Dokle unazad da podržavaju ? 95icu ili možda 3.1 ?? Nova tehnologija, nove instrukcije, morali bi da pačuju stare windowse u nedogled. Odavno je samo freqvencija prestala da bude glavni faktor u brzini procesora !!!
Na Apple racunar ne mozes instalirati OsX koji je stariji, tj. izasao pre pojave tog racunara. Mozes ga samo apgrejdovati na noviji. Jedan od razloga zasto su im racunari osetno fluidnjiji i stabilniji od racunara pod Windowsom. MS je odlucio da krene tim putem i verovatno ce se to ispostaviti kao pametan potez. Prioritet novim instrukcijama, ne bacati energiju i resurse na odlazeci OS.
Kupi nov i miran si 5 godina. Evo, ja sam miran vec 3 godine, i kako stvari stoje, jos 5 necu pomisliti da ga menjam. Probaj da ga dovuces iz USA, tako je i dalje najpovoljnije. Ja sam ga dovukao kada je razlika $€ bila osetna, pa me je izasao 1350€ umesto tadasnjih 1600€ preko a kod nas je bio oko 240000 din.
El Capitan
:: hehehe to je to.. :D pasce jedan, samo je pitanje vremena.. : :: ::
Pa normalno da cu nesto da odradim, nisam lud da dajem ovim nasim pilicarima.. Uzeo skoro ortak nov, treba mu za posao i nesto oko zike raducka, stvarno lepa stvarcica, jeste skupa ali ono, miran si dugo i mozes da ga prodas za lepu sumu, drzi cenu..
Ne znam, ne razmisljam o prodaji, sve sto kupujem za sebe arcim do kraja i onda ili bacim ili dam nekom u porodici na koriscenje. Bilo da je tehnika, automobili, garderoba ili bilo sta drugo, ali siguran sam da ima i toga, sto da ne. Prevashodno je vazno sto to radi, kako prvog tako i poslednjeg dana :)
Ок, прочитао сам пар постова, наравно да нисам против нових технологија из области рачунарства и информатике али ограничавање нечега да буде компатибилно одозго на доле је чист апсурд. Ја се искрено надам да једна озбиљна корпорација као што је Интел не намерава да ово ради, већ да је неко пустио буву не би ли се сто више сомова напецало на Окна 10. А зна се, једном кренеш тим путем - нема више торената за џабакану (Адобе пакет, Офис пакет, ФХД филмови, ФЛАЦ музика...), нема више слободе говора и мишљења. тиме се широм отварају врата НСА-у да надгледа и надзире све живо.
@Obradmi: Ок је што Гугл излази на тржиште и са оперативним системом и са чиповима, неко овој багри мора да стане на пут, доста је више било Мајкрософта, доста је више било трулог Кернела, дајте мало да освежимо мониторе нечим новим а можда и бољим и лепшим од досадашњег.
И за крај резиме - сви који сматрају рачунар озбиљном машином а не играчком - нека лепо сачекају да тај најновији оперативни систем од Мајкрософта заживи, јесте да пише доле десно да га је инсталирало преко 110 милиона корисника (биће и принтскрин кад ми се укаже прилика као corpus delicti) али ја сам и даље поприлично сумњичав. Не волим да ме неко надгледа, надзире, да може неовлашћено да види шта ја имам од софтвера на рачунару итд. Просто, нешто такво ми се не допада.
Да сад не улазим дубље у причу, напоменућу једну интересантну ствар ...
У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЈЕ ЧИНОВНИЦИМА, ИНСПЕКТОРИМА, И ОСТАЛИМА, КОЈИ ИМАЈУ ИНСТАЛИРАН WINDOWS 7 СТИГЛО НАРЕЂЕЊЕ ДА УПУЦАВАЈУ `Х` ЧИМ СЕ ПОЈАВИ ОНАЈ ПРОЗОР ЗА АПГРЕЈД НА 10-ТКУ.
Дакле ствар је попримила озбиљне мере. И то законске. Државничке.
Ne, tablete smatram neupotrebljivim u mom slucaju (a i generalno, ne vidim sta ljudi vide u njima. Suvise veliki za nosenje, suvise mali za ozbiljan rad). Ili laptop preko 13` ili mobilni telefon. Imam iPhone 6+. I njih menjam na cca 4 godine i ni jedan nisam prodao.
El Capitan
:: Naravno, slazem se, samo sam naveo kao dodatni plus.. :D Furas i iPad? : :: :: :: ::
Turim lindzu, a na njega virtuelni OS koji hocu. MS siledzije neka naprave novi OS a ne novi GUI, pa ce ljudi da ga bolje prihvate. Nema para ako korisnici drze stare softvere, a novi je samo marketing i sarena laza sa gomilom djubreta koje usporava rad i najnovijih tehnologija. Stancuju verzije kao spajalice, i kao nesto krpe.
Ма и ја би да ми не треба проклетих пола Адоба и Офиса и стоку Раца чува... Ваљда ће ми улети неки кеш да узмем неку играчку од лаптопа па да се зајебавам са Ubuntuom, Xubuntuom, Lubuntuom, Kubuntuom и осталим лудилима :)
:: Turim lindzu, a na njega virtuelni OS koji hocu :: MS siledzije neka naprave novi OS a ne novi GUI, pa ce ljudi da ga bolje prihvate :: Nema para ako korisnici drze stare softvere, a novi je samo marketing i sarena laza sa gomilom djubreta koje usporava rad i najnovijih tehnologija. Stancuju verzije kao spajalice, i kao nesto krpe :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.