Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ucestalo napustanje AM3+ platforme
STRANA 1 OD 2  
naruto Ucestalo napustanje AM3+ platforme 09.07.2015. 11:24 T61657

status: user
broj poruka: 141

Videh dosta oglasa gde ljudi prodaju nove FX procesore i AM3+ ploce (kada kazem nove, mislim na par mecesi stare komponente sa pisanom garancijom) zarad kupovine Intela.

Ne znam cemu ta pomama? Licno sam misljenja da ce masine sa FX63/83xx procesorima, adekvatnim plocama i kartama sigurno i narednih par godina pruzati odlicne perfomanse kako za igre, tako i za druge aktivnosti.

Svi koje sam zvao prelaze na Intel - covek kupio komplet pre mesec dana i vec ide na Intel...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milos1975 Pa 09.07.2015. 11:38 #598672

broj poruka: 417
Intel nesumnjivo ima bolje performanse, AMD je stao sa bilo kakvom daljom evolucijom kad su izasle Vishere (FX8350 i ostali ize te familije). Sad su smanjili potrosnju mnogih modela na 95W, ali vestacki - tako sto su spustili radni takt.

Osim toga, AMD je zastao (i zasr*o) i sa stagnacijom po pitanju cipsetova: malo je cudno, a i smesno, da AMD nudi PCI Express 3.0 graficke odavno, a nemaju PCI Express 3.0 maticne. Ja nisam video ni jednu AMD maticnu da podrzava mSATA diskove, takodje.

Budale su sada i jedni i drugi: i likovi koji stalno kupuju nove `generacije` Intela (ovde je upotreba reci `generacija` smesna, jer se radi o manjim pomacima, u smislu da je Ivy Bridge brzi od Sandy Bridge u proseku 5-10%, a isto toliko Haswell u odnosu na Ivy Bridge, sto su maleni i skoro neprimetni pomaci u brzini), a i likovi koji naprasno rasprodaju te AM3+ konfiguracije, a nisu sacekali makar prve DirectX 12 igre da se vidi kako ce se ti AMD procesori ponasati u DirectX 12 igrama, koje bi trebalo da budu daleko, daleko, daleko bolje po pitanju iskoriscavanja sestojezgarnih i osmojezgarnih procesora.

AMD FX procesori uopste nisu toliko losi za profi upotrebu - u renderingu i za video kompresiju, za sada su losi jedino u igrama. A to bi trebalo da se promeni sa DirectX-om 12. I tu kad kazem `losi u igrama`, mislim `losi u odnosu na Intel` (koji je ujedno i daleko, daleko skuplji) - a ne realno losi, u smislu da igre ne mogu da se igraju i slicno. Ima ovde kolega na forumu koji nisu ni zakleti AMD-ovci ni Intelovci, koji imaju AMD FX procesore, i koji kazu da im moderne igre sasvim lepo rade na AMD FX procesorima.
Lord55 Ja ih kupujem 09.07.2015. 11:55 #598675

broj poruka: 9

ne smetaju mi

VMARC Re: Ucestalo napustanje AM3+ platforme 09.07.2015. 12:07 #598676

broj poruka: 9420
Ma to je samo zvaka :)

::
:: Svi koje sam zvao prelaze na Intel - covek kupio komplet pre mesec dana i vec ide na Intel..
Kutalion Jer slusaju druge ili im pare nisu problem 09.07.2015. 14:57 #598691

broj poruka: 2480
Pre godinu dana mi je bilo jasno, danas kada je DX12 i iskoriscenje svih jezgara pred vratima apsolutno nemam ideju sto prelaze na zakljucane intel procesore kada ce cak i izgubiti performansi sa 8xxx procesora.

Da ne pricamo uopste o manjoj potrebi za cpu snagom generalno. Ali dobro, to kao ljudi kad stave noctua ventilator i kazu spustio mu temperature za 15 stepeni. Placebo efekat.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

Daum ... 09.07.2015. 15:57 #598693

broj poruka: 12794
Ljudi prelaze jer jedino rešenje kad su im performanse potrebne je na strani Intela. Nažalost, zbog činjenice da Intel igra kolo oko AMD-a cene su otišle u nebesa, i dodatno na to naša država izgleda stoji iza toga da što manje ljudi može da priušti PC pa su naduvali poreze...

