Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pitanje
STRANA 1 OD 1
stiv87 Pitanje 11.12.2015. 19:24 T62585

status: user
broj poruka: 56
Imam neki problem sa racunarom. Kad upalim racunar,sve mi lepo radi u kucistu ali ne pojavljuje mi se slika na ekranu...nakon toga restartujem,pojavi se slika pa onda se sam skroz ugasi. Ponovo upalim racunar i sve lepo radi bez problema na ekranu. Sve sam lepo povezao u kucistu ali to mi se desava svaki dan...to je pocelo otkako sam instalnirao windows 8.1 pa ewindows 10 i ubacio hladnjak. Ako je neko imao ovaj problem voleo bih da mi objasni u cemu je problem? Da li je to do maticne ploce ili procesora sa hladnjakom?
Hvala unapred. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 11.12.2015. 20:15 #609437

broj poruka: 3106

Prevelika komplikacija da moze prosto da se utvrdi.
Prvo ide podela Hardware ili Software.

Kod podele Hardwera, otvoris i odvojis sve delove koje nisu kljucni i pocnes testiranje. RAM, HDD, CPU, VGA sve redom.
Testiranja Softwera ne postoji, nego ili pogledas da li imas viruse ili losa podesavanja (dugo traje ali isplati se u pojedinim slucajevima sa licencom), ili oteras u PM i podignes novi Sistem i sve stavis novo.

pajsgudgud Kreni od napajanja... 11.12.2015. 20:44 #609441

broj poruka: 3741
Ukoliko prilikom prvog paljenja ne stigne do biosa kreni od napajanja. Ostalo idi redom koji je preporučio kolega iznad.
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.

gilopile ... 11.12.2015. 23:06 #609462

broj poruka: 9459
Stiv, a da probas da zamenis CMOS bateriju. Po opisu kao da ne pamti postavke setovanja RAM-a, CPU...Pa svaki put odradi kada palis ispocetka i zato taj auto restart plove i onda `upali`.

Ubedjen sam da je problem do toga da BIOS ne zapamti ta setovanja iz nekog razloga.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Jamire Re: Pitanje 11.12.2015. 23:06 #609463

broj poruka: 1088
Pa gledaj proveri temperature procesora, ako su 30-60 ok si postavio a ako su preko proveri hladnjak, ali to kako se tebi manifestje mi mirise na monitor ili grafiku.

AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200)
Cooler Master 212 EVO
Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0
Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600
Sapphire Vapor-X R9 280X 3G D5
SSD OCZ Agility 3 60gb
1.5 WD+500gb WD
Chiftec CX-05B-B
Thermatle Purepo

:: Imam neki problem sa racunarom. Kad upalim racunar,sve mi lepo radi u kucistu ali ne pojavljuje mi se slika na ekranu...nakon toga restartujem,pojavi se slika pa onda se sam skroz ugasi. Ponovo upalim racunar i sve lepo radi bez problema na ekranu. Sve sam lepo povezao u kucistu ali to mi se desava svaki dan...to je pocelo otkako sam instalnirao windows 8.1 pa ewindows 10 i ubacio hladnjak. Ako je neko imao ovaj problem voleo bih da mi objasni u cemu je problem? Da li je to do maticne ploce ili procesora sa hladnjakom
:: Hvala unapred. :
::
stiv87 ... 11.12.2015. 23:33 #609466

Ljudi hvala vam puno na savetima pa cu i tako raditi. Za pocetak cu proveriti napajanje pa onda cu promeniti bateriju. Sto se tice prosecora meni ide oko 32 max 38 stepeni a graficka i monitor mi lepo rade tako da oni nisu problem. Nadam se da je baterija problem i lako bih ga zamenio za 150 dinara. :D

stiv87 ??? 14.12.2015. 23:21 #609698

Opet sam povezao kablove od napajanja,promenio sam bateriju i problem je i dalje isti. Ako je to do maticne ploce ili graficke karte kako da ih proverim?

f0rever Re: ??? 14.12.2015. 23:31 #609700

broj poruka: 3821
Moze biti i do RAM-a, i do napajanja i do ploce, a i do grafike.

SIstem eliminacije, testovi poput LinX-a, Mem test-a i 3D Marka mogu da ti pomognu.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Opet sam povezao kablove od napajanja,promenio sam bateriju i problem je i dalje isti. Ako je to do maticne ploce ili graficke karte kako da ih proverim
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs