Treba mi pomoc, skoro sam zamenio ovu plocu, problem je dok podizem OS Win 7 desava se da umesto normalnog restarta prilkom instalacije komp se ugasi, a ne restartuje da bi zavrsio instalaciji. Dakle poludeo sam cackajuci i googlajuci neznam sta me zeza. Kad pritisnem Powe Off pali se racunar, kad pritisnem reset resetuje se kad resetujem BIOS prihvati Y i uradi reboot. Pa opet posle odredjenog vremena desava se da umesto reseta Shut Down :O ! Nastavak instalcije nije moguc. Hvala na pomoci unapred.
Ako sam dobro razumeo, ti ne mozes da instaliras Win7, jer ti umesto restarta uradi Shut down? Ako je tako, prvo moras otkaciti sve PCI i PCI-E uredjaje / kartice koje imas pa pokusati samo sa CPU, MB, RAM i HDD (integrisana VGA ako je imas, ako ne, onda PCI-E)
Da. Probao sam prvo sa integrisanom grafikom posto nije na eksternoj namesten adekvatan hladnjak. Posle sam probao drugi HDD, i RAM ! Sve se isto ponavlja, ostalo je da probam preko CD ROM-A dizanje OS-a posto sam podizao preko flesha mada tesko da to ima neke veze, ali probacu.
Cek malo...Kakve veze ima nastavak instalacije ako umesto restarta ode u shut down? Pa mora da nastavi gde je i stao kada ga ti ponovo startujes. Otkud OS/ instalacija zna sta je restart, a sta shut down? Za nju je to isti djavo. Kada instalacija zapocne restart, dodjes do BIOS posta i ti mozes ugasiti komp i nastaviti instalaciju za 10 godina i nastavice kao i da je bio restart. Nesto tebe drugo tu keca...Verovatno instalacija zapocne restart i umesto da zavrsi zapoceto, komp se iz nekog razloga ugasi i krene instalacija ispocetka, jer nije stigao da upise trenutno stanje instalacije...
Za pocetak promeni HDD i Instalacioni CD ( nabavi drugu verziju )
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Cek malo...Kakve veze ima nastavak instalacije ako umesto restarta ode u shut down? Pa mora da nastavi gde je i stao kada ga ti ponovo startujes. Otkud OS/ instalacija zna sta je restart, a sta shut down? Za nju je to isti djavo. Kada instalacija zapocne restart, dodjes do BIOS posta i ti mozes ugasiti komp i nastaviti instalaciju za 10 godina i nastavice kao i da je bio restart. Nesto tebe drugo tu keca...Verovatno instalacija zapocne restart i umesto da zavrsi zapoceto, komp se iz nekog razloga ugasi i krene instalacija ispocetka, jer nije stigao da upise trenutno stanje instalacije.. :: :: Za pocetak promeni HDD i Instalacioni CD ( nabavi drugu verziju :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: 1. Instalacija je sigurno dobra ja sam je koristio i na svom racunaru i na dosta drugi 2. Palio sam juce ja posle tog Shut Down, kad je trebao restart, da bi posle 3 paljenja dobio poruku da instalacija nije dobra zbog vise restarta nemogu tacno da se setim na eng sta je pisalo, ali znam da je pisalo da instalacija nije uspela i da mora ponovo. Tako sam ludeo i sa drugim HDD-om isto se ponavlja i zabode shutdown.
Ne trebas da probas sa drugim ramom i hddom, vec samo sa plocom, cpu, ram i hdd. Bez prikacenih ikakvih dodatnih uredjaja, sem tastature i misa. Svi kablovi raskaceni, sve kartice povadjene, palis kratkim spojem power pinova na ploci.
Resio sam problem. Neverovatno upitanju je bio CPU- Intel Core 2 Duo E6700 koji je dosao zajedno sa plocom. Kada sam vratio stari CPU E3300 podize OS i radi restart normalno. Koje maltretiranje :O
Hvala na pomoci jos jednom.
:: Ne trebas da probas sa drugim ramom i hddom, vec samo sa plocom, cpu, ram i hdd :: Bez prikacenih ikakvih dodatnih uredjaja, sem tastature i misa. Svi kablovi raskaceni, sve kartice povadjene, palis kratkim spojem power pinova na ploci.
Gledao sam na pomenutoj ploči je bios iz 2010 god. Možda je i poslednji za nju BIOS, tako da ovaj feler CPU koji je iz 3q/2006 zasigurno feler, a fizički izgleda kao nov.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.