Imam poprilično staru konfiguraciju: C2D 7400, P5K, Gainward 9800GT. Probam Fifu 14 pre neki dan i počne da luduje slika, da treperi, da izlaze linije, da menja boje itd. Promenim drajver, istestiram na viruse i maleware...opet isto. Procesor je inače bio klokovan, ali ne puno, negde 3.35 Mhz. padne mi na pamet da smanjim klok i spustim za 5 jedinica u BIOS-u. Sada radi kako treba! Medjutim, nekada je bio kolokovan i više nego što je bio pre smanjenja, pa je sve radilo. Jedino što mi pada na pamet da je ili bio problem do memorije 1066Mhz Kingston HyperX, jer se smanjenjem takta smanjio i radni takt memorije, ili je pojedena ona pasta za hladjenje izmedju procesora i hladnjaka. Ima li ko neku ideju?
To sto ti izlecu artifakti po ekranu svih duginih boja je do graficke, ne do procesora ili rama. Da je do cpu-a ili rama imao bi bsod, restartovanje ili zamrzavnje racunara.
Prasara ti je graficka , a svaka pa cak i ona od 500e ima rok trajanja/radne sate. Polako ali sigurno umire, planiraj kupovinu neke iz ovog veka da ne bi opet imao isti problem.
Artifakti se pojavljuju od pre neki dan, a BSOD vec dugo unazad i to u trenutku kada budim racunar iz standby moda.
Sigurno nesto ne valja hardverski, to sam siguran, ali sad ispada da ne valja ništa jer imam i BSOD i artifakte :)
:: To sto ti izlecu artifakti po ekranu svih duginih boja je do graficke, ne do procesora ili rama :: Da je do cpu-a ili rama imao bi bsod, restartovanje ili zamrzavnje racunara :: :: Prasara ti je graficka , a svaka pa cak i ona od 500e ima rok trajanja/radne sate :: Polako ali sigurno umire, planiraj kupovinu neke iz ovog veka da ne bi opet imao isti problem :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Za pocetak ti resetuj bios na default, pa onda koristi komp. Cisto da eliminises da je problem kod loseg podesavanja. E7400 moze da ide i vise od toga (moj sam ja drzao na 3.65) dok ga nisam zamenio sa xeonom.
Vrlo teško da mogu sebi nešto bolje mnogo da priuštim. Voleo bi i ja da mogu. Svestan sam da je ovo mnogo staro sve. Za pocetak bar neku bolju grafiku tipa 560 ili tako nesto. Mozes pomoci sa savetom do nekih 70 eura.
:: Vratio si cpu i ram na manje vrednosti i verovatno si eliminisao bsod :: A artifakti ce ti se vremenom opet pojaviti 100% i bice sve gore i gore 100 :: :: Spremaj novce, sta da ti kazem druze :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Natec RX2 :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
:: Vrlo teško da mogu sebi nešto bolje mnogo da priuštim. Voleo bi i ja da mogu. Svestan sam da je ovo mnogo staro sve. Za pocetak bar neku bolju grafiku tipa 560 ili tako nesto. Mozes pomoci sa savetom do nekih 70 eura :: :: :: :: Vratio si cpu i ram na manje vrednosti i verovatno si eliminisao bsod :: :: A artifakti ce ti se vremenom opet pojaviti 100% i bice sve gore i gore 100 :: :: :: :: Spremaj novce, sta da ti kazem druze :: :: :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: :: Ram:10 Gb Kingsto :: :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: :: MBO:Asus M5A9 :: :: Case:Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650 :: :: Keyboard: Natec RX2 :: :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: :: Screen: ViewSonic 27 :: :: :: ::
:: imam jednu 6870 sapphire za 60e. to jedino ako si iz BG. (nikad OC i nije rudalrila). fora je sto me mrzi da se smaram sa oglasim :: :: i7 875k, P7P55D-E, 8gb Mushkin Radioactive, Sapphire R9 280X Vapor-X, 3x 500gb WD blue, DELL E2314 :: :: ::
@voxxx ajd danas-sutra ti javljam(zauzet sam preko dana)
@Daum rodjo! pa de si ti video 6870 od safira sa tekucom garancijom? do duse ova moja je totalni unikat sto se tice garancije 3godine(piglu riba iz Em*i radnje umesto 2 napisala 3godine). To je isteklo pre nekoliko meseci naravno...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.