Matična ploča od HP lap topa radi samo na bateriju?
STRANA 1 OD 1
mikibataya
Matična ploča od HP lap topa radi samo na bateriju?
16.12.2015. 18:08
T62631
status: user broj poruka: 141
Kolege šta vi mislite koji kvar se desio na matičnoj ploči HP lap topa, ako ona radi samo na bateriju?
Ne daje svetlo na DC konektoru (DC nov neoštećen), ne puni bateriju (nova baterija)...
Punjač tj. adapter je takođe ispravan.
Pre nego što je ploča ispustila dušu lap top je radio kako treba i punio je bateriju, ali nije mogao da se uključi samo sa baterijom već je morao i adapter da bude uključen. Posle uključivanja računara mogao sam da izvučem adapter i da računar radi samo na bateriju dok je ne istroši (3-4 sata korišćenja). Onda se jednog dana desilo da više ne puni bateriju. Baterija se ispraznila i sad više ne mogu da je punim niti da pokrenem računar ni pomoću adaptera...
Nadam se da sam uspeo da opišem šta se dogadja sa matičnom. Zanima me šta bi moglo da bude u pitanju? Jel neki mosfet ili šta? Pregledao sam nema nadutih i pregorelih kondenzatora mosfetova i slično.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.