Džim Keler, jedan od glavnih AMD-ovih x86 CPU arhitekata, odlučio je da napusti kompaniju. On je bio glavni arhitekta u Microprocessor Cores odeljenju kompanije AMD. Sa njim na čelu, AMD je pokrenuo neke od najuspešnijih CPU arhitektura kao što je originalna K7 (Athlon, Athlon XP, Duron). prva 64-bitna x86 arhitektura kao i K8 (Athlon64).
Keler je potom napustio AMD i pridružio se Apple-u u razvoju A4 i A5 SoC-eva, pre nego što se ponovo pridružio kompaniji AMD 2012. godine, kako bi počeo rad na `Zen` arhitekturi. Keplerov odlazak u ovom trenutku ne stavlja Zen arhitekturu u opasnost, jer iz AMD-a poručuju da je već uspostavljena jaka liderska ekipa, kao i da se ulazi u završnu fazu rada na Zen jezgru.
Salu na stranu, sve najbolje zelim AMD-u i da taj Zen konacno ugleda svetlost dana i da mu IPC bude jaci 40% kao sto najavljuju, ma sve najbolje im zelim uz dosta srece, jer ovo je postalo nepodnosljivo kakav se monopol desava na trzistu i kako su cene otisle u tri lepe.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: Beze polako ljudi sa broda koji tone. : :: :: Salu na stranu, sve najbolje zelim AMD-u i da taj Zen konacno ugleda svetlost dana i da mu IPC bude jaci 40% kao sto najavljuju, ma sve najbolje im zelim uz dosta srece, jer ovo je postalo nepodnosljivo kakav se monopol desava na trzistu i kako su cene otisle u tri lepe :: :: :: I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk :: Asus Maximus VII hero :: Kingston Fury 2x4gb 1866mhz :: Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. :: Benq xl2420g G-Sync 144hz :: Samsung 850 EVO 250gb :: CM V700 :: ::
Arhitektura za Zen je uveliko zavrsena, sad ide implementacija za sta im on ne treba. E sad to znaci da za buduce arhitekture on nece raditi, sto je veliki udarac za AMD.
Verovatno nemaju love da ga placaju ljudski pa ide.
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T 2x4gb Crucial Ballistix 1600mhz CL 8 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!<
Amd moze profitirati samo ako bude 40% bolji od intelovog jezgra a posto se to nece desiti vec ce biti samo jaci od njihovih sopstvenih failshere ne nadam se da ce ista uraditi i sa zenom... Ovo pricam kao bivsi vlasnik fx 8350 i fx 8320 sada sam na 4770k i 4690k toliko o amd-u. Cak mi i haswell dostize 4.6 clock lakse od fx 8320... Ne znam zasto bi iko uzimao amd za cpu heavy posao. Dzaba 8 cores u 4 fpu sto su nagurali :/
Sto rece Tony Montana Frenku pre nego sto ga je roknuo : `zaradjivao sam sa strane tu i tamo, ali sam ti uvek bio lojalan`
Naravoucenije : - AMD NIKADA nije cepao sa cenom, jedno davno vreme je cepao cak i sa performansama. Dakle, svako kupuje po svom dzepu, AMD je tu uvek bio `ferplejskije` postavljen. Ali, vreme ubija sve - zakon termodinamike, i to drugi. Steta, u svakom slucaju.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
:: Džim Keler, jedan od glavnih AMD-ovih x86 CPU arhitekata, odlučio je da napusti kompaniju. On je bio glavni arhitekta u Microprocessor Cores odeljenju kompanije AMD.
@Vodos slazem se da amd ima tu sliku fair play proizvodjaca ali to je ne zato sto su stvarno tako fini nego sto su primorani kao novi igrac na pocetku da budu jeftiniji da bi neko uopste rizikovao sa njima a sada su pristupacni iz prostog razloga sto su im procesori losiji a arhitektura stara. ove intelove cene naravno ne opravdavam i ja ali zbog amd-ove letargije im oni indirektno omogucavaju da to radi bukvalno je ovako : `jbg mi ne planiramo 3-4 godine da izbacimo nista normalno za desktop ali kad budemo bice dobro`. da ako ovaj zen ne odloze za 2017. ne bi me cudilo. amd kao da je odustao od desktop-a bar meni na twitteru iskacu samo APU i `revolucionarni` laptopovi koji ih koriste...
Dobro kazes, ja ih pratim jos od 486 arhitekture, imali su sporije CPU i naravno jeftinije. Elem, od 1999 do 2004. postoji (barem za mene) taj `Intel domination time gap`... Tada si od AMD imao i `jare i pare`. Sada, nakon sto APU koncept nije doneo ocekivano, ni sam ne znam da li im uopste treba bitka za vrh CPU segmenta.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
AMD razvio sa Hynixom HBM, nikakvo licenciranje ne traze, niti sprecavaju konkurenciju da je koristi/proizvodi. Ne daj boze da je Nvidia razvila, drzali bi monopol zauvek.
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T 2x4gb Crucial Ballistix 1600mhz CL 8 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz bajo moj!<
Kakav crni vrh, oni ne mogu da stignu ni ipc od G3258.
I7 4790k 5ghz(operisan) & ph-tc14pe_bk Asus Maximus VII hero Kingston Fury 2x4gb 1866mhz Asus GTX 970 Strix & Asus R9 290 ref. Benq xl2420g G-Sync 144hz Samsung 850 EVO 250gb CM V700
:: Dobro kazes, ja ih pratim jos od 486 arhitekture, imali su sporije CPU i naravno jeftinije :: Elem, od 1999 do 2004. postoji (barem za mene) taj `Intel domination time gap`... Tada si od AMD imao i `jare i pare` :: Sada, nakon sto APU koncept nije doneo ocekivano, ni sam ne znam da li im uopste treba bitka za vrh CPU segmenta :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Sto me uvek nasmeju ovi sa bajkama od AMD Robin Hudu.
AMD je klepao po usima dok je mogao, sve dok Intel nije izbacio Core 2 arhitekturu. Cene su spustili da bi bili konkuretni, da bi opstali a ne zato sto je dobri AMD-ekica, tako fin i brizan i misli na svoje kupce, dozivljava ih kao svoju decicu hahaha.
Isti slucaj je i sa grafickim kartama, stim sto tu ta prica odavno ne pije vodu, uveliko AMD daje nedovoljno kvalitetne karte po nepristupacnim cenama. Samo u odredjenim trenucima, promenama i varijacijama na trzistu moze povremeno da se nadje nesto povoljnije. Ovako fail teski. Em krs em skup krs. Skinuli bi oni ne kozu sa ledju vec bi i poslednju kost oglodjali samo da su u toj poziciji, hvala Bogu pa nisu.
Ferplej, haha. Koja izjava. Brate stvarno se nasmejah. Od AMD-a koji ceo svoj vek igra prljavo da nema dalje ispade postenjacina do kesice :D
P.S. Sto pre uginu, bolje je za nas kupce. Doci ce neko nov i inovativan i konkurentniji ili ce ih samo neko drugi prisvojiti, otkupiti pa ce obnoviti masineriju ali rupu bez dna je tesko pokriti. Danas niko nije lud da ulaze silne milijarde koje se ne mogu otplatiti nikad! Ode i cika Keler.. Svi beze sa broda koji tone. Spasavaj se ko moze
Jel neko rekao Zen? Stize jos malo Zen promaja. Jedva cekam da vidim i to nahajpovano cudo. Jel treba odmah da kazem ili da sacekam izlazak? Ona stara, moze? “Tresla se gora, rodio se mis”
@Adzem ti bi nekad mogao mail da pogledas, nije na odmet jel? Mada sad mi i ne treba jer sam zavrsio to u cemu sam bio u nedoumici.
Odgovorio sam ti juce ili prekljuce, ali kasno... Ajde napisi sta je bilo na kraju i jos po neku.
:: Sto me uvek nasmeju ovi sa bajkama od AMD Robin Hudu :: :: :: AMD je klepao po usima dok je mogao, sve dok Intel nije izbacio Core 2 arhitekturu :: Cene su spustili da bi bili konkuretni, da bi opstali a ne zato sto je dobri AMD-ekica, tako fin i brizan i misli na svoje kupce, dozivljava ih kao svoju decicu hahaha. :: :: Isti slucaj je i sa grafickim kartama, stim sto tu ta prica odavno ne pije vodu, uveliko AMD daje nedovoljno kvalitetne karte po nepristupacnim cenama. Samo u odredjenim trenucima, promenama i varijacijama na trzistu moze povremeno da se nadje nesto povoljnije. Ovako fail teski. Em krs em skup krs. :: Skinuli bi oni ne kozu sa ledju vec bi i poslednju kost oglodjali samo da su u toj poziciji, hvala Bogu pa nisu :: :: Ferplej, haha. Koja izjava. Brate stvarno se nasmejah. Od AMD-a koji ceo svoj vek igra prljavo da nema dalje ispade postenjacina do kesice :D :: :: AMD NIKADA nije cepao sa cenom :: :: http://oi57.tinypic.com/2637eop.jp :: :: :: TRECI IGRAC. :: :: P.S. Sto pre uginu, bolje je za nas kupce. Doci ce neko nov i inovativan i konkurentniji ili ce ih samo neko drugi prisvojiti, otkupiti pa ce obnoviti masineriju ali rupu bez dna je tesko pokriti. Danas niko nije lud da ulaze silne milijarde koje se ne mogu otplatiti nikad! Ode i cika Keler.. Svi beze sa broda koji tone. Spasavaj se ko moze :: :: Jel neko rekao Zen? Stize jos malo Zen promaja. Jedva cekam da vidim i to nahajpovano cudo :: Jel treba odmah da kazem ili da sacekam izlazak? Ona stara, moze? “Tresla se gora, rodio se mis” :: :: @Adzem ti bi nekad mogao mail da pogledas, nije na odmet jel? Mada sad mi i ne treba jer sam zavrsio to u cemu sam bio u nedoumici ::
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Ne vredi, predugo je trajao period tog nekog zdravlja na forumu, normalne, opustene razmene misli i ideja, bez navijanja, botovanja, bolesnicke pristrasnosti, uspaljivanja strasti, crnih slutnji i slicnog. Bolesnici moraju da se vrate, jer nemaju nikakav drugi ventil u svojim praznim i neispunjenim zivotima, pa kad ostalo u zivotu ne ide, kad ne ide zenidba, zasnivanje porodice, iseljenje iz roditeljskog stana i napredak u mediokritetskoj, nebitnj i niotkoga-primecenoj karijerici i slicno, `ajde da se vrnemo na pcberzu da mracimo o propasti konkurencije i da spremamo kovceg za `mrski nam AMD`, koji je `oduvek klepao po usima`, a to sto Intel vec godinama za 5% vise performansi izvuce budalama po 200-300EUR iz dzepa, to nema veze. Bitnoe das ima nainovie i daje AMD na samrti.
:: tačan datum propasti AMD-a :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V :: :: ::
Pa, kad je izasla AMD 7970, nabili su cenu za jednu single gpu na preko 500E, jes da je i 580 bila skupa, ali mogla je da bude i nize cena, jednostavno iskoristili to, da su prvi izbacili karticu u nizem procesu proizvodje. A, zna se da je sa tom karticom i krenula da raste cena single kartama na 500...600E... Mislim, imas sad, ovaj I5 4670K, za nesto oko 210E, a prakticno nema nikakvu konkurenciju u vidu nekog AMD proca., ( za gaming). E, sad, druga ie stvar sto je Intel zalepio zvaku na ove proceve, mislim, da su namerno to uradili, da sprece da ovi Ivy i Haswell procevi ne bi mogli da se overklokuju na 5.0ghz i vise, jer ne bi bilo nekih velikih potreba za nekim boljim i novijim procevima, bar za gaming.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.