Zavisi šta igraš ali imaš mogucnost da napraviš bolji apgrejd za više novca recimo neki atlon II sa 4 jezgra i amd r7 260 (60 €) ili hd 7790 (55€).Znaci za 100 € sve skupa i na konju si. Naravno i taj procesor koji si naveo ili neki 5600+ recimo za male pare ili athlon II 240 recimo sa obavezno jacim grafikama kao što sam vec naveo a možeš i hd 7750 (ne procesor vec grafiku) ako nemaš dobro napajanje.To bi bio pravi apgrejd.
Po meni, sto da ne. Koliko toliko ces imati upotrebljiv komp. 50eur nije naka kinta, tako da... AKo nisi prezahtevan korisnik, lepo ce te posluziti ta konfiguracija. Samo da imas minimum 4GB RAM-a i ok je.
Naravno, sto rece gore covek, jos bolje da nadjes neki quad...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mišljenja sam da se ulaganje u staro nikad nešto posebno ne isplati. Dobićeš mali boost, to stoji, ali ćeš se limitirati na duže staze. Po meni je bolja opcija uzeti najnovije i najslabije, koje će čak biti osetno brže od toga što imaš. Dobijaš daleko savremeniju platformu i što je još važnije otvorenu za mnogo kvalitetniju nadgradnju. Evo na primer, prodaš svoju ploču, proc, memoriju, grafu, zatim dodaš tih 50€, i uzmeš novo G1820, H81, 4GB (ovo košta 90€ sve zajedno) i na konju si. Kasnije kad budeš u mogućnosti ubaciš još 4GB da aktiviraš dual channel, što će ti automatski podići i grafičke performanse. Naravno ostaje ti i mogućnost ubacivanja bilo koje savremene grafičke karte ako se za tim ukaže potrebai. Plus ne treba zaboraviti da sa ovom platformom dobijaš USB3, SATA3 i ostale sitnice koje ti mogu značiti u budućnosti.
Naravno da ne moze od babe devojka, to i nije cilj nego cisto info da znam jel mi se isplati da to gura net jos godinu dana, imam 4gb rama igrice i ne igram vise... masina vise sluzi za net i skaype roditeljima nego meni... nego mi vrisnulo napajanje pa reko ajd pored njega da vidim jel mogu sta jos poboljsati....
Ovim si sam odgovorio i uštedeo pare. Ako ti treba za Skype, a imaš 4GB rama, drugo napajanje i čekaj priliku za zamenu cele mašine.
Pozdrav!
Vlada
:: Naravno da ne moze od babe devojka, to i nije cilj nego cisto info da znam jel mi se isplati da to gura net jos godinu dana, imam 4gb rama igrice i ne igram vise... masina vise sluzi za net i skaype roditeljima nego meni... nego mi vrisnulo napajanje pa reko ajd pored njega da vidim jel mogu sta jos poboljsati... :: :: :: Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik... :: :: ::
Ako će da ti gura net još godinu dana kupi napajanje od 15€ i gotovo. Sve preko toga za tvoje potrebe je bacanje para...
:: Naravno da ne moze od babe devojka, to i nije cilj nego cisto info da znam jel mi se isplati da to gura net jos godinu dana, imam 4gb rama igrice i ne igram vise... masina vise sluzi za net i skaype roditeljima nego meni... nego mi vrisnulo napajanje pa reko ajd pored njega da vidim jel mogu sta jos poboljsati... :: :: :: Sve je na nama, da li pobednik ili gubitnik... :: :: ::
Kupih novo napajanje, ali sad je komp nece da radi, sve lepo povezano napajanje 100% ispravno, ali nece, ukljucim komp sve se vrti i svetli ali nema onog beep i da krene... verujem da je staro napajanje ( koje je otislo uz vatromet u kucistu) povuklo i bar maticnu, ako ne i jos nesto da li sam u pravu?
Ne mora da znaci. Rastavi ga celog, izvadi CMOS bateriju iz ploce, ocisti sve kontakte alkoholom i vatom, sacekaj 15 min., vrati bateriju, sklopi ponovo sve i postoje sanse da upali.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.