Nisam bas u toku sa novinama a treba da sastavljam novu konfiguraciju i to sa doooobrim budzetom. Prioritet je video obrada HD materijala u velikim kolicinama a bude i 3D produkcije... Znaci top procesor na dobroj platformi i kvalitetan storage, hladjenje.... Nekada se pojavi i do 12 sati video materijala (AVCHD) za obradu (seckanje/montaza za konacni rezultat od sat-dva materijala u `izlazu`). Bio bih vam zahvalan na bas konkretnim predlozima za stabilnu masinu bez nekih kozmetickih finesa za kucista i sl. Samo sirova snaga i kapacitet.... Nije zezancija.... budzet je maltene `neogranicen` za nase uslove. Hvala svima unapred.
Hvala, imam, sa Blackmagic design... .) Treba mi PC platforma zbog jos nekih programcica koji bi se paralelno koristili... Malo je specificna situacija jer mi Mac nema svu potrebnu jeftinu softversku `podrsku`
Gazda kupio Mac ali ne da da se `experimentise`..... Standardna prica.... daje para koliko treba za hardver ali za softver - jok.. O obuci za isti da i ne govorim...
:: Hvala, imam, sa Blackmagic design... . :: Treba mi PC platforma zbog jos nekih programcica koji bi se paralelno koristili.. :: Malo je specificna situacija jer mi Mac nema svu potrebnu jeftinu softversku `podrsku ::
ja nisam onaj koji mu može odgovoriti, ali da uputim čoveka...
13.07.2015. 18:38
status: user broj poruka: 1121
prvo, sa 13, postova, verovatno si shvatio šta je ovde ozbiljan post, na koji će ti pravi maheri dati pravi odgovor ( ja nisam jedan od njih)... prvo, cena `unlimited`, liči na spamera (13 postova ne ide uz tu cenu, i liči da zajebavaš sve na forumu)... bez precizne ili okvirne definicije iste, niko neće trošiti svoje vreme da ti skrpi konfiguraciju. Drugo, po načinu pisanja, nisi neko kome priliči epitet diletant zajebant,ali ipak, ako stvarno želiš iskren savet odavde, pročešljaj malo forum, pročitaj i ono što te ne interesuje, čisto da znaš u kom duhu, i kojim rečima, izboriti validne odgovore.... toliko od mene P.S.... i ja sam sujetan, stvari koje ja dobro poznajem, ne delim baš lako....
i7 4xxx sa k oznakom. ploca od nekih 150e, kuler od 30e za cpu. ssd velicina po potrebi. hdd 2tb za skladistenje ili vise po potrebi. graficka neka od 50e ako je nebitna za posao. kuciste 50e napajanje 50e
:: Dal si trol ili ne, uglavnom :: Ma nisam trol, samo nisam u toku.... Mac mi je skoro dopao saka ali nisam imao vremena da ga otmem kolegama koji se uglavno samo dive kako sve `radi` i otvaraju i zatvaraju prozorcice. Radio sam nesto paraleno sa HP Z800 i Premiere mi je brze zavrsio neki h264 nego Finalcut ?@ pa sam pomalo skeptican prema virtual win... Ali necu da tvrdim nista dok ne probam.
Ja privatno imam 4770K i zadovoljan sam. Ovo je za `firmu` gde je sistem malo otkacen pa moram da se prilagodjavam raznim zahtevima... Evo gledam poslednju generaciju i7-5950HQ pa se pitam koliko je bolja od ovih proslih...
Ali `ajde i da ne tupim vise, uzmem recimo taj i ispratim MB i ostalo... Ono sto bi mi ostalo kao konacna nepoznanica: koji se SSD pokazao pouzdan i koje hladjene za 24/7 pod Full load (3D Rendering i sl)
Hvala svima.
P.S. Mozda imam malo postova ali svakodnevno pratim sve na forumu .)
:: Druže, i7-5950HQ je laptop procesor. Ako je baš odvrnuta slavina idi na xeon (ili dva) :: :: :: Pa to sve vreme gledam, pa mi nesto cudno... Citao sam negde da su se i7 maltene bolje pokazali od Xeona za video/3d rendering ali opet kontam neki dual xenon ce da radi posao....
Hvala vam svima... Potrudicu se preko vikenda da isprobam virtual win. na Mac da vidim kako to radi..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.