IvanNo1 Re: Re: Ucestalo napustanje AM3+ platforme 09.07.2015. 17:59 #598698

broj poruka: 467
:: Ma to je samo zvaka :
I ja mislim da je žvaka. Ako se pogledaju ocene na neweggu, ljudi su itekako zadovoljni svojim FX-evima (i to na bogatijem i valjda zahtevnijem zapadu) i nisam upoznat da se u poslednje vreme išta značajno desilo zbog čega bi se to naglo promenilo.

Doduše, i ja sam pri poslednjoj kupovini izabrao Intel, ali da sam uzeo neki FX-8xx0, ne mogu da zamislim ni jedan valjan razlog zbog kog bi mi se sad žurilo da ga promenim.
Dexter013 @naruto 09.07.2015. 19:38 #598702

broj poruka: 17093
Ko ima para taj moze i da isprobava sta oce i da u procesu gubi pare.
A takvih je kod nas malo.

Realan upgrade sa FX-a x8 ili x6 je samo neki besan i7
i to samo u slucaju da ta osoba moze i ume da ga upregne kako dolikuje,
inace je i to bacanje para.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst 09.07.2015. 21:32 #598703

broj poruka: 2909

Ljudi, ne hranite trola.

::Da ne pricamo uopste o manjoj potrebi za cpu snagom generalno. Ali dobro, to kao ljudi kad stave noctua ventilator i kazu spustio mu temperature za 15 stepeni. Placebo efekat
Kutalion, previše uopšteno govoriš... Za igre je donekle tvoj komentar na mestu, ali za aplikacije koje rade vektorske računice, rendering, simulacije, itd... Tu CPU radi najveći posao i ne postoji dovoljno jak procesor... Procesori sa 20+ jezgara nisu izbačeni za isprđivanje već stvarno imaju svoju namenu.
Što se noktue tiče i njihovih CPU kulera definitivno je neprikosnoven kvalitet. Ko god ti je seviro tu priču o noktui i placebo efektu nema pojma šta priča.

Sve što ide uz Noktua proizvode je vrhunskog kvaliteta.
Ovo su temperature overkolovanog Xeona X5650 za vreme rendera. Kuler Noctua NH-U12P promenjena je samo pasta CooleMaster HighPerformane HTK-002 umesto HT-N1 (koju dobijaš uz svaki Noktua kuler).

NH-U12P + CM HTK-002
http://www.dodaj.rs/f/0/kl/3K0IjVUy/capture-cm-termalna-past.jpg

NH-U12P + HT-N1
http://www.dodaj.rs/f/b/wS/3U9JxE3w/capture-nt-h1-termalna-p.jpg

Noktua HT-N1 smanji temperature u odnosu na ovo CM đubre oko 7*C... I da pre nego što pitaš merio sam više puta i kuler je lepo nalegao oba puta. Ovo ti navodim samo kao primer jedne `banalne` stvarčice iz noktua kuhinje.
Nije nikakva filozofija napraviti kuler koji dobro hladi i vrišti kao usisivač ili koji će zauzeti celo kućište, ali napraviti nečujan vent koji parira AIO hlađenjima, pri tome ne prekriva RAM slotove... Za to treba mnogo znanja...

DaSickSystem

Kutalion .. 09.07.2015. 22:12 #598705

Vecina ljudi koji menjaju i prelaze sa AMD-a na Intel su ljudi koji se igraju. Ljudi koji se profesionalno bave time sto pominjes nece ici ni na consumer segment intela vec na -E platformu. Uopste oni nemaju veze sa ovom pricom.

E sad offtopic oko mog poredjenja. Pomenuo sam placebo efekat jer ljudi citaju sta pricaju nedovoljno strucni ljudi i ocekuju ne znam kakve promene. Noctua je na glasu po kvalitetu proizvodnje itekako zasluzeno, ali daleko od toga da imaju najbolje ventilatore na trzistu. E sad sto vecina misli stavis noctua vent i dobijes -15 stepeni, jes malo morgen.

