Sklapam jedan pc, pa me zanima sledece, posto hocu u njega da stavim 12gb rama, ovako bih to upario, imam dve iste memorije 2x4 ddr3 viper CL9 i imam jednu Patriot Signature CL11 od 4gb... Da li ce to raditi na istoj ploci z68s-g43 (g3) ili ce biti konflikta, znaci ove dve u dual a ova ttreca u single??
I7 4790k @ CM Hyper 212 EVO ASROCK Z97 Extreme4 KINGSTON 4x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis Gray Asus R9 280X Dc2T CrossFire THERMALTAKE Toughpower Grand TPG-1050 WD BLACK SERIES WD3003FZEX 3TB + SSD SATA3 500GB Samsung 850
Prvo i pre svega, ti vise neces imati dual channel. Na ploci ces videti da su slotovi za ram u dve boje i da bi dual channel radio, mora biti podjednaka kolicina memorije.
Odgovor da li ces moci da imas 12GB rama niko ne moze da ti kaze sa 100% sigurnoscu zato sto su svi probirjivi. Najbolje je da ti sam ubacis taj stap i proveris. Ne mozes da pokvaris nista, mozes samo da dobijes BSOD ili da se komp ne ukljuci dok ga ne izvadis.
ma to znam i sam, sada ga sklapam, ali kapiram da nece moci, pazi znam da su nove ploce flex tipa tj podrzavaju ono kao da prvo bude dual pa ovo zadnje single, nego zbog cl-a i voltage razmilsjam ali videcu kada sklopim...mada kapiram da od toga nema nista, veorovatno cu samo dual morati da ostavim.
I7 4790k @ CM Hyper 212 EVO ASROCK Z97 Extreme4 KINGSTON 4x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis Gray Asus R9 280X Dc2T CrossFire THERMALTAKE Toughpower Grand TPG-1050 WD BLACK SERIES WD3003FZEX 3TB + SSD SATA3 500GB Samsung 850
Stavi u prvi slot tu CL11, pa instaliraj sve, pa onda dodaj te dvije naknadno nakon instalacije svega, ali prije instalacije grafičkog drajvera, čisto da se nebi zezao u registru, ako grafička povuče 256 ili 512 MB od sistemske memorije.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.