inace cuo sam da je navodno dobro ako ste vlasnik intelovog cpu-a novije gen I I7 I3 bl bla i kad stavite intelov SSD da dolazi navodno do sinhronizacije(i masinerija gain-uje nekih 30-40% brzine ukupne ) pri cemu sve radi brze nego npr.da umesto intelovog ssd-a imate smsungov ili neki drugi.ima li istine u tim tvrdnjama,cuo sam od tipa koji radi u jednoj it kompaniji koja se bavi prodajom komponenti i svega vezanog za kompove,zbog pravilnika PC berze nisam u mogucnosti da kazem iz koje je firme lik i vest.Merodavnije mi je misljenje sa ovog foruma jer mi se to vec cini kao lupetanje ali ajde mozda neko na forumu bas ima kombinaciju intel + intel Thailand,fighting the last boss
Sve sto kazem vazi za sve procesore pocev od Sindy Bridge pa na ovamo.
Benefit je sto je SATA III na maticnoj native, a ne preko cipa kao kod AMD (AMD nema jos native SATA III, a ni PCI-X III i USB 3.0). AMD ima native SATA II, u koji kad ubacis SSD on radi naravno sporije. Oko 250MB/s.
Postoji mogucnost na Intelovim plocama da `spojis` SSD i HDD po principu semi-raid (los izraz). Poenta je da se SSD koristi kao Cache memorija za HDD tako da ukoliko se neki fajlovi koriste cesce sa HDD-a (primer operativni sistem), oni se kopiraju na SSD i svako naredno ucitavanje ide sa SSD-a sto naravno rezultuje brze ucitavanje. Moj zakljucak je da je ovo 90% glupo, zato sto bolje imati i HDD od 1TB i SSD od 120GB na kome jeste instaliran OS nego da na HDD instaliras OS pa onda komp da odredjuje da prebaci njegove delove na SSD. I naravno ne koristis deo ili ceo SSD ukoliko ukljucis tu opciju. Minimum GB na SSD-u odvojeno za to je 20GB.
Moze i ona prica koordinacija cipseta i SSDa ali dok AMD ne stvori native SATA III ne vredi pominjati.
Intel® Smart Response Technology accelerates the system response experience by putting frequently-used blocks of disk data on a solid-state drive (SSD), providing dramatically faster access to user data than the hard disk alone can provide. For users who are tempted to connect the SSD and HDD on ASRock motherboard, Intel® Smart Response Technology can make the SSD become the `Cache of the HDD` to boost up the HDD access speed. ASRock motherboards with Intel® Smart Response Technology are able to drive 4X faster performance boost than a HDD-only system.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.