Nisam nikad pominjao promenu kulera, vec stavljanje venta. Elem kad smo kod promene kulera ni tu noctua nema top ponude. Phanteks, Thermalright i Cryorig imaju bolji air cooler po znacajno pristupacnijoj ceni. Takodje ni taj U12P nije nesto. Sam odnos cene i performansi kod noktue nisu bas na nivou. U svim segmentima postoje cooleri koji daju bolje performanse za ulozeno, sa bukom koja je u istom nivou.

AIO hladjenja su djubre uglavnom, ne znam sto poredimo. A NT-H1 je jedna od boljih pasta, CM-ove paste su blagi uzas. Nisu za poredjenje.

Na kraju krajeva nista od ovoga nije poenta, poenta je u placebo efektu gde ljudi istripuju da im nesto donosi mnogo veci boljitak nego sto zapravo jeste situacija.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

DaSickSyst 09.07.2015. 22:27 #598706

-15 nećeš dobiti ni jednim ventom.
Bila je na forumu ranije tema... Lik je zamenio CM ventove da li na TX3 ili na 212 noktuinom 12icom i oduševio se padom temperatura... Ako se ne varam bilo je u pitanju nekih 4-5 stepeni uz totalnu tišinu.

Nema šanse sad da tražim temu, ali i tu se zamena venta pokazala kao veoma pametna stvar... A neverne tome su ponavljale baš tu priču, koju ti pričaš... Probaj nekad Noktua ventove pa daj svoj sud posle toga...

NH-U12P je odličan kuler... Stvarno ne znam sa kojom 12icom ga porediš pa kažeš da nije nešto.
Jesi li siguran da si mislio na ovaj kuler:
http://www.anandtech.com/show/2485/2

DaSickSystem

Kutalion JEDNOG DANA CU NAUCITI KAKO RADI OVAJ GLUPI SISTEM I CITIRATI RECENICU KAO COVEK 09.07.2015. 22:39 #598707

`-15 nećeš dobiti ni jednim ventom.`

Eeee upravo. U tome je poenta. Ja ne sporim da ima benefita, ali su daleko manji nego sto tripuju ljudi.

Ma naravno da ce NF-F12 spustiti temp za 4-5 stepeni u odnosu na neki krsh vent budzet coolera. Ali ja sam bas to i hteo da objasnim, ljudi slusaju price kako je nesto toliko bolje od svega drugog, a realna situacija je da je tako ali u daleko manjoj meri.

Imam i sad jedan Noctua vent u trenutnom buildu i bas sam razocaran istim, NF-S12b je u pitanju. Tera i manje vazduha od CM stock venta, a apsolutno je ista buka na istom RPM. Preko 800rpm je bucan kao i CM.

Isto tako i ljudi koji prelaze sa FX-8xxx procesora na intel i5 zakljucane, ocekuju 3x bolje performanse. A dobice 20-30% ubrzanja. (naravno zavisi i od igre, za recimo WOT ce dobiti makar 50% bolje performanse)

Da, bas taj u12p je njakav i kosta previse u odnosu na to sto daje. Pa TRUE iz istog tog clanka kosta upola manje, koristi jedan vent i dere noctuu, da ne pricam da je izasao pre deceniju maltene. E toliko je thermalright ispred. Da ne pricam od ventovi od 140mm koliko thermalright gazi po noctui sa ventovima upola cene.

SAMDSUNG!!!

Milos1975 Re: JEDNOG DANA CU NAUCITI KAKO RADI OVAJ GLUPI SISTEM I CITIRATI RECENICU KAO COVEK 09.07.2015. 22:51 #598708

Stavis ovo izmedju znakova navoda, ne ukljucujuci znakove navoda: `::`,pa spejs-prazno mesto,pa onda recenicu koju si hteo da navedes samo kopipejstujes
Ne treba `::` opet, na kraju

Na primer:

:: test recenic

Kao sto mozes da vidis, sajt se maksimalno prima na dve dvotacke zajedno `::` :))) Cak i kad se samo daje primer :))

DaSickSystem, kad ce novi render iz ONE serije? Ne `uan`, nego `ONE`, po Vuketu :))))
Kutalion Mogao bih da se zakunem da sam probao to vec... 09.07.2015. 22:54 #598709

Zahvaljujem

:: Da li sam toliki Boban

Mjau, jesam.

SAMDSUNG!!!

DaSickSyst 09.07.2015. 22:59 #598710

Ti si prvi i jedini koga sam ikad čuo da je rekao za NH-U12P da je `njakav`... I korisnici i net rivjui ga samo hvale, ali OK.
Noktua nikad nije bila budžet varijanta.... Uvek su njihovi proizvodi bili skupi, ali to je cena kvaliteta.

Još nisam imao noktutu koja se čuje na 800rpm... A ako ti se stvarno noktua 12ica čuje na 800-1000 obrtaja slobodno reklamiraj... Za tako nešto će ti prihvatiti reklamaciju bez pogovora... Naravno ako ga nisi fizički oštetio i ako kuler nije stariji od 6 godina...

Trenutno koristim NH-U14S u puš-pul varijanti i na 1000rpm je nečujen... Uz U14S pakovanje dobiješ posebne apsorbere vibracija za puš-pul varijanu za još jedan NF-A15... I stvarno rade... Tako da mi je stvarno neverovatno da se manja i tiša 12ica čuje na istom broju obrtaja...

DaSickSystem

Milos1975 NH-U12P 09.07.2015. 23:08 #598712

Drzao sam NH-U12P jednom u rukama. Kvalitet izrade je toliko dobar i jak da krilca nema da mrdnu, a ne kao kod nekih drugih kulera da se gibaju i guzvaju kako hoces.
Takodje, onaj sistem da samo nabijes vent direktno na krilca je super.

DaSickSyst Re: Re: JEDNOG DANA CU NAUCITI KAKO RADI OVAJ GLUPI SISTEM I CITIRATI RECENICU KAO COVEK 09.07.2015. 23:17 #598713

:: DaSickSystem, kad ce novi render iz ONE serije? Ne `uan`, nego `ONE`, po Vuketu :)))
Nemam inspiracije... Nisam baš redovan na forumu ovih dana, pa nisam ispratio najnovije hitove harmonikaša i vesele družine... Tako da trenutno nemam novog materijala... Što ne znači da neće biti...

DaSickSystem
solaja777 Re: 09.07.2015. 23:17 #598714

broj poruka: 3277
Upravo tako Noctua je vrh:

http://www.dodaj.rs/f/14/VI/1BEhfB7J/1/000.jpg

Pasta koja dolazi sa kulerom je extra I nema je potrebe menjati za drugu. Sam hladnjak/pakovanje/propratni paket zasluzuju veliko +

Ventilatori su extra / tihi , e sad boja ... pa daltonistima I ne igra ulogu .)

Sto se tice AM3+ nema je potrebe menjati e sad jedino ako pare nisu problem onda razumem...

