6.300din AMD A6-7400K ili 10.300din A8-7600 (ako nategne, vredi) 5.000din MSI A68HM-P33 V2 3.000din Kingston HyperX Fury 4GB 1866MHz DDR3 HX318C10FB/4 (gledam nema nigde 2x2GB, elem brzina Rama kod APU je daleko bitnija nego na ostalim) 1.200din MS Industrial Aries 500W 5.600din Seagate 1TB Barracuda
6300+5000+3000+1200+5600= 21.100din i ostane oko 15.000din.
Preferirao bih onaj jaci procesor i jos jedan stap rama ako bi da ostane na integrusi koja je zadovoljavajuca ili da uzme jaci procesor bez integruse i uzme posebnu graficku poput AMD R7 360 ili GTX750 ili slicno.
Edit: Maticna moze i malo skuplja zato sto ova ima samo 4 USB izlaza pozadi, ali gledaj da su chipsetovi A88X, A78 ili A68H.
Ok ajd da uporedjujemo tu konfu zajedno sa R7 250 sa mojom konfom A koja ima cetiri jezgara i integrusu, a ista cena, konfom B koja ima cetiri jezgara i R7 250.
Prvo najuocljivije je 500GB razlike HDD. Drugo ako je linkovana konfa bez R7 250 tj intelova graficka, onda AMDova graficka dominira. Trece konfa je sa dva jezgara, mada ako je za FM konfu uzet proc A6 (isto dva jezgra) onda konfa pobedjuje, mada ako je uzet proc A8 onda FM pobedjuje zato sto ima cetiri jezgara.
Zakljucak, ovo sto sam napravio je bolje od konfe sa linka u kombinaciji sa A8 procesorom. A i takodje ukoliko i konfa i FM (bilo A6 ili A8) imaju R7 250 onda FM blago dominira zato sto integrusa AMD i graficka AMD mogu da se povezu u CF http://www.fudzilla.com/34623-amd-kaveri-review?start=9
Znaci A8-7600 i R7 250 dobitna kombinacija u ovoj prici zbog 4 jezgra i povezanih grafickih karti.
PS sad sam video ovo za mali monitor, elem u celoj ovoj prici i intel i amd konfiguracija to mogu da izvlace sa integrusom, samo sto je AMD integrusa jaca. Ja bih isao da uzme A8-7600 a dodatna graficka mu ne treba. Neka sam odluci da li ce je dodati posle mesec dana rada na ovakvoj integrusi ali sumljam da ce mu trebati, mala je to rezolucija.
Ovo je moja poslednja rec, od ovog za taj monitor mu ne treba jace, pa cak i ako promeni monitor i treba mu jace neka dokupi AMD R7 graficku i neka ih upari i opet ce da bude daleko bolje.
I zadrzavam da moze dodati jos koji din na maticnu koja ima A68H chipset kako bi imao vise USB izlaza (ili neka ostane na ovoj ali skine neki USB bracket sa starog kompa kao i ja i to je to).
Moze neko da mi kaze koliko je jak procesor kod ovog najjaceg apu-a trenutno(A10-7870K)? Jel jak recimo kao fenom2 965? A graficka tipujem da je kao 6770 ili gresim?
I7 4790k 5ghz(operisan) Asus Maximus VII Hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 500gb. CoolerMaster V700
Jel si ti bre otkupio autorska prava za tu rec, koju stalno ponavljas? Umesto sto spamujes, odgovori mi na pitanje koje sam postavio!!!!!!
I7 4790k 5ghz(operisan) Asus Maximus VII Hero Kingston Fury 2x8gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 500gb. CoolerMaster V700
:: To volim da cujem, ne kurci se kao Adzem, upuvanko.. : ::
:: :: kuciste ms aries je bez napajanja :: verovatno da ce se uzeti ovako nesto :: :: U vezi ram-a i A8 da li uzeti jedan stap od 8gb ili 2x4, memoriju nece nadogradjivati ::
Aries je sa napajanjem od 500w (bruka kako je jeftinije od napajanja pojedinacno) ukoliko te brine China-tech mozes da ides na LC Power ali tu bi sebi skinuo jos 2000-3000din.
Sta trebas da znas za integrisane graficke: 1. Koriste deo RAMa kao svoju iz cega proizilaze druga dva 2. Od brzine RAMa zavisi FPS 3. Dual Channel koji se dobije koriscenjem parnog broja stapova RAM bitno utice na FPS, a pogotovo sa AA. U Dual Chanel graficka se ponasa kao da je 128bitna http://prntscr.com/8tgkg9
Zbog ovoga je bolje 2x4GB umesto 1x8GB. Ovo isto vazi i za Intel ali na AMD se daleko vise primecuje zato je GPU jaci.
:: Moze neko da mi kaze koliko je jak procesor kod ovog najjaceg apu-a trenutno(A10-7870K)? Jel jak recimo kao fenom2 965? A graficka tipujem da je kao 6770 ili gresim :
Pravi gaming benchmark nisam se trudio da nadjem zato sto ne ocekujem razliku. Ta dva procesora su skoro ista stim sto se naginje na A10, moguce zbog boljeg rada u single threadu kod igrica, a i kao noviji ima vise instrukcija. A i ima i integrusu.
Graficka na njemu se predpostavlja da je oslabljena R7 250 medjutim prilikom pregleda svako dobije drugaciji benchmark rezultat. Najverovatnije zbog brzine RAMa gde je ovde osetljiv GPU. Tako da cenim da je malko jace od 6770.
Hvala brate, eto hteo sam da znam malo dokle su stigli sto se tice toga. Hoce li sledeca generacija biti u nizem nm procesu i ddr4? Kapiram da ce takva platforma prodisati, jer je ddr4 oko 3000 mhz.
:: @Srdjan :: :: Hvala brate, eto hteo sam da znam malo dokle su stigli sto se tice toga. Hoce li sledeca generacija biti u nizem nm procesu i ddr4? Kapiram da ce takva platforma prodisati, jer je ddr4 oko 3000 mhz ::
Ma opusteno. Elem bukvalno ne znam sta ce izaci zato sto ne pratim informacije o buducim arhitekturama. Svi proizvodjaci nafuraju fanfare i kad izadje proizvod sve je mizerno u odnosu na najavu.
Cenim da bi FM zaista prodisao sa idejom da koristi DDR4, jer ipak, znamo svi da graficke odavno koriste jace od DDR3. Ali pitanje je prvo sta ce u opste izaci gledano prema CPU/cena. Meni je do jaja uvek bio AMD sto konstantno tera isti socket da ljudi ne menjaju maticne, ali menja samo chipsetove zarad punog potencijala za one koje kupuju i maticnu.
Ja gledam samo sta je trenutno na trzistu, uporedjujem proizvode i njihove beneficije, i sortiram po ceni.
A to sta ce ko da izbaci, mene ne interesuje jer im je prosao rok da izbace 10xNative USB 3.1, 2x PCIExpress x16 Gen3.1 za CF/SLI umesto da se prvi PCIExpress x16 podeli na 2x od po x8, i da ne nastavljam dalje sto bi trebalo da bude normalno a da kosta 100e za siroke mase.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.