E ovako: Na ploci Biostar MCP6P M2+ sam imao procesor AMD Athlon™ II X2 x240 ADX240OCK23GQ 2800Mhz koji je u MyComputeru pokazivao 2.81GHz
Danas sam stavio drugi procesor AMD Athlon™ II X2 x260 ADX260OCK23GM 3200Mhz Kad sam upalio komp, otisao sam u MyComputer osvezio sam onaj Index za ocenu racunara i on mi i dalje pokazuje 2.81GHz
Proverio sam u Aidi i Speccy-u i tamo lepo pise da CPU ima 3200MHz
Kako i zasto mi u MyComputer pokazuje predhodne vrednosti CPU-a i pored toga sto sam osvezio Index ocene?
Jel treba nesto dodatno da se podesi u biosu ili negde?
Inace dok mi je bio onaj prethodni proc instalirao sam DualCore Optimizer pa ne znam jel moram da ga reinstaliram ili to nema veza s`tim?
Da dodam samo da koristim Windows 7 Ultimate 32bit SP-1
Ja sam bas prekjuce reinstalirao sistem a eto danas sam stavio drugi procesor. Mozda sam trebao da sacekam ta dva dana pa da sve odradim odjednom. Ali vec sam radio to tako ali sa Intelovim procesorima i nisam imao nikad takav problem Uvek mi je Win odma prepoznao proc. Nemam pojma, videcemo... Hvala na odgovoru..
A jel to sigurno da radim? Jel moram sa oba jezgra da uradim unistal ili je dovoljno na samo jednom?
:: Mozda ti nije stavio drugi drajver. Uninstal u device manageru taj procesor pa restrt i pronacice drajver bas za taj i mozda proradi.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Deinstaliraj prvo taj dual core optimizer,to je bilo potrebno za windows xp,na 7ici ti netreba. Uostalom proveris preko cpuz frekvenciju u load-u i to je to,windows registrovao x2 240,sad kako se promeni to neznam bas...udji u bios i ucitaj default vrednosti i sacuvaj,probaj,mada bolje i da ostavis sve kako je do reinstalacije sistema. Ili reinstaliraj chipset driver.
:: A jel to sigurno da radim :: Jel moram sa oba jezgra da uradim unistal ili je dovoljno na samo jednom :: :: :: Mozda ti nije stavio drugi drajver. Uninstal u device manageru taj procesor pa restrt i pronacice drajver bas za taj i mozda proradi.. :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
prebačen na Performance. Prikazuje se ona brzina procesora koju Win `uhvati` u tom trenutku. Ako je Power Options na Optimal ili PowerSaver može nekad da prikazuje i nižu trenutnu brzinu.
Ma sigurno je. Uninstall oba, pa restart i naci ce drajver za taj CPU i OS ce ga videti kako treba....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: A jel to sigurno da radim :: Jel moram sa oba jezgra da uradim unistal ili je dovoljno na samo jednom :: :: :: Mozda ti nije stavio drugi drajver. Uninstal u device manageru taj procesor pa restrt i pronacice drajver bas za taj i mozda proradi.. :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.