Potreban mi je savet i misljenje kolega sa berze. Razmisljam da stari dobri phenom 955 posaljem u penziju. E sad pitanje je da li da prodam plocu i procesor i predjem na intel, konkretno g3258 za pocetak (kasnije neki i5) ili da uzmem neki fx ? Komp koristim za svakodnevnu za****ciju, odigram po neki WoT ili PES. Ako bi u obzir dosao g3258 takodje mi je potreban savet koju plocu da uzmem za oc istog kao i zbog kasnije nadogradnje?
Bilo koja b85 ploča ti je dovoljna, samo izbjegavaj Gigabyte. Gledaj B85 čipset oko 8000 din. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Nisi zahtevan korisnik, ako iams ok plocu i napajanje uzmi neki fx x6 ili x8 i bices miran.
Ako vec ploca ne podrzava FX cpu onda idi na intel sirotinjsku varijantu za pocetak pa kasnije uzmi neki i5. b85 ti je ok chipset ne treba ti jace od toga.
S obzirom da igras WOT, uzmi taj 3258, nasviraj ga koliko moze sa Box kulerom i ne menjaj nikada. Sta ce ti i5 i bakraci...? Bilo koja B85 ploca, eventualno gledaj da ima 4 memorijska slota.
Lupa opi ko otvoren prozor, ne konstatuj ga. .) Ako već cepaš WoT i PES onda obavezno idi na intel kombinaciju (u temi o WoT-u je detaljno objašnjeno zašto). Taj G3258 je odličan izbor. Što se tiče ploče komotno možeš da gađaš i neki H81 primerak. E sad ako je već OC bitna stvar onda možeš čak da gledaš i Z97 jer ih ima već za 10k što je tek malo skuplje od B85, ali šta god da uzmeš nećeš pogrešiti (kao što reče ZooLoo Sniper izuva). A posle si naravno spreman i za neki i5/i7 upgrade. U svakom slučaju, trenutno daleko pametnija investicija nego u bilo koji AMD (iskreno i bez ikakve pristrasnosti).
Razlog prost. Gigashit je dobar samo u gornjem domu i radi kako treba, a kad počne da izuva sa random problemimam bez ikakve najave za B85 čipset, samo boli glava, a pomisliš na sve osim na ploču. I da kao što reče VMARC samo da ima 4 slota, sve ostalo manje više. RAzlog, ako crkne jedan par, ostaje drugi par slotova.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ako ti ne treba nista jace i dodatne opcije koje imaju Z97 ploce tj ako posle neces hteti upgrade na i5/i7 otkljucan procesor to sto su kolege pomenule radi vrhuski posao.
Dakle recimo ASUS B85M-G + Pentium G3258, svaki ide na 4GHz sa fabrickim hladnjakom. Asus zbog toga sto provereno imaju otkljucan Vcore sa naravno updateom BIOS-a.
Oba te izadju oko 15k, za WOT dusu dalo :)
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/xh2zxz
Hvala svima na odgovorima. I ja sam razmisljao ovako kao i vecina forumasa tako da cu najverovatnije da predjem na pentium za pocetak, a odabir ploce zavisice od budzeta tj koliko mogu ``da se nategnem`` trenutno . Hvala jos jednom svima i javicu se uskoro ako budem imao nedoumica oko izbora ploce .
Ti si baš ona vrhunska morončina. Vidiš da te niko ne jebe 2% pa opet ne odustaješ. Tvoje mišljenje se (zahvaljujući isključivo tvojim lažima i nebulozama) ovde ceni kao govno koje sam prošle nedelje israo. Čak i kad napišeš nešto normalno to više nema nikakav kredibilitet jer si svima dobro poznat kao klasičan bolid.
:: Razlog prost. Gigashit je dobar samo u gornjem domu i radi kako treba, a kad počne da izuva sa random problemimam bez ikakve najave za B85 čipset, samo boli glava, a pomisliš na sve osim na ploču :: I da kao što reče VMARC samo da ima 4 slota, sve ostalo manje više. RAzlog, ako crkne jedan par, ostaje drugi par slotova :: :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Razlika je uocljiva okom, ne moras ni da citas :) Ova skuplja ima dva PCI X 16 slota.
:: :: http://glurl.co/jC :: http://glurl.co/jC :: :: Koju plocu da pazarim od ove dve (ne znam koja je razlika) ili neku trecu u tom cenovnom rangu :: :: :: ::
To sam video ok ali nije mi mnogo bitno . Mislio sam neku razliku bitniju za oc pentiuma bios i td. ako su samo pci slotovi onda ide ova jeftinija. Hvala na brzom odgovoru.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.