Kupio sam memoriju za laptop HP DV6 1320eg koji podržava 8GB rama max. Trenutno u njemu imam Elpida komada 2 po 2GB ddr3 1333MHz (svi se parametri podudaraju sas Kingstona). Sve šljaka kako treba. Nešto me navelo da kupim dva štapa po 4GB Kingston gore navedeni i da nadogradim lap na maximum 8GB. Ubacim ja ta dva Kingstona i upalim mašinu. Sva svetla gore, ekran ne daje sliku, lampica od hdd trepće, al nema nikakvoz zvuka dizanja sistema ili slično. Probao sam sa vadjenjem baterije dugmetare i izvlačenjem preostale struje iz ploče. Ponovo pokrenem lap i ništa.
Kaj vi velite momćadi? Kaj se dogaja? Jel moguće da je Kingston takvo govedo da se ne podnosi sa HP mašinom?
P.S.: Skoro sam nadogradio lap sa T6600 na T9400, radi extra .)
Nema to veze samo sa Kingstonom. Nekompatibilnost memorija i ploca je oduvek postojala, tj. cak i realne sanse da nece da rade. To ne mozes znati dok ne ugradis, sto si upravo iskusio na svojoj kozi. Dakle: 1. Probaj samo sa jednom modulom od 4GB 2. Vrati stare memorije i flesuj BIOS na poslednji
Ako i dalje nece, odnesi lap u radnju i zamoli da ti zamene za neke dve sa kojima hoce da radi.
Može i opušteno da se desi da ploča ne podržava više od 4Gb, bez obzira što piše da može 8. Ima i DDR3 memorija sa oznakom `L`. Za njih znam da ne mogu umesto običnih...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.