@Spasic87 Nemam vremena da pratim, citam proucavam pc komponente (vec duzi period) i totalno sam ispao iz koloseka. Trenutno nisam kompetentan da ti kazem za koju plocu da se odlucis jer ne pratim HW tog tipa ali mozda mogu na neki nacin da pomognem. Moje licno iskustvo govori da je za plocu najbitnija naponska sekcija i kvalitet filtriranja napona. Moj izbor je u vecini slucajeva bio ASUS i stekao sam poverenje u taj brend (ne znaci da je to tacno ali moj licni utisak je takav). Kompanija Gigabyte je prikazivala ploce u sarenilu i koristila se takvim marketinskim trikovima da si imao osecaj kad citas o ploci da kupujes spejs satl :D Bacao se akcenat na neke manje bitne stvari na ploci uz pompu i stavljanje u prvi plan bios-a, lan-a, usb hi-spid - a, super hladjenja... itd., ostavljajuci ono bitno u drugi plan. Meni se to nije svidelo i jednostavno sam uglavnom birao ASUS. Naravno to je samo moje misljenje i iskustvo, ne znaci da je to i tako.
VMARC je ovde ozbiljan clan i njegov savet uzmi kao primarni. Voleo bih da jos neko da svoje misljenje i obrazlozi . Srecna kupovina, WOT ima da leti :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
Znaci opet sam sebi napravio posao :D Vise sam za sok ili pivce kad radim sa hardverom, rakijica moze posle kad postavis da rucamo :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: :: Hvala na odgovorima i savetima. Ako nadjem sniper ide on ako ne onda asus b85.. :: :: @gliga7 :: Sta god da uzmem dolazis na montazu i test i rakiju :: :: ::
:: Znaci opet sam sebi napravio posao : :: Vise sam za sok ili pivce kad radim sa hardverom, rakijica moze posle kad postavis da rucamo : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: :: :: Hvala na odgovorima i savetima. Ako nadjem sniper ide on ako ne onda asus b85.. :: :: :: :: @gliga7 :: :: Sta god da uzmem dolazis na montazu i test i rakiju :: :: :: :: :: ::
Ok, samo znam ja te pozive dodji da budes tu (da vidis)
:: Ne zovem te da radis :: :: :: :: Znaci opet sam sebi napravio posao : :: :: Vise sam za sok ili pivce kad radim sa hardverom, rakijica moze posle kad postavis da rucamo : :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala na odgovorima i savetima. Ako nadjem sniper ide on ako ne onda asus b85.. :: :: :: :: :: :: @gliga7 :: :: :: Sta god da uzmem dolazis na montazu i test i rakiju :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Hahahaha vidim da ti dosadio komsiluk ne brini nisam ja taj tip
:: Ok, samo znam ja te pozive dodji da budes tu (da vidis) :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: Ne zovem te da radis :: :: :: :: :: :: :: Znaci opet sam sebi napravio posao : :: :: :: Vise sam za sok ili pivce kad radim sa hardverom, rakijica moze posle kad postavis da rucamo : :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala na odgovorima i savetima. Ako nadjem sniper ide on ako ne onda asus b85.. :: :: :: :: :: :: :: :: @gliga7 :: :: :: :: Sta god da uzmem dolazis na montazu i test i rakiju :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Svaka cast, lepo si se spasao! Da si dodao jos i da ti namesti gostinjsku sobu, ne bi te taj vise zvao :D
Salim se ja malo :D
Inace, i ja bih isao na plocu pod brojem 3. tj Gigabyte. Taj g3258 ce da radi odlicno.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Znaci opet sam sebi napravio posao : :: Vise sam za sok ili pivce kad radim sa hardverom, rakijica moze posle kad postavis da rucamo : :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: http://valid.x86.fr/lv7d9 :: :: :: :: :: Hvala na odgovorima i savetima. Ako nadjem sniper ide on ako ne onda asus b85.. :: :: :: :: @gliga7 :: :: Sta god da uzmem dolazis na montazu i test i rakiju :: :: :: :: :: ::
I isao bih na Asus pa na MSI. Subjektivno, MSI mi se vise svidja od GA, objektivno, GA mi se pokazao kao q*** vec X puta
Asus je daleko mocniji i veci brand, mnogo ulaze u QA. Preko firme Pegatron vlasnik je i ASRocka. MSI je takodje duplo veci od GA i u poslednje vreme ozbiljan je igrac na gaming trzistu. Gigabyte je na 3. Mestu mada ni to ne opravdava. Cesto su im ploce bugovite na sitnicama tipa disk, usb kontroleri, slabija kompatabilnost sa ostalim komponentama, veci broj otkaza. Asus u laptopovima je u vrhu sto se tice malog broja otkaza, zajedno sa Toshibom a takve su im i ploce
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Imam G B5 Sniper i ploca je odlicna. Imam Gigabyte G1 Gaming GTX 970 najbolju kartu za dati novac i radi perfektno. Ako si Asus Fan Boy, uzmi Asus, ako nisi, uzmi ono sto radi i sto je provereno.
Radi, za sada. Ima vremena, jos je rano, daj im sansu :) I ja glasam za asus, posto imam slicno iskustvo kao machina, po pitanju GA ploca.
:: Imam G B5 Sniper i ploca je odlicna. Imam Gigabyte G1 Gaming GTX 970 najbolju kartu za dati novac i radi perfektno. Ako si Asus Fan Boy, uzmi Asus, ako nisi, uzmi ono sto radi i sto je provereno :: :: ::
Slazem se za Asus, imam jako pozitivno misljenje o njima.Sve sto sam njihovo kupio je radilo i odradilo garantni rok i radi i dan danas E sad jedino sto to nije neki veliki uzorak odredjenih proizvoda ove firme.
Od Gigabyte-a sam imao dve grafike i jednu maticnu 2 od ove 3 komponente su crkle pre isteka garancije.Mada danas mi se nekako cini da su ozbiljniji brend ali otkud znam.
U vreme kad sam ja uzimao te gigabyte komponente bilo je uzmi taj gigabyte ili ako imas vise para uzmi asus a msi zaobidji u sirokom luku, danas vidim da mnogi hvale msi...tako da kvalitet odredjenih proizvodjaca se menja iz godine u godinu.
Malo preterujes, prijatelju. Stoji da nisu u samom vrhu, ali nisu toliko ni lose kao sto neki tvrde. Bilo je losih serija, kao i kod svih ploca...Imam jos u zivotu par komada sa p35 chipsetom i rade i dan danas, a prezivele su svakakva maltretiranja...
Meni se nikada nije svidjao MSI, jer generalno najvise sam ih se nagledao mrtvih, ali ne znaci da ove novije nisu dobre.
U biti koliko para toliko muzike. Te jeftinije su tu da izguraju garantni rok i to je to. Sve se to danas pravi/stanca na tone i nije ni cudno sto crkavaju.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mislim na poslednjih 5-6 godina. Koliko sam se mrtvih kartica i ploca nagledao(150e+), samo zbog toga sto nikada nisu imali kvalitetnu naponsku kao Asus, i jos neke bubice.
Pazite ovo, 6 razlicitih verzija jedne te iste ploce. Tri verzije sa ocajnom naponskom, pa tek onda shvatili da moraju kompletno novu da stave i dodje na red 4.0 revizija, kojoj opet naponska gori samo sto se ploca ne istopi. Sve ostalo je suvisno pricati...
Jok, nego cu tamo neki gigasit da kupujem... Gresis, moja granica za plocu je 200e, toliko placam. Posedovao sam ploce koje su kostale po 300e u radnjama, ali preko mojih kanala ja to platim 200e. To je cifra koju ne prelazim godinama, a tako ce ostati jos dugo, dugo...
:: Ajde bre ne seri upuvanko jedan.. Ti kupuj Asusa od 300e onda.. Ali ja mislim da Evga jede sve za dorucak.. : :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.