:: Ljudi, ne hranite trola
:: ::Da ne pricamo uopste o manjoj potrebi za cpu snagom generalno. Ali dobro, to kao ljudi kad stave noctua ventilator i kazu spustio mu temperature za 15 stepeni. Placebo efekat
:: Kutalion, previše uopšteno govoriš... Za igre je donekle tvoj komentar na mestu, ali za aplikacije koje rade vektorske računice, rendering, simulacije, itd... Tu CPU radi najveći posao i ne postoji dovoljno jak procesor... Procesori sa 20+ jezgara nisu izbačeni za isprđivanje već stvarno imaju svoju namenu
:: Što se noktue tiče i njihovih CPU kulera definitivno je neprikosnoven kvalitet. Ko god ti je seviro tu priču o noktui i placebo efektu nema pojma šta priča
:: Sve što ide uz Noktua proizvode je vrhunskog kvaliteta.
:: Ovo su temperature overkolovanog Xeona X5650 za vreme rendera. Kuler Noctua NH-U12P promenjena je samo pasta CooleMaster HighPerformane HTK-002 umesto HT-N1 (koju dobijaš uz svaki Noktua kuler)
:: NH-U12P + CM HTK-00
:: http://www.dodaj.rs/f/0/kl/3K0IjVUy/capture-cm-termalna-past.jp
:: NH-U12P + HT-N
:: http://www.dodaj.rs/f/b/wS/3U9JxE3w/capture-nt-h1-termalna-p.jp
:: Noktua HT-N1 smanji temperature u odnosu na ovo CM đubre oko 7*C... I da pre nego što pitaš merio sam više puta i kuler je lepo nalegao oba puta. Ovo ti navodim samo kao primer jedne `banalne` stvarčice iz noktua kuhinje.
:: Nije nikakva filozofija napraviti kuler koji dobro hladi i vrišti kao usisivač ili koji će zauzeti celo kućište, ali napraviti nečujan vent koji parira AIO hlađenjima, pri tome ne prekriva RAM slotove... Za to treba mnogo znanja..
:: DaSickSystem
Kutalion lepo. 09.07.2015. 23:19 #598715

Vec objasnih, iako je u gornjoj polovini ponude po performansama, nije na vrhu. A uz to nosi cenu vecu nego cooleri na vrhu, sto je meni neprihvatljivo. U12P je njakav jer nije nista posebno po performansama, a kosta imbecilno puno(70+ $).

Sto se tice te 12-ice, ljudi imaju drugi prag buke, takodje zavisi i od kucista i udaljenosti, da li je kuciste sa prozorom ili ne...
Meni je bucan, tacno ga cujem kako predje 800 RPM i onda ga obaram. Nova je skoro i nije falicna.

Eto recimo taj NF-A15 ti je kopija thermalright TY-14x ventilatora, i to losija u svakom pogledu, buke, statickog pritiska, protoka vazduha. Uz cenu koja je dvostruko veca.

Taj U14S je super kuler za X79/X99 platformu jer ne zaklanja ram slotove ni sa jedne strane. Ali opet cena koju nosi je izuzetno visoka. S tog aspekta je jedan od boljih za doticnu platformu, uglavnom zbog manjka konkurencije.

I kao plus na sve to izgled. Kao vanbracno dete Ruske Jakic i Ivana Tasovca.

SAMDSUNG!!!

imarkovic Re: Re: 09.07.2015. 23:25 #598716

broj poruka: 18996
Lep ventilator. Šteta što ne urade jedan model u crnom providnom laku, kao što je npr. megashadow, ili trueblack, i sa ovim novim sivim Noctua ventilatorima, to bi stvarno bio vrhunac.

