Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS ROG Z170 Maximus VIII Hero - recenzija
STRANA 1 OD 1
jale ASUS ROG Z170 Maximus VIII Hero - recenzija 01.09.2015. 16:17 T61985

status: user
broj poruka: 24

Pozdrav svima,

Proslo je dosta vremena od poslednje recenzije neke matične ploče pa evo mene opet. Ovoga puta sam imao prilike da testiram novu intel Z170 platformu a ploča kuju vam predstavljam je ASUS ROG Z170 Maximus VIII Hero.
Kao i do sada sve što vas zanima vezano za ovu ploču mozete pitati u ovoj temi ako to već nije rečeno u recenziji. :D

https://www.youtube.com/watch?v=GIPpQvHE97A
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
eVlada011 Dobra je ASUS ROG Z170 Maximus 8 Hero 09.09.2015. 11:53 #602447

broj poruka: 194
Dobra je ploca svidja mi se ali vise mi se svidja Gene.
Ali ja pre 2 meseca uzeo Rampage 5 Extreme.
Dobro ostao mi je jedan jos kit GSkill Ripjaws 4 DDR4 ako prodam moju platformu staru Z77 mogu da uzmem i i7-6700K.
Fali samo ploca. Koliko kosta Gene za backup komp mozda?
Ili cekati Impact, a bas bih voleo jos jedan mali komp da sklopim, ali obavezno mali ili Mini ITX ili mATX.
Gledao sam juce i nisam video Gene u prodaji kod nas.

PC BERZA OGLASI

imarkovic Re: Dobra je ASUS ROG Z170 Maximus 8 Hero 09.09.2015. 12:33 #602449

broj poruka: 18996
Za trenutak se iznenadih, da nije napisano da je uzet Rampage5 i potencijalni Gene, pomislio bih da je Vlada

PS obavezno uzmi Gene za backup, pouzdana ploča i `must have`.

@jale, odlična, nije loša ploča, ali i meni se više sviđa Gene.

:: Dobra je ploca svidja mi se ali vise mi se svidja Gene.
:: Ali ja pre 2 meseca uzeo Rampage 5 Extreme.
:: Dobro ostao mi je jedan jos kit GSkill Ripjaws 4 DDR4 ako prodam moju platformu staru Z77 mogu da uzmem i i7-6700K.
:: Fali samo ploca. Koliko kosta Gene za backup komp mozda
:: Ili cekati Impact, a bas bih voleo jos jedan mali komp da sklopim, ali obavezno mali ili Mini ITX ili mATX
:: Gledao sam juce i nisam video Gene u prodaji kod nas
::
:: PC BERZA OGLAS
eVlada011 .... 11.09.2015. 19:13 #602634

Kad smo vec kod Rampage 5 Extreme ja zaista nisam drzao teze pakovanje za plocu, znaci to je kao omanje kuciste da nosis i verovatno teza nego dve obicno ovako. Onaj kada mi je predavao kutiju ja reko A sta ploca kao i svaka druga, znaci ruka puf dole... Najtezi je u stvari onaj heatsink jer je to sve aluminijum jako debeo sa cevi od coopera unuta, i dok druge Z170 i Deluxe ploce imaju onaj stitnik plastican preko konektora kod Rampage 5 Extreme je sve to metalno i iz jednog dela sa hladnjakom za VRM, oni to zovu kao DirectCU II hladjanje i mnogo mi se vise svidja na plocama nego na grafickim. Bukvalno kada kucnes rukom taj aluminijum imas utisak da je od betona nema uopste metalan zvuk i suplji. A i donji hladnjak je veliki i masivan i iza ploce ima veliki stitnik.

Ovo je taj najlepsi trenutak kada otvorite pakovanje od ploce a sve mirise kao ganc novi mobilni telefon kada kupite

http://imgur.com/Ot0omri

Sjebano je samo sto je u ovoj zemlji ekonomska situacija losa pa onda jedva uspevamo jedan dobar komp da napravimo. Da sam u inostranstvu ja bi odmah sada sastavio i Z170 sa malom Maximus VIII Gene u koju bi ubacio Fury X sa vodenim blokom i EKWB 240. On je mali tek nesto veci od PCI-E slota, sa vodenim blokom i tanak perfektno bi legao dok bi naravno glavna masina bila X99 sa TITAN X I E-ATX plocom.
Evo tek je nesto veci od zvucne karte kada se stavi pod blok idealan za mATX.

http://imgur.com/6fcyJpu

Ali standard ne dozvoljava. Koliko malo ljudi ima AMD, znaci oni nemaju nijedan klip da neko instalira vodeni block na Fury X sto moze da zainteresuje mnoge AMD Fanove, jer ona creva ono je lose jako, a sa vodenim blokom to vec bi privlacilo mnoge sa malim sistemima. Ali ti mozes naci za svaku kartu na internetu kako instaliraju vodeni block sem za Fury X.

