Pozdrav svima, evo mene opet sa nekim svojim dogodovstinama :D Kanim se vec duze vreme da dodam malo RAM memorije mojem Dell optiplex 755 (na postojecih 2gb), medjutim, naletela sam na jednu informaciju, kada sam vrsila inspekciju hardvera preko Aida64, da moja maticna, koja ima upravo naziv Dell optiplex 755, ne podrzava RAM memoriju vecu od 667mhz, i opasno sam se utukla, jer na to nisam obracala paznju kada sam ga uzimala. Medjutim, u redu, pomirim se sa cinjenicom, ali naletim na jedan drugi problem, naime, moja 2gb rama rade na 333mhz, iako moze da ide na 667, pa zelim da pitam, na koji nacin mogu overklokovati tu frekvenciju? U Biosu sam trazila, ali nigde nisam uspela da nadjem tu mogucnost, a mora da postoji negde. Inace, BIOS je Phoenix A22 (poslednji apdejt).
E sad, malo me bune ovi podaci sto mi daje AIDA64, evo vam i SS.
DDR2 (Double Data Rate 2) 2x333 = 666 (tj. 667mhz) Memorija ti radi na dobrom kloku, osnovna frekvencija 333 se mnozi sa dva. Stavi bilo koju DDR2 memoriju 667 ili brzu i radice ti sve ok, ali na 333 tj. 667 Mhz. Znaci ako stavis na 800 ili 1066, svejedno radice ti na 667.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.