Vec duze vreme se nisanim da promenim procesor, ali ajde ovo ajde ono, i nikako da skupim na gomilu kes. Trenutno vozim 955be ali bih uzeo fx8300, najjeftiniji je, a ista stvar kao 8320 i ovi ostali, klok u pitanju. Zbog placanja na rate, mislim da izbor pada na e**i house, ali u zadnjih oar meseci primecujem da je cena otisla gore 2k+ dinara, ajde, nije cifretina, al nije da nije. Interesuje me samo vasa procena da li ce se trena nastaviti i cena rasti, ili se ocekuje neki pad? Hvala na odgovorima!
Cene tih komponenti je uglavnom vezana za euro, euro ce da blago padne uskoro ali ne toliko da bi prodavci smanjili cene. Nakon toga kako godina tece kao i uvek a najvise u afgustu, septembru i oktobru euro ce da skoci a samim time i cene.
Inace, preporucio bih ti Haswela i5 4440 umesto tog procesora.
Sto ne prodas tvoj 955 za 50, 60e i dodas 40e za polovni i5? Ne isplati se sad kupovato novo jer je sve otislo gore...Sad gledam oglase na KP pa to je haos.Za 5770 traze 60e :)Za 280x traze 200e+.Trazi i ti za tvoj 955 80e :) i dodaj koji dinar i uzmes neki i5,nacice se polovan! Inace i taj phenom je i dalje odlican cpu,jos kad se klokne...Ja iskreno sa njega bi presao samo na neki i5...Fx nije nesto mnogo bolji od njega u igrama...
Pa taj intel je 6000 skuplji od ovog fx, tako da je to mnogo... A i da prelazim na intel, onda mi treba i nova ploca, to vec ode mnogo para :) Drzi se 955 i dalje, bar za ovo sto igram, al ono kao, mozda da se ponovim malo :) I AM the God of war.. Nothing defies me!!
malo i amd da vozim, ceo zivot je bio intel :D a i delimicno zato sto mislim da ce nove igre umeti da rade sa fx procesorima :) ali dobro, cu razmislim i o intelu...
Da uzmem nesto jos `polovnije`? :D Kako bi se drzao neki thuban x6 u danasnjim igrama? Ili mozda sto je jako zanimljivo, prva generacija i7 procesora? Bacih pogled na yt, pa i920 vodi za par frejmova ispred 4460 u recimo gta v, a cena dupe - glava :D Neko misljenje za to, jer stvarno da prodajem ovo pa da dodajem jos 100e da uzmem neki intel, a hocu i neki ssd, mnogo kume :)
Cena jeste dupe glava, ali ja ne bih ulagao ni u sta sto je staro. Plus, ne secam se da je u to vreme postojao SATA III te ni SSD ti ne bi radio u full speedu.
Seti se samo da kad kupujes procesor, ne kupujes samo FPS nego i druge stvari koje procesor pruza.
U igrama nema razlike izmedju x6 tubana i 955 :)Taj 955 na 4.0ghz je jaci od fx6300 .)U igrama naravno... Ti stari i7 920 je isti kao i 955 :) Zasto doplata 100e??Imas na oglasima 2400(Bez K) za 100e...iI kupis maticnu bilo koju za njega i radice ti super.Mozes naci maticnu za 30 40e za njega.Jeste mator taj 2400 ali je i dalje odlican cpu.ja imam 2500k i razlika je nebo i zemlja izmedju phenoma i i5...Samo ovaj 2500k je skup po oglasima 120e+.Ako nadjes neki za male pare odmah kupuj jer je CPU odlican bez obzira sto je mator. 2400 se ne moze OC-jeftinija maticna. 2500k se moze OC-skuplja matina. Upgrade bi ti bio samo na i5 2xxx pa na gore.Sve ispod toga nije upgrade jer taj 955 moze da parira sa njima :)Budi strpljiv,cekaj povoljne oglase!Nije bas da te tako svrbe pare? Koju maticnu imas?Za tog 955 mozes da trazis 70e...
Imao je sata 3, na drugom kompu imam i750 i p55a ud4 plojku i na njoj sata3, a to je ta generacija. A i te brzine su marketing, pa sata3 ssd ne iskoristi brzinu ni sata2 standarda :) A bas zbog ploce ne bih na intel, sad je asus m5a99x evo, greota od nje da se oprastam... Da uzmem nesto priblizno njoj za intel kostace mnogo. I naravno da oc dolazi u obzir, ovaj fenom je sad na 4ghz, bez dizanja napona, ni intel ne verujem da bi radio na def :)
nema potrebe prelaziti na fx sa tog phenoma osim ako ne radis rendring ili sta vec :) evo ti neka priblizna cena i5 2500k 120e p67-50e To je 170e,a tvoj 955 i m5 ploca vrede 140e znaci da dodas jos 50e mozes naci i5 polovan...S obzirom da su sad malo vece cene!Za novo se ne isplat,i jer obican 4460 bez k vredi 165e...
Ovaj i5 ide na 4.0 bez dizanja voltaze...moj je na 4.5ghz na 1.360 a moze i na 4.8ghz bez problema!ja nisam cackao voltazu puno,samo sam stavio na 1.360 i radi tako da mozda moze i na manjoj voltazi...Uzeo cm 212+ i sad mi ne prelazi 57c u igrama!Nema potrebe uzimati nista jace od i5 2500k(NAJEFTINIJI) jer za igre je isti kao i ostali,razlika 3 fps a cena 100e...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.