Kompjuter se restartuje nakon izlaska iz sleep moda
STRANA 1 OD 1
Marijaaaa
Kompjuter se restartuje nakon izlaska iz sleep moda
06.09.2015. 21:29
T62011
status: user broj poruka: 37
Kao sto naslov teme kaze, imam problem sa tim sto se kompjuter sam od sebe restartuje nakon izlaska iz sleep moda, dakle, kompjuter ne radi nekih pola sata i vise, on sam upada u sleep mod, nakon ponovnog pokretanja dolazi do restarta racunara (ne direktno odmah, ali nakon minuta normalnog funkcionisanja), nakon restarta normalno udje u sistem, i nastavlja da radi bez ikakvih problema.
E sad, nisam znala gde ovu temu da postavim, jer je vrlo moguce da problem nije hardverske prirode vec softverske (mozda do nekog podesavanja), pa iz tog razloga ne zamerite ako sam slucajno pogresila temu.
Ima li neku ideju sta bi moglo da bude? Kapiram da ne bi trebalo da je neki veliki problem, ali je svakako problem.
Zbog toga i kazem, bas specifican problem, mozda sam bila i konfuzna kada sam objasnjavala, u svakom slucaju, nije mi jasno zbog cega se desava to. Proveravala sam temp. procesora, oba jezgra su na 37-38C i ne prelaze vise cak ni pod opterecenjem. Cak sam mislila da nije do napajanja, pa sam probala sa drugim, ali... avaj... isti slucaj.
Ja imam problem sa mojom Toshibom. kada izađe iz sleep moda ne radi WiFi, a ventilator na procesoru se vrti maksimalno brzo. Uglavnom praktikujem savet koji ti je dao i Srdjanc.
Sleep mode gasi mnoge procese koji kasnije ne mogu da se upale automatski. Kod nekoga se to manifestuje `blaže`, a kod nekoga resetovanjem jer je neophodno da bi se ti procesi obnovili. Može ovo rešenje sa zabranom, a može i jeftinije, da kupiš Apple.
Ma u pravu je covek 100%. Pre ce svet da se srusi, nego da zabaguje sleep na jabuci :) Prodas plucno krilo i jedan bubreg i kupis Aplle. Em sto ces nekome spasiti zivot, em ces imati stabilnu masinu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Do ovog problema je došla tako što je Bil Gejts napravio Windows. `Windows can`t find a driver for anesthesia. Please restart.` Da, može da se podesi, ali Mac može da se podesi i da se probudi bez posledica.
O tome zbore ljudi, malo čitajte a malo i mislite. Baš zato što je teško.
Ne sporim da možda mora tako jer Win barata sa toliko različitih uredjaja dok je Mac zatvorene arhitekture. Ali glupo je poricati realnost.
Neki od rezidentnih programa ili drajvera ne može da reinicijalizuje posle sleepa. Prvo poisključuj sve procese koji rade u pozadini (antiviruse i sl, widgete i toolbarove, playere, skype,...). Proveri u process hackeru šta sve radi u pozadini. Ako nije to, onda otkačuj jedan po jedan hardverski uređaj, uključujući i one na usb-u i LAN-u. Ili možeš probati samo sa clean instalacijom win-a, bez 3-rd party drajvera. U stvari ovo zadnje bi bilo najbolje jer tako ćeš najbrže naći dal je hardverski ili soft problem.
:: Neki od rezidentnih programa ili drajvera ne može da reinicijalizuje posle sleepa. Prvo poisključuj sve procese koji rade u pozadini (antiviruse i sl, widgete i toolbarove, playere, skype,...). Proveri u process hackeru šta sve radi u pozadini. Ako nije to, onda otkačuj jedan po jedan hardverski uređaj, uključujući i one na usb-u i LAN-u. Ili možeš probati samo sa clean instalacijom win-a, bez 3-rd party drajvera. U stvari ovo zadnje bi bilo najbolje jer tako ćeš najbrže naći dal je hardverski ili soft problem
Uradila sam kako su me ovde savetovali, iskljucila sam da mi komp odlazi u sleep mod i sad nema nikakvih problema. Mrzelo me je da se bakcem oko svega toga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.