koji i3 za socket 1155 uzeti, upgrade sa intel celeron G530
STRANA 1 OD 1
kefalo81
koji i3 za socket 1155 uzeti, upgrade sa intel celeron G530
02.10.2015. 19:24
T62161
status: user broj poruka: 775
Procesor koji imam je Intel celeron G530, sandy bridge , socket 1155. Ploča koju imam je ova http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...ID=103&LanID=0 To je ova mašina iz potpisa. Napajanje za nju je LC POWER 420w. Rama imam 2x2 gb.
G530 ozbiljno zaglupi kod multitaskinga gdje mislim na chrome sa 15 tabova i jedna nezahtjevna igra clash of clans koja se igra preko nekog emulatora ili tako nečeg. Ta igra koju igram je clash of clans i igra se preko emulatora. Inače i bez te igre kada chrome ostane upaljen veoma teško se budi tj. veoma sporo prelazi iz taba u tab.
Moj budžet je 100 EUR-a, za upgrade procesora.
Moja pitanja su: 1. Koji i3 uzeti i da li uzimati i3 ili nešto je nešto slabije dovoljno za moje potrebe a to je net, office i ponekad film i muzika. Ništa više od toga se ne radi osim ove igrice. 2. Da li će mi i3 biti dovoljan za multitasking jer ima samo 2 jezgra 3. Da li će mi trebati kuler jači od stock kulera ? KUćište mi je prilično malo. 4. Novo ili polovno ?
Re: koji i3 za socket 1155 uzeti, upgrade sa intel celeron G530
02.10.2015. 20:11
status: user broj poruka: 9420
1. Najjeftiniji i3 koji nadjes na oglasima. Posle tog ubogog celerona, masina ce da ti poleti, trebace ti ankeri da je vezes da ne odleti. 2. Apsolutno DA. 3. Apsolutno NE. 4. Novo naci neces, dakle polovno.
Za 100€ bi trebao da se uklopis i sa i3 i sa RAMom.
El Capitan
:: :: Moja pitanja su :: 1. Koji i3 uzeti i da li uzimati i3 ili nešto je nešto slabije dovoljno za moje potrebe a to je net, office i ponekad film i muzika. Ništa više od toga se ne radi osim ove igrice :: 2. Da li će mi i3 biti dovoljan za multitasking jer ima samo 2 jezgra :: 3. Da li će mi trebati kuler jači od stock kulera ? KUćište mi je prilično malo :: 4. Novo ili polovno :: :: Unapred se zahvaljujem na odgovoru :: :: PS: planiram i upgrade rama sa 4gb na 8gb ::
Elem, to je cena. Polovno slabo, mozda na kupujem prodajem. A slobodno mozes da uzmes i ovog Celerona 1620. Veruj mi, radi to kao sat... Zavrsice ti posao, a ustedeces silne pare.
Po ovom taj i5 - 3350p nije podržan. Samo 3330. A drugo je što ne znam da li mi treba i5, ja koristim mašinu za office i surf ništa jače od toga.Ali dobro ponuda je korektna, ako si ti onaj serviser u centru, onda te znam bio sam kod tebe :) što mi je isto značajno kod ovih kupoprodaja.
Ne interesuju me sa oznakom P jer nemam grafiku u računaru tako da mi treba sa integrisanom grafikom. Čak i da hoću grafiku napajanje mi je lc power 420w i tu mi je usko grlo za bilo šta.
i3 2100 za 50EUR-a + moj celeron G530 1155 socket.
Jel to ok. Imao sam ponudu za duplo više novca i5 bez integrisane grafike. Problem kod tog je što ja uopšte nemam grafiku a napajanje mi je lc power 420w. Da li je razlika para vrijedna.
To ti je korektna ponuda. Da se iscimas, mozda mozes da ucaris jos 5€ na neke akrobacije. Ja se, licno, ne bih zezao i zavrsio bih to.
El Capitan
:: i3 2100 za 50EUR-a + moj celeron G530 1155 socket :: :: Jel to ok :: Imao sam ponudu za duplo više novca i5 bez integrisane grafike :: Problem kod tog je što ja uopšte nemam grafiku a napajanje mi je lc power 420w :: Da li je razlika para vrijedna :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.