi dzep,a volis hardver sto da ne...
Dakle,ako su igrice u prvom planu,sama promena graficke karte je dovoljna. Bacanje para bi ti bio prelazak cak i na lga 2011.
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
Ako je za gaming, taj 2600K i7 je apsolutno dovoljan za tu 7950 grafu, cak i mnogo jace grafe moze da pokrene, mislim da kada se procesor klokuje moze da se izbori sasvim dobro i sa 980Ti, tako, samo ako planiras da uzimas neku grafu u rangu 980Ti ili neku jacu novu Pascal grafu, onda mozes da razmisljas o jacem procesoru.....i to, da se malo sacekaju novi procevi od AMD i Intela, da se vidi sta ce doneti novi Zen itd.....
Kucaj fantasterrific na google-u, izacice ti prvi link vezan za KP i to je to.. Cuj se sa njim i vidi sta te zanima.. za bilo koju kupovinu, ne samo grafe..
:: :: :: :: Jel moze neko da me uputi na te madjare?
I ja sam komponente pazario kod Fante, covek je stvarno super lik i sve preporuke.
Inace, kao sto gore ljudi rekose, uzmes samo noviju grafiku i da pevas, e sad koliko para toliko i muzike. Ako pare nisu problem idi odmah na 980ti, kasnije odradis upgrade i ostatka masine(cpu+mb+ram) i resena stvar, a u suprotnom mozes i na 980 ili 390X, dobio bi dobar boost u igrama svakako.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
Ne menjaj ništa. Ende. codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno
:: :: Imam vec neko vreme inzinjerski primerak 2600K i7 , sa njim je uparena ROG GENE 5 ploca ,ATI 7950 ,dovoljno memorije , uz naravno SSD .Sve to sljaka generalno i dalje dobro ili tako reci pristojno. Nego se nesto razmisljam da li bi trebao prelaziti na novu platformu jer izlaze nove generacije ...i to ubrzanim tokom.Ono sto me konkretno zanima je naravno kolika je dobit u praksi i naravno da li da cekam sledecu opciju sa 8 jezgara ili ce i tih novih 4 jezgra sa skylake arhitekturom da mi donese radost? Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.