Zveknuli su mi izgleda usb-ovi na Asus P5G41T-M plocu i moram do ujutru da uzmem novu. Posto na kompu imam tonu softvera koji ne mogu da diram jer ce trebati 10 dana da se razni likovi iz raznih softverskih kompanija pojave i ponovo instaliraju programe koji mi trebaju za posao, zanima me da li je mogu zameniti sledecom plocom bez da moram da obaram sistem: Gigabyte GA-G41M-ES2L. Obe ploce imaju chipset G41/ICH7, grafika je X4500 i na racunaru je sedmica home basic 32bit... Hvala unapred
Skoro sigurno ce moci. Jedino, dok ti je ta ploca jos tu, udji u...
16.10.2015. 19:38
status: user broj poruka: 10997
control panel/device manager, pobrisi SVE sto se tice mobo resources i drajvere za ``devices`` (audio, grafika, LAN, USB). Nakon toga nemoj dizati win, dok ne nabacis nov mobo. Naravno, za svaki slucaj, dok je stara ploca tu, bekapuj sav ``korisni materijal``...
A ako disejblujes USB portove u BIOSu? Ako tako hoce da radi, posle samo kupi PCI USB karticu i elegantno si resio problem. Sto se tice pitanja iz teme, odgovor je MOZE bez ikakvih problema. Samo prvi put podigni sistem u Safe modu, za svaki slucaj. Kada pronadje sve sta treba da nadje na najnizem nivou, restartuj komp i to je to. Posle samo instaliraj drajvere koji budu nedostajali (ako neki uopste i bude nedostajao).
Može bez problema. Jedina stvar koju treba da potrefiš u biosu je AHCI/IDE podešavanje i vozi (u suprotnom opciono popićeš BSOD prilikom dizanja 7-ce). Inače crko ti je USB kontroler u južnom mostu (koji se verovatno sad Qva) i jedino rešenje pored zamene ploče je zamena južnog mosta na dotičnoj ploči što inače košta više nego da kupiš drugu polovnu ploču.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.