Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AM2 ploca, front audio konektor
STRANA 1 OD 1
casper AM2 ploca, front audio konektor 27.05.2015. 23:59 T61373

status: user
broj poruka: 235
Pitanje za strucnjake:
Da li se na relativno novijim plocama kao sto su AM2 ploce na front panel audio konektor (JAUD1) ploce (kao na slici):
https://panam.gateway.com/s/MOTHERBD/INTEL/4006158R/4006158Rmvr17.shtml

sme postaviti umesto konektora (prednjeg audio kabla sa kucista) klasicni dzamperi ili kratkospojnici na pinove (6 i 7) i drugi na pinove (9 i 10) kao sto se postavljalo ranije na starijim modelima ploca ti dzamperi umesto front panel konektora sa kucista da bi se dobio zvuk na zadnjim izlazima.
Kao sto je uradjeno sa ovim zelenim dzamperima na maloj slici:
http://www.pcityourself.com/building/frontPanelConnections.php

Da li se postavljanjem tih dzampera na AM2 ploc umesto front panel konektora od kucista moze sprziti zvucna kartica ili na neki nacin ostetiti da ne radi.

Nadam se da ste ukapirali sta sam hteo da objasnim u pitanju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 28.05.2015. 00:44 #595117

broj poruka: 4262
Navedi tačan model ploče pa ću ti odgovoriti.
Hipotetički može sve da se sprži, ali običnim džamperima na audio konektore za front audio ne, jer tu nema šta da se sprži generalno, osim ako nisi stavio od usb-a onaj džamper za 3 komada pa sastavio dva tipa konektora, tj. izlaz za napon od usb-a i audio front. To sam viđao kod stručnjaka iz jedne pametne firme koja prodaje širom Srbije.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

f0rever Re: AM2 ploca, front audio konektor 28.05.2015. 02:14 #595126

broj poruka: 3821
Slobodno postavi.

Ili iseci bilo koji front za zvuk i gurni njega, jos lakse.

Ako ces dzampere, treba ti dva komada.

Prvi i treci popuni sa dzamperima.

Neces sjebati nista, ako vec nije sjebano.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Pitanje za strucnjake
:: Da li se na relativno novijim plocama kao sto su AM2 ploce na front panel audio konektor (JAUD1) ploce (kao na slici)
:: https://panam.gateway.com/s/MOTHERBD/INTEL/4006158R/4006158Rmvr17.shtm
::
:: sme postaviti umesto konektora (prednjeg audio kabla sa kucista) klasicni dzamperi ili kratkospojnici na pinove (6 i 7) i drugi na pinove (9 i 10) kao sto se postavljalo ranije na starijim modelima ploca ti dzamperi umesto front panel konektora sa kucista da bi se dobio zvuk na zadnjim izlazima
:: Kao sto je uradjeno sa ovim zelenim dzamperima na maloj slici
:: http://www.pcityourself.com/building/frontPanelConnections.ph
:: Da li se postavljanjem tih dzampera na AM2 ploc umesto front panel konektora od kucista moze sprziti zvucna kartica ili na neki nacin ostetiti da ne radi
:: Nadam se da ste ukapirali sta sam hteo da objasnim u pitanju.
casper re 28.05.2015. 08:38 #595129

broj poruka: 235
Da, konkretno na ovo sam mislio, stavljanjem 2 dzampera na prvo i trece mesto. (bas kao sto je nekad bilo :))

operator:
pitao sam konkretno za audio konektor, ne za USB

Konkretno je ploca ASUS M2N68-LA u pitanju i problem sa zvukom. Ploca je iz HP brend racunara i izvadjena je za drugi racunar i prebacena u obicno kuciste ali zvuk nece da radi u tom kucistu, gde ne postoji front panel kabal pa iz tog razloga pitam da li moze da se prespoji dzamperima 1 i 3 red umesto front panela i da li mozda zbog toga ne daje zvuk na zadnjem izlazu.
Drajveri su pravi i racunar sve uredno prijavljuje i kada se pusti zvuk, dole u sistraju sve u redno pulsira kao da radi ali ne radi. Izgleda da je u pitanju ipak mali HP konektor koji je bio u kucistu i bez koga nece da radi zvuk, tako sam i nasao na net-u neke informacije kao moguci izvor tog problema.

gilopile ... 28.05.2015. 09:51 #595135

broj poruka: 9459
Na novijim plocama nije potrebno stavljati dzampere ili front audio kablic da bi zadnji izlazi radili.

Naravno, nista neces sprziti ako postavis ta dva dzampera. Stavi i vidi da li ces dobiti zvuk nazad, jer ne znas da li treba ili ne da budu na konkretno toj ploci.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs