Ovako imam phenom II x3 720 be koji radi kao 4 cpu i bez problema na 3.4 se klokuje, zanima me da li je ovaj athlon 860 k bolji posto imam nvidiju gtx 660 oem 1.5 gb koja ima 1152 shadera, pa npr kada smanjim rezoluciju u assasin creed unity povecava mi se cpu usage i kao da ima bottleneck. Takodje me zanima da li ce memorija uticati na perfomanse cpu-a jer imam jednu od 1333 i jednu od 1600 tj. 4 gb x2?
Ajd prvo za memoriju. Ona po default rade obe na 1333 iz razloga sto uvek brza obori svoju brzinu kako bi bila ista kao sporija, u suprotnom nebi radilo. Memorija moze da skine koji FPS ali nista znacajno. Da imas 1066 ili manje, e onda bi bio problem.
Kada bi menjao sad procesor, zbog lezista jer je Athlon FM2 a trenutno imas AM3, ti bi morao da menjas i maticnu plocu. Placanje razlike u ceni zarad tako malih performansi nikako nije pametno. Bolje idi na nesto drugo ako vec menjas i maticnu.
Nemoj na tu plocu da stavljas 6 core procesor. Gola naponska, ja to ne bih radio. Plus je matora samo tako. Ja bih ipak isao na 860k + nova ploca. Sto si se uvatio za MSi toliko? Najgore ploce.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
ma nisam se uhvatio, nego tada je bila isto jeftina ponuda pa sam je uzeo :) inace imam i vodeno hladjenje thermaltake, samo ne znam da li ce ono moci na fm2+?
Nekih 130 eur, i ako slucajno znate za koliko mogu posle ovo moje da prodam? Gledao sam i onaj intel g3258 ali ne znam kako bi to radilo sa ovom grafickom, jer je cip na grafickoj GK104, tj jaci od gtx 660 samo sto ima 1.5 gb..
mogao bih da se ispruzim za tu plocu, ali polovno ne bih iskreno nista uzimao... samo me zanima da li ce sa tim 860k kada smanjim rezoluciju recimo da ustedim na vram, doci do bottlenecka? i da li vodeno hladjenje http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000586 moze na tog athlona
:: mogao bih da se ispruzim za tu plocu, ali polovno ne bih iskreno nista uzimao... samo me zanima da li ce sa tim 860k kada smanjim rezoluciju recimo da ustedim na vram, doci do bottlenecka? i da li vodeno hladjenje http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000586 moze na tog athlon :: :: ::
Mislio je da smanji rezoluciju da bi mu manje vrama igre uzimale od grafe. Nijedan igpu nema vram. Osim ako ne racunas broadwell procesore sa njihovim posebnim ramom za igpu, sto opet nije vram bas.
@petar Zavisi u kojoj igri. Od toga najvise zavisi. I zavisi koliko fps juris.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
iskreno assasin creed unity, npr sada kada ga stavim na 720 p on tacno povuce cpu na 100% i pravi bottleneck, to mi se desava i sa gta v ono po gradu kada ide... Jer pazi na 720p on puvec maximalno 1300 mb vrama, sto ja naravno imam, a inace igram na plazmi nekada pa mi manja rezolucija i odgovara..
U pravu si, novija arhitektura povlaci sa sobom i novije setove instrukcija ali usled te iste promene arhitekture oni su sa druge strane izgubili na cistim performansama.
Zato i taj prastari phenom II x4 kao i c2q mogu da se nose sasvim pristojno sa novijim AMDovim quad core procesorima i jednostavno prelazak sa phenom II x4 platforme na bilo sta AMDovo a da nije octa core je cisto bacanje para.
No, novac je tvoj pa ako hoces da bacis 50-100e zarad dobitka od 3fps-a samo navali.
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
I sa I3 bi video pomak u performansama, najvise zbog single threaded prirode vecine aplikacija i igara, ali ne bi dobio globalno nista u performansama kada su svi threadovi maksimalno iskorisceni.
I5 sandy/ivy/haswell je po meni pravi i jedini upgrade upgrade (sem u slucaju da korisnik vec ima solidnu AM3+ plocu) za svakog ko poseduje quad procesor a da nije sandy/ivy/haswell. Naravno pricamo o upgrade-u bez pripadnosti plavom/crvenom/zelenom taboru i samo iz ugla ulozeno-dobijeno.
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD R9 280X TurboDuo / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Taj i5 bi ti bio veliki upgrade. Zato sam ti i predlagao i5-ice kao opciju. Ali ti rece da neces polovno tako da je otpalo. Za 130e ne moze ni samo procesor nov, a kamoli uz plocu.
SAMDSUNG!!!
procesor cu polovan sa garancijom i onda cu uzeti plocu novu, samo me zanimalo da li je jaci ovaj i5, da ne bude opet bottleneck :) jbg otvoricu se, ne kupuje se to svaki dan
To ti je najbolje resenje. Na stranu sto procesori jako retko crkavaju, jos je zakljucan procesor pa nije niko mogao da mu vadi dusu. Koliko para ti taj trazi? Da te ne odere, mozda je isplativije da uzmes haswell platformu zbog socketa. Lakse ces naci plocu i sve.
SAMDSUNG!!!
100 eur je taj i ima za 100 eura 3340, ima i neki 2400 on je 95eura, ali pazi svi su sa garancijom, samo sto se ovaj lik ne javlja a ja necu nista da uzmem dok ne vidim i ne proverim :) plocu cemo posle, spremio sam oko 200 eur za sve ukupno..
Imaju non k procesori podrsku za to, tako da nije problem. Sve su to stariji procesori, pogledaj ako uspes da nadjes neki 4xxx, npr 4460 ili 4440. Cisto zbog novije platforme i ploce koju ces lakse naci. Performanse su manje vise iste.
Ma garancija na procesoru ti nema neku preteranu svrhu.
SAMDSUNG!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.