Ako mislite da postoji nesto bolje za do 150e, slobodno predlozite, a ako smatrate da je ovo krs i da ipak mora neka od oko 200e ili vise, molio bih za obrazlozenje, jer je bitno da se ustedi.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Realno cpu jeste trenutno skup ali ajd`, nova generacija, ddr4, bla bla... Inace ortak ovo uzima za sebe pa me zamolio za savet, a i ja se nesto razmisljam, imacu neku varijantu da utopim moj cpu+mb+ram krajem meseca, pa se lomim sta da uzimam, tako da bi i meni licno sada dobro dosle informacije po pitanju Skylake-a i Z170 ploca.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
:: Nemam zamerki, ako je za te pare onda je vise nego OK. Procesor mi nije OK za te pare, ali za to nisi pitao te nema veze :: :: ::
Koliko para-toliko muzike. Prosecna ploca, sa prosecnom naponskom, opremom itd. Ako hoces malo da se poigras sa klokovanjem, ona ce ti to omoguciti. Ako pak zelis ozbiljnije klokovanje, onda se zna 200e pa nagore, ako si za varijantu da ubodes i ne razmisljas onda ne vidim svrhu tog cipseta, niti otkljucanog modela intela.
Neka ortak kupi sta mu je volja, ja preporucujem neki i5, a ti budi smeker pa sacekaj sledecu generaciju intela i obavezno neki sa 6 jezgara. Neces valjda i u 2016-toj kupiti quad core...
hehe! Znam znam, koliko para toliko muzike, uvek bilo i bice.
Ali brate kod tebe uvek nesto kao `cekaj ovo, cekaj ono`, ma sta bre ima da se ceka, ljudi jos uvek kupuju i5 i kao na preporuku to je super. Sta ima da se ceka, ceo zivot se ceka nesto, bolji posao, bolja kola, bolja zena, nema sta da se ceka, kad se spreme neke pare, kupuj i to je to, do godine opet ako treba i cao!
Sve se ja slazem sa tobom, sve i odma` pun gas i neka se kupuje sta je volja. Problem je u tome sto ja ne bih imao zeludac da kupim u 2016-toj neki cetvojezgarni i7 koji je jaci od 2600k za 15-20% koji je izasao pre pola decenije i mozda malo jace. Ali to su samo moja razmisljanja i moji standardi, nazalost jako kriticki i visoki.
Samo jos nesto da dodam. Ako obojica na kraju prelomite da uzmete 6700k i neku jacu plocu za klokovanje 200e+ dobro se raspitajte kakvi su dometi tog procesora, da li moze uopste da se operise i koliko se dobija, koja je temperatura itd. Jer sve to pada u vodu ako je kod ovog skaja nesto sjebano, neka caka itd. Onda dzabe skupe ploce, hladjenja, itd. Raspitajte se dobro kod nekih ljudi koji ga imaju kako se procesor ponasa, i da li se neko igrao sa ovim kombinacijama. Ja kada sam trebao da kupim 4790k znao sam da necu uopste ni ulaziti u pricu ako ne mogu da ga operisem, ne znam kakva je situacija sada sa 6700k.
Pazi, i ortak, a i ja, znam provereno da necemo nesto da se zezamo sad sa nekim ludim klokovanjem itd., pa ja ni ovaj moj 8350 nisam kloknuo ni za 100MHz, tako da kapiram da je kupovina sa te strane skroz OK. Pitao sam za pomenutu plocu jer je vrlo povoljna preko madjara, a ipak je Z170 i deluje mi da ima sve sto je potrebno, 6x sata, usb 3.0 itd.... Znam samo da je malo mozda osiromasena za brzine pci-E za grafike, ako bi se islo na SLI/CF, ali znam da od toga nema nista, tako da za single gpu je sigurno skroz OK kupovina.
:: Samo jos nesto da dodam. Ako obojica na kraju prelomite da uzmete 6700k i neku jacu plocu za klokovanje 200e+ dobro se raspitajte kakvi su dometi tog procesora, da li moze uopste da se operise i koliko se dobija, koja je temperatura itd. Jer sve to pada u vodu ako je kod ovog skaja nesto sjebano, neka caka itd. Onda dzabe skupe ploce, hladjenja, itd. Raspitajte se dobro kod nekih ljudi koji ga imaju kako se procesor ponasa, i da li se neko igrao sa ovim kombinacijama. Ja kada sam trebao da kupim 4790k znao sam da necu uopste ni ulaziti u pricu ako ne mogu da ga operisem, ne znam kakva je situacija sada sa 6700k :: :: ::
Ma vi ste skroz neozbiljni amateri, ja vise necu da se dopisujem sa tobom.
Sta bre 100mhz? Evo mi 8350 klokovan na ravno 5ghz(stabilno za igre) ploca vristi, cekam svakog dana da se nesto zapali i zasmrdi. Dva venta 12cm sto idu na 1600 obrtaja sam direktno uperio ka naponskoj, jedan sa jedne strane, drugi sa spoljasnje strane(otvoreno kuciste) i ne ebem zivu silu.