Meni ovo izgleda do jaja:
http://goo.gl/LCMzVF
true: http://goo.gl/dbru7i

:: Upravo tako Noctua je vrh
:: http://www.dodaj.rs/f/14/VI/1BEhfB7J/1/000.jp
:: Pasta koja dolazi sa kulerom je extra I nema je potrebe menjati za drugu. Sam hladnjak/pakovanje/propratni paket zasluzuju veliko
:: Ventilatori su extra / tihi , e sad boja ... pa daltonistima I ne igra ulogu .
:: Sto se tice AM3+ nema je potrebe menjati e sad jedino ako pare nisu problem onda razumem..
:: ::
:: :: Ljudi, ne hranite trola
:: :: ::Da ne pricamo uopste o manjoj potrebi za cpu snagom generalno. Ali dobro, to kao ljudi kad stave noctua ventilator i kazu spustio mu temperature za 15 stepeni. Placebo efekat
:: :: Kutalion, previše uopšteno govoriš... Za igre je donekle tvoj komentar na mestu, ali za aplikacije koje rade vektorske računice, rendering, simulacije, itd... Tu CPU radi najveći posao i ne postoji dovoljno jak procesor... Procesori sa 20+ jezgara nisu izbačeni za isprđivanje već stvarno imaju svoju namenu
:: :: Što se noktue tiče i njihovih CPU kulera definitivno je neprikosnoven kvalitet. Ko god ti je seviro tu priču o noktui i placebo efektu nema pojma šta priča
:: :: Sve što ide uz Noktua proizvode je vrhunskog kvaliteta.
:: :: Ovo su temperature overkolovanog Xeona X5650 za vreme rendera. Kuler Noctua NH-U12P promenjena je samo pasta CooleMaster HighPerformane HTK-002 umesto HT-N1 (koju dobijaš uz svaki Noktua kuler)
:: :: NH-U12P + CM HTK-00
:: :: http://www.dodaj.rs/f/0/kl/3K0IjVUy/capture-cm-termalna-past.jp
:: :: NH-U12P + HT-N
:: :: http://www.dodaj.rs/f/b/wS/3U9JxE3w/capture-nt-h1-termalna-p.jp
:: :: Noktua HT-N1 smanji temperature u odnosu na ovo CM đubre oko 7*C... I da pre nego što pitaš merio sam više puta i kuler je lepo nalegao oba puta. Ovo ti navodim samo kao primer jedne `banalne` stvarčice iz noktua kuhinje.
:: :: Nije nikakva filozofija napraviti kuler koji dobro hladi i vrišti kao usisivač ili koji će zauzeti celo kućište, ali napraviti nečujan vent koji parira AIO hlađenjima, pri tome ne prekriva RAM slotove... Za to treba mnogo znanja..
:: :: DaSickSystem
solaja777 .... 09.07.2015. 23:25 #598717

@Kutalio
uh da NH-U14S I nije jeftin...

@DaSickSyst
Pre U14S imao sam U12S I njegova 12-tica je bila glasnije od sadasnjeg NF-A15.
Milos1975 DaSick 09.07.2015. 23:26 #598718

Ne znam na kog `harmonikasa` mislis, mislim i da ih nema na forumu, bar ne uspesnih i poznatih Ja sam mislio na one rendere inspirisane testovima vanzemaljca koga su zarobili kad mu je pao leteci u Rozvelu, pa posle vrse one eksperimente nad njim, kloniranje, stavljanje u SLI, i salju mu Propheta u celiju da vrsi `informativnu obradu` nad njim A Prophet ko Prophet, uvek ukljuci `Power` mod kad vrsi informativne obrade :))) A-la onaj iz `Mi nismo Andjeli`: `Sta ti je moc navike... Navikli da ih bijem u Power modu... Nista drugo ih ne boli` :)))

:: :: DaSickSystem, kad ce novi render iz ONE serije? Ne `uan`, nego `ONE`, po Vuketu :)))
:: Nemam inspiracije... Nisam baš redovan na forumu ovih dana, pa nisam ispratio najnovije hitove harmonikaša i vesele družine... Tako da trenutno nemam novog materijala... Što ne znači da neće biti...
:: DaSickSystem
solaja777 @imarkovic 09.07.2015. 23:29 #598719

true izgleda mocno !

DaSickSyst 09.07.2015. 23:37 #598720

@Solaja
Ne provaljujem sa slike... Da li si stavio one debele apsorbere vibracija na sadnji vent. Dosta smanje šum strujanja vazduha u odnosu na one tanke.

Mislim na ovo:
http://www.dodaj.rs/f/g/oT/2rlvFAem/wp20150508180110pro-12.jpg

DaSickSystem

Kutalion Tooo gosn markovicu :D 09.07.2015. 23:38 #598721

Ta revizija u crnom stvarno izgleda vrhunski.

@Soraja
Na zalost, kosta koliko i dual tower air cooleri phanteksa, cryoriga i thermalright-a. Ali ako imas visok ram, ko te pita, moras ili njega ili vodu za vrhunske performanse :)

Ipak za fenseriranje i izgled meni:
http://www.vortez.net/articles_file/25451_cryorig%20r1%20ultimate%20review%20-%20installed%2001.jpg

SAMDSUNG!!!

DaSickSyst Re: lepo. 09.07.2015. 23:47 #598722

:: I kao plus na sve to izgled. Kao vanbracno dete Ruske Jakic i Ivana Tasovca
Haahaaa!!!

DaSickSystem
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs