Potrebna mi je pomoc oko izbora ploce za pentium g3258. Budzet oko 8000din.Gledao sam po forumima i klipovima na youtube da se dobro klokuje i na gigabyte i msi plocama koje su kod nas od 6000 do 9000din (h81 i b85). Sta bi bio najbolji izbor?
procitajte ovo http://bit.ly/1QTEdGF Ovo je moje licno iskustvo, skoro sam promenio tu plocu iz te teme za Asus Z97-A i na brzinu posto nisam imao mnogo vremena da testiram u dubinu problema desilo mi se nesto cudno. Znaci na prvoj (staroj ploci) isti CPU mi je radio stabilno na 4.5GHz@1.3V dok na ovom Asus-u mi trazi za isti klok 1.35V (moram da testiram josh i da tvikujem bios nisu isti ali na brzinu to je sto sam primetio). Znaci gledajte da li ploce koje kupujete imaju da se voltaza podesi preko 1.3V (neke imaju neke nemaju).
Pozdrav
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 16GB Kingston MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
Hvala na savetu ixtro procitao sam temu pre neki dan (ne rade linkovi koje si postavio) i upravo zbog toga sto ne pusta vise od 1.3v odustao sam od GA-B85M-D3H. Ovaj asus izgleda siromasnije od nje ali i je izgleda bios bolji i napon ide preko 1.3V. Takodje sam procitao da se GA nije proslavio ni posle update biosa ploca nece da staruje uvek nego kako ona hoce cas se upali cas ne. Ne znam koliko je tacno ali to su podaci koje sam uspeo da pronadjem po netu.
Ja sam planirao bas tu Gigabyte plocu da uparim sa g3258 . Da li je ovaj asus sto je pomenuo spasic87 dobra ploca vidim da ima 4-pin za napajanje na GA je 8-pin druge razlike nisam primetio jedino taj bios? Asus je 1000din jeftiniji ali to i nije neka razlika...
nove verzije biosa GA-B85M-D3H daje da se predje 1.3V i nestali su mi problemi paljenja (ono kada nece da se upali iz prve) i dosta bolje je islo klokovanje na mojem primerku ploce (ne mogu da garantujem za sve ostale) tako da sam ja bash bio zadovoljan posle stavljanja novog biosa. Zamenio sam je zato sam hteo da odem stepenik dalje i da probam SLi na G3258 na 4.5GHz ( te dve karte iz te teme posto imam josh jednu u ormanu). Slike ne rade zato sto su ugasili taj sajt, videcu da stavim negde pa da vidish sta sam postigao u nekim testovima i na kojim voltazama moj primerak G3258 radi.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 16GB Kingston MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.