PC BERZA OGLASI

eVlada011 .... 12.09.2015. 00:00 #602653

Citajte na benchmark.rs kako loze nekog jadnog decka koji se trudi da nauci kako se sklapa komp i dobio je neke komponente od BIOSTAR i jos ne znam od koga. Mogu samo da kazem da je to lep potez veoma od BIOSTARa. Oni mu se rugaju sada.

Ne znaa se ko predlaze nebuloznije stvari, on sto ne zna, ili oni koji satro znaju.
Teraju ga da stavi washerse na maticnu plocu ispod srafova zamislite.
Jos se drugi nadovezuju kao To nismo dobili sa plocama. Pa naravno da niste dobili budale jedne kada se stavljalo pre 10-15 godina kada je bila rupcaga samo na ploci, zasta bi sluzile metalne zvezdice nego za uzemljenje samo treba da se pazi da ne zateze sraf da ih ne izlize. Oni kazu da tu idu washersi. Majko bozija, jos kao svi serviseri to stavljaju, nedaj boze da mi stavi to serviser lepo bi se proveo. Znate one crvene kartonske sto se davalo sa plocama pre isusa Hrista.
Jos je izgleda namesto i bez spacersa, kako nije ubio plocu ne znam.
Zato ja i ne kupujem kucista gde se spaceri stavljaju posle. Na CORSAIR kucistima su oni blindirani i ne mogu da se skidaju. A onaj spaces u sredini je jedan veliki i izbacen kao ono u sredini na gramofonui tu uopste ne ide sraf. Na mnogim kucistima spaceri se rasklimaju pa se okrecu sa srafom posle, zato CORSAI ih napravi izlivene sa kucistem i nema greske. I kakvi crni washersi da zaklone metalne zvezdice za uzemljenje.
Tacnije pre vise godina su isli po 2 washersa na svaku rupu, jedan na spacer a jedan pre srafa.

PC BERZA OGLASI

Daum .... 12.09.2015. 12:32 #602678

broj poruka: 12794
Koje proseravanje, mada opet: oštećen mozak od lekova. Do juče je bilo EVGA EVGA, Asus je za siromašne, a sad na sav glas ASUS ASUS.

nisavici Posto je nebeska vatra presidente emigriro 12.09.2015. 12:45 #602679

broj poruka: 908

Verovatno na drugi forum,pothitno na dnevni red izbor Evega vlade za pretsednika,covek se navise trudi imao je 1000 naloga na berzi,i pored svih banova opstao je....
Glasam za...
eVlada011 .... 12.09.2015. 15:53 #602701

Cekaj vi mislite sto sam jaa kupio Rampage 5 Extreme da mislim da su ASUS graficke bolje nego EVGA. Ne nego EVGA maticna ploca nije izgledala zadovoljavajuce i nije imala neke funkcije koje su mi potrebne. Drugo ASUS je patentirao taj OC Socket i zasto bi ja placao MSI, GIGABYTE ili ASRock kada oni nisu izmislili to. Nikad ja nisam rekao da ASUS maticne ploce lose. I ako mi se svidja njihov monitor ja cu kupiti. To ne znaci da cu im dati 850E za GTX980Ti Strix a 1050e me kosta TITAN X Superclocked koji ako prodam samo 100e vise nego 980Ti za godinu dana ispada da sam TITAN X platio klokovan 150 MHz platio samo 100e vise od 980Ti. I budali je jasno da u svetu GTX780Ti se moze prodati za 300$ ali TITAN Black koji ima isto CUDA za oko 450$.
Sta mislis kolika ce razlika biti izmedju obogaljenje i one sa svim CUDA core.
Osim toga EVGA ima prednost u svakoj situaciji kada je cena ista i opcije jednake naravno zbog poklona koje sam dobio od njih.

Sta ovaj bulazni, Sky emigrirao, gde je on, odselio se iz Srbije?

PC BERZA OGLASI

zmajBG Re: .... 12.09.2015. 16:01 #602703

broj poruka: 209
Ti se opet drogiras ili nisi ni prestajao?
https://goo.gl/9h6AEH

:: Cekaj vi mislite sto sam jaa kupio Rampage 5 Extreme da mislim da su ASUS graficke bolje nego EVGA. Ne nego EVGA maticna ploca nije izgledala zadovoljavajuce i nije imala neke funkcije koje su mi potrebne. Drugo ASUS je patentirao taj OC Socket i zasto bi ja placao MSI, GIGABYTE ili ASRock kada oni nisu izmislili to. Nikad ja nisam rekao da ASUS maticne ploce lose. I ako mi se svidja njihov monitor ja cu kupiti. To ne znaci da cu im dati 850E za GTX980Ti Strix a 1050e me kosta TITAN X Superclocked koji ako prodam samo 100e vise nego 980Ti za godinu dana ispada da sam TITAN X platio klokovan 150 MHz platio samo 100e vise od 980Ti. I budali je jasno da u svetu GTX780Ti se moze prodati za 300$ ali TITAN Black koji ima isto CUDA za oko 450$
:: Sta mislis kolika ce razlika biti izmedju obogaljenje i one sa svim CUDA core.
:: PC BERZA OGLAS
eVlada011 .... 12.09.2015. 16:03 #602704

Gde je Sky emigrirao? U neku stranu zemlju ili se zajebavate?
Posrecilo mu se ako je uspeo da ode bar ce moci da zaradi koliko zeli.

PC BERZA OGLASI

duqp Mislim da je otisao 12.09.2015. 16:10 #602706

broj poruka: 3466

U Saudijsku Arabiju.

eVlada011 .... 12.09.2015. 16:13 #602707

Ozbiljno ili zajebancija. Sta imao nekog tamo da ga povuce i doceka?

Evo ako neko hoce da kupuje Skylake i5 ili i7 ja mislim da je ova Maximus VIII Gene najbolji izbor koji se moze naci. Dobra je, kvalitetna, lepo izgleda i nudi mnogo bolje opcije nego 2-3 generacije pre nje a pri tome ne pripada cenovno rangu nekih ultra skupih ploca gde bi mogli da zalite sto niste ulozili u ASUS X99-A/USB 3.1 recimo, itd.

https://youtu.be/9xbpxqbLcrc

https://youtu.be/L7dLe7W2fm8

Vidite ona je izuzetno lepo osmisljena sa svojim chipsetom koji podrzava cak 20 PCIE Lanes Gen 3 tj 3.0. I na nju mozete staviti dosta opcija. Naravno morate da izaberete da li cete M.2 ili SATA EXPRESS... Ali mozete koristiti verovatno M.2 i Intel NVMe 750 SSD. Jedino ne volim sto nisu koristili istu vrstu prigusnica kao Maximus VIII Hero i Maximus VIII Extreme jer Gene zasluzuje to, mada za Skylake i ovo je vise nego dovoljno.

Licno bi je spakovao u Obsidian 350D, 450D, ili bi cak porucio neko 130-150e kuciste totalno drugacijeg tipa sa horizontalnom maticnom ili cak wall mount kucista od Lian-Li.

Recimo moj jedan od favorita Lian-Li PC-V359 u crnoj ili silver boji.

http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-v359/

https://youtu.be/qli9EjIpdJQ

Ako ne uvek vam je X99 na raspolaganju, platforma koja je nezavisna od Z cipseta, ploce izlaze drugim tempom, evo i sada se pojavljuju tek dobre ploce kao X99M-WS mATX od ASUSa i u vecini stariji poznavaoci se odlucuju na to. Posebno oni koji sem igrica hoce da nekada nesto i urade na tom racunaru. Jer kada klokuju 5820k NA 4.0-4.2GHz single thread je tik uz Intel procesore sa najvecim fabrickim klokom, sto znaci da u igricama su isti kao svi drugi. Jer je i Ivy Bridge cak i Sandy dovoljan za igrice, ali zato u multi threaded aplikacijama deru kompletno sve mainstream procesore.

ASUS X99-A USB 3.1 kosta samo 900 din vise od verzije koje nema USB 3.1 i to je Interni USB 3.1, TJ OKO 280e, i7-5820K mozete naci za 360e iz Madjarske, i memoriju mozete naci povoljno da kupite od nekog ko prodaje kao ja Quad Channe 2800 l i to GSkill za 160-170e. To nije mnogo skuplje od nekoga ko hoce da plati Maximus VIII Hero ili Maximus VIII Extreme cak i i7-6700K. Oko 700e vas moze izaci jeftinija X99 varijanta sa svim opcijama kao najbolje ploce samo sa malo losijim memorijom. Dok skuplja varijanta Skylaka ce vas izaci isto ili 50-100e jeftinije.

PC BERZA OGLASI

duqp Koliko se secam 12.09.2015. 18:00 #602711

broj poruka: 3466

Otisao je kod imarkovica. Mislim da su tamo poceli da rade sa zlatom. Nisam siguran. Mislim da je bila sticky tema, slike da doceka sa nekim šeicima tamo, balkanska konekcija i tako svasta.

Meni bas drago bilo da neko uspe.

Sad su manje aktivni sa racunarima ali ono 2h pred spavanje izvrte neke benchmarke i tako neke zajebancije i odu da spavaju. Drugaciji zivot tamo.

Mislim da ce i onaj rynskeleton oko nove godine kod njih na rekreativnu nastavu. Mozda i zooloo :)

Jbg ne mogu drugih nickova da se setim u trenutku. Ako ima jos neko ko ide neka se javi.

eVlada011 .... 12.09.2015. 22:39 #602734

Daj boze da ih ne vidimo u rukama Levanta u Mosulu ili nekoj slicnoj zabiti da traze otkup.

PC BERZA OGLASI

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs