Problem sa USB portovima na ASUS Z97 Gryphon ploci
STRANA 1 OD 1
JE3A
Problem sa USB portovima na ASUS Z97 Gryphon ploci
18.10.2015. 17:43
T62268
status: user broj poruka: 913
Pozdrav svima. Imam problem sa USB 3.0 portovima na ploci, nijedan ne radi. Sve drajvere sam instalirao i sve sam portove ukljucio u biosu ali opet isto. Dajte savet ljudi, nemam vise ideja.
Unapred hvala!
Pozdrav
CM HAF 932 INTEL i5 4670k@4.2GHz + Thermalright Silver Arrow ASUS Z97-PRO GAMER Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Samsung 1TB F3+Samsung 2 TB F4 Dell U2412M Logitech G105+MX518
Sta ti je, ZooLoo, sto se coveku rugas kad vec ne mozes da mu
18.10.2015. 19:37
status: user broj poruka: 10997
pomognes? @Jeza: da li si siguran da si instalisao Intel-ov ``inf`` drajver (resursi mat. ploce)? Probaj njihov reinstall. Sta kaze device manager? Koje uredjaje si probao da prikljucis (flash disks, misonja, tastatura, web kamera, fotoaparat...)? Je li ploca nova ili je vec radila? Pod stavkom ``svi drajveri``, da li podrazumevas i ``specijalne`` (third party USB3 controllers) drajvere, ako ih na ploci ima?
resio sam problem sa usb portovima. elem, o cemu se radilo. u biosu, dok se ne istalira OS, u advances usb ima xHCI intel bla bla bla.. e, mora biti disabled da bi radili mish i tastatura, a EHCI mora biti enabled. da bi kasnije radili usb 3.0 portovi i usb 2.0 portovi te dve opcije moraju da se promene u suprotno. pokusao sam i sa novim drajverima i sa nekim drajverima sa intel sajta ali dzebe. dobijem poruku tipa da minimum requirements are not ne znam ni ja sta (valjda da nisu ispunjeni, ako se dobro sećam). i to sam sasvim slucajno menjao, jer ako postavke nisu uradjene tim redosledom, onda ne rade ni mish ni tastatura, pa kasnije nijedan usb.. strasno sta su iskomplikovali. kod gigabyte je to jednostavnije. a ti ZooLoo ne zezaj. videces dok zavrsim mashinu, postavicu slike. ali daj da ti docaram o cemu se radi u ovoj zavrzlami. :) uzmes obican papir formata A4, stavi ga ispred sebe, pa polozi dole na sto. to je moj buduci pc (to su mu dimenzije kucista), a ima iste performanse kao i tvoj racunar. bruka mala mashina, a jebitachna. :) dok kupim jos neke ventilatore, led trake i dok sve to sredim lepo, postavicu slike i mislim da ce ti sve biti jasno. a vise od dve godine sam imao CM HAF 932, a sada ce biti komp skoro kao macmini.. :) .)
CM HAF 932 INTEL i5 4670k@4.2GHz + Thermalright Silver Arrow ASUS Z97-PRO GAMER Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Samsung 1TB F3+Samsung 2 TB F4 Dell U2412M Logitech G105+MX518
znam druze. i ja tebe zezam. uzimam Cooltek U3. pogledaj kakvo je kuciste, mnogo dobro izgleda, crne boje. najsmesnije je sto nema reset dugne i nema opticki uredjaj. :)
E extra je i svidja mi se, i sto je najbitnije kvalitetno je. Za cenu oko 60e (obicno), a sa prozorom oko 70 sto je extra.. :D Jedva cekam iskreno da vidim kako ces lepo to da upakujes..
Sad ce Adzem da se nalozi da proba i on da napravi nesto.. :P
:: znam druze. :: i ja tebe zezam. :: uzimam Cooltek U3. :: pogledaj kakvo je kuciste, mnogo dobro izgleda, crne boje. :: najsmesnije je sto nema reset dugne i nema opticki uredjaj. :) :: :: CM HAF 93 :: INTEL i5 4670k@4.2GHz + Thermalright Silver Arro :: ASUS Z97-PRO GAME :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: Samsung 1TB F3+Samsung 2 TB F :: Dell U2412 :: Logitech G105+MX51 :: ::
:: Kad ide u oglas :: http://valid.x86.fr/xctza :: :: :: znam druze. :: :: i ja tebe zezam. :: :: uzimam Cooltek U3. :: :: pogledaj kakvo je kuciste, mnogo dobro izgleda, crne boje. :: :: najsmesnije je sto nema reset dugne i nema opticki uredjaj. :) :: :: :: :: CM HAF 93 :: :: INTEL i5 4670k@4.2GHz + Thermalright Silver Arro :: :: ASUS Z97-PRO GAME :: :: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE :: :: Samsung 1TB F3+Samsung 2 TB F :: :: Dell U2412 :: :: Logitech G105+MX51 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.