Uzmite onda sta vam je volja, imate prostora i da se igrate sa klokovanjem, nije da je ploca bas krs. Samo cekaj da se jos neko javi, mozda ima nesto bolje za 130-140e. Mada su to finese samo, nista tu drasticno bolje ne postoji. Raspitaj se jos malo.
Ajde bre sine ne lozi se, pusti ljude da uzivaju u komponentama na default-u, zasto bi mucio komp ako nema vajde od overkloka.. Za igrice je bedan, mora jaca maticna i hladjenje, provetreno kuciste i ostala sranja.. Neka tera normalno pa kad dodje vreme, tipa za 10 godina kako je krenulo, onda moze da ga klokne, ali do tad ce verovatno da promeni cpu tako da..
I opet ako ne mora da baca pare na K varijantu, neka ustedi i gurne lovu u graficku, dobice vise, i takodje ako je i7 uopste potreban, tu je sasvim dovoljan i odlican i5..
Cuti bre ti upuvanko, cip i sluzi za to da mu se izvadi mast, svaki moguci megaherc i atom snage, ma dusu treba izvaditi svakom hardveru.
:: Ajde bre sine ne lozi se, pusti ljude da uzivaju u komponentama na default-u, zasto bi mucio komp ako nema vajde od overkloka.. Za igrice je bedan, mora jaca maticna i hladjenje, provetreno kuciste i ostala sranja.. Neka tera normalno pa kad dodje vreme, tipa za 10 godina kako je krenulo, onda moze da ga klokne, ali do tad ce verovatno da promeni cpu tako da. :: :: I opet ako ne mora da baca pare na K varijantu, neka ustedi i gurne lovu u graficku, dobice vise, i takodje ako je i7 uopste potreban, tu je sasvim dovoljan i odlican i5. :: :: Pozdrav od starog kalkulanta.. : :: :: ::
Ma gori sto puta od njega, veruj ti meni. U stvari ne, on nema muda da klokuje nista do krajnjih granica, plasi se i ponasa se prema hardveru kao da je to zivo bice. Jebiga, nema devojku, niti prijatelje, ljubav mora da se kanalise negde, pa onda odlazi na hardver i gudru. A ja volim da zapalim svaki hardver, ako nesto izgori onda sam jos srecniji, samo da je zategnuto sve i da pucaju frejmovi.
Upuvanko, uopste ne pratis na casu. Ja ni ne vrtim cmarkove, mene lozi paljevina, smrad, temperatura. Piroman sam veliki, volim vatru, vatreni sam horoskopski znak, ma samo da gori sve :D
Zasto bestraga, pa kroz salu i zezanje si dobio sve potrebne informacije. Sad samo jos ceprkaj po netu i vidi dal ima bolja ploca za te novce, tj. neka sitnica koja ce znaciti vise tebi/njemu u odnosu na ovu MSI.
3000 ili 2800 isti djavo, kao i pre kada se postavljalo pitanje izmedju 1333 i 1600. Mozda za neki buduci apu koji ce biti na ddr4 platformi, pa ta sitna razlika nesto bude znacila, ovako ce biti svejedno.
Inace gledao sam po netu razne rezultate i od prilike sweat spot za memoriju bi bila neka na 2666+MHz, tu se oseti razlika u odnosu na ovu sto je sporija, ali naravno u igrama je to tek po neki frame, da ne kazem mizerno, a razlika u ceni nije bas mala izmedju nje i recimo ove na 3000MHz. Videcu jos, ali odprilike da je 2666-2800MHz pun pogodak za ulozenu cenu.
:: @-ShonE :: :: Zasto bestraga, pa kroz salu i zezanje si dobio sve potrebne informacije. Sad samo jos ceprkaj po netu i vidi dal ima bolja ploca za te novce, tj. neka sitnica koja ce znaciti vise tebi/njemu u odnosu na ovu MSI :: :: 3000 ili 2800 isti djavo, kao i pre kada se postavljalo pitanje izmedju 1333 i 1600. Mozda za neki buduci apu koji ce biti na ddr4 platformi, pa ta sitna razlika nesto bude znacila, ovako ce biti svejedno ::
Da, video sam i ja to, i generalno na onom linku sto sam ja postavio imaju lepo dijagrami koji upravo prikazuju te neke razlike od 5-10 frejmova izmedju najslabije 2133 i ove od 2666+. Definitivno bi neka dobra kupovina bila 2666-2800. Konkretno razlika za 16GB izmedju 2800 i 3000 je nekih 30-40e, sto i nije nesto, ali kad se ima malo sira slika na umu oko upgrade-a onda je upitno da li ima potrebe davati i tih 35e vise zarad memorije na 3000MHz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.