Prijatelji pomagajte nešto čudno mi se dešava sa računarom. U zadnje vreme tokom surfanja i normalnog korišćenja krči mi kompjuter tj. proizvodi zvuk nalik uspostavljanju veze sa internetom, slično kao nekad preko dialup ili fax. Nakon tog zvuka računar zakoči, mogu miš pomerati, ali ne mogu gasit prozore. Kad kliknem desnim tasterom da otvorim task menadžer sporo se ovara rolajući meni. Sve sporo radi, a onda se nakon nekoliko minuta odkoči. I tako stalno škrči majke mu ga, i zvuk dolazi iz kućišta računara.
Sistem je na SSD Kingston SH103S3120G. Dobio sam ga pre godinu dana nov neotpakovan. Šentinel kaže
Performanse 100% Helt 99%
The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found. The TRIM feature of the SSD is supported and enabled for optimal performance. The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): #231 SSD Life Left
Power on time 348 days, 17 hours Estimated remaining lifetime: more then 1000 days Lifetime writes 7.00 TB
tipa da zakacuje ventilator neki u neki kabli ili slicno, dok radi racunar pridjes pa pogledas i vizuelno i oslusnes odakle se cuje. Inace ovo stvarno podseca da je HDD ali onda treba da prijavi sentinel lose sektore...
Da li ti neki kablic ne kaci sata kabal na SSD ili HDD pa od vibracije smeta normanom radu.Proveri RAM memoriju da li je lepo nalegla ili ubodi u drugi slot.Proveri da li ti neki vent kaci kablove...Koja ti je graficka?Imas najnovije drivere?Koje ti je napajanje?Daj malo vise informacija!
:: Najverovatnije skici neka zavojnica, da li u napajanju ili na ploci kada neki proces zakuca na 100% CPU. Preskeniraj ti to sa malwarebytes :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Sentinel nije pravljen za SSD-ove, tako da kod njih health status predstavlja predikciju koliko je ukupno upisa odrađeno prema teorijskom broju P/E ciklusa za taj SSD.
Drugim rečima, HDD Sentinel je za većinu SSD-ova neupotrebljiv alat.
:: :: Sentinel ti pokazuje 100/99 :: :: Sve ispod 100/100% je problem :: :: Imas problem sa SSDom :: :: El Capita :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.