Moj prelazak na noviju platformu ce se oduziti. E sada imam pitanje , moja ploca je gigabyte M57 Sli S4 rev 2.0 i planiram na njoj da stavim procesor koji je socket am3, ali na sajtu prizvodjaca pise: `(Note) If you install AMD AM3/AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec. however, the frequency of AM3/AM2+ CPU will not be impacted. Please refer `CPU Support List` for more information.` Jasno mi je da ce magistrala da se spusti , ali da li to znaci da ce kompjuter izgubiti na preformansama? Shodno tome vredi li ubacivati neki am3 cpu? I koliko cu izgubiti na preformansama, tj da li ce se kompjuter usporiti?
...se `s obzirom` ne piše `sobzirom` već sa odvojenim `s`, taj pad HT magistrale sa 5200mhz na 2000mhz usporiće samo grafički zahtevne operacije, i to ponajviše operacije koje zahtevaju i visok memorijski protok... U suštini, u svakodnevnom radu nećeš ništa primetiti, a kada je igranje u pitanju, usporenje nećeš ni osetiti, jer ne znaš ni kako bi to radilo da imaš AM3 ploču :)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
mislim da tu ne vredi nista da ulazes, ja bih to batalio, isto sam tako batalio da ulazem u ovu plocu sto imam jer podrzava FX procesore pretposlednje generacije
kad skupis para zamenis platformu, nesto novo nesto polovno, i jedno po jedno menjas
Ja tu ne bi nista jace stavljao od quad core athlona II x4 640 - 95w Ako ti je on podrzan na listi turi ga i uzivaj. A da li ces osetiti razliku, da, oces: http://goo.gl/39XwCp
+1... Svake 2-2.5 godine pre isteka garancije + svaki mesec 10-20e u kasicu prasicu i ne osetis a imas novo BTW za pusace 1-2 boxa cigareta ili gajba -dve piva mesecno
:: mislim da tu ne vredi nista da ulazes, ja bih to batalio, isto sam tako batalio da ulazem u ovu plocu sto imam jer podrzava FX procesore pretposlednje generacij :: :: kad skupis para zamenis platformu, nesto novo nesto polovno, i jedno po jedno menja :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Napajanje je chieftec ctg-500-80p , a graficka je radeon hd 6450 1gb ddr3 sa pasivnim hladjenjem. @Simon72de mogu da te kontaktiram za taj Phenom || od 40e? AMD Athlon X2 4600+ 4GB Kingston 800Mhz M57 Sli S4 rev 2.0 Maxtor 250GB
realno ta graficka za nista ne moze da se iskoristi, a HDD je premali, PSU ce biti valjda OK, kao sto rekoh nista ne vredi da se dodaje nego sve komplet, sto rece Dex max neki Athlon II x4 a ako hoces slabiju graficku onda hmm jedino 7770 ili nvidia u tom rangu... mada ni sa tim ako koristis za neke nove naslove nema nista da bude vise od low-medium datalja eventualno...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.