Iskrslo mi je trenutno da mogu da prodam ovaj Phenom 960t+plocu MSI 870s FX
1. Koliko bi ovo realno vredelo!? Na ploci mi je crkla zvucna ali imam Asus Xonar, pa to mogu uz plocu da prodam
2. Da li vredi da zamenim ovo za i7 2ge generacije ili neki i5 prosle generacije, po kojoj realnoj ceni bih mogao da nadjem jedan od ova 2 cpu-a!? ja kako sam gledao po meni ovaj i7 ne vredi vise od 120ak eura, i neka ono bas jeftina ploca do nekih 5-6 hiljada za njega..
3. ako ima neko ko prodaje nesto od ovih starijih komponenti(ili ima nekog ko prodaje), neka se javi pa ja to da uzmem
4. Uzecu ako ne nadjem FX 8350, posto to mora za ove nove igracke naslove, a kao sto sam video krenulo je da je i5 2ge generacije za minimum tako da necu da ga razmatram
Dakle sve ovo sto cu da uzimam uzimacu polovno jer nemam za novo, cak ni za plocu..
Ovo ti kaže osoba koja je osjetila draž i5 procesora, pa sad palamudi tj. zeza te na kvadrat. Traži i5 4570K polovan do 120, jer je nov 175 e. Za matičnu samo gledaj Z87 ili z97 chipset, a to polovno je oko 60-65e.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: Masta Gare, cuvaj to za net i pc berzu, a uzmi si konzolu tipa PS4 da se igras, da se ne patis, batali iSedmice i iPetice! :P :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
hvala, igrao Wolfeinstein predhodni na fullhd na high, i fc 4 skoro sve na high sve j imalo oko 40fps gore dole 5-10fps, jedino ove bas nove, poslednje igre mi daju manji fps zbog CPU definitivno...
Otkljucavaju se jezgra, kod mene u igrama rade 6jezgra bez da crashuje racunar ili igra, ali zato kad sam na internetu puca flash player redovno kad su otkljucana i video snimci imaju artifakte, linije i slicno...
znam da se isplati vise Intel jaci je po jezgru a i ovako bogami, samo mi je pitanje koji i gledam da prodjem(nadjem) jeftinije znaci bez velike doplate...
Mogu i ostali da se jave sa predlozima necu se ljutim :D
:: otključavaju li se jezgra i da li su stabilna?? :: :: Procesor ovakav kakav je ne bih dao ispod 50€ plus ploča sa tom zvučnom 30€. :: :: Da isplati se ići na Intel...skuplji je ali i bolji. :: :: Ako ideš na AMD idi na fx8320 ali računaj da će ti trebati bolje hlađenje od onoga što dolazi fabrički uz njega...mnogo bolje!! :: :: Sa konfom iz potpisam sam opeglao bez problema wolfeinstein old blood, Evil within i far cry 4, na max doduše na 1680x1050 rezoluciji.. :: :: support normalit :: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine. :: ::
Pazi ovako, nisam siguran za koliko mozes da uvalis to sto imas, ali ne verujem da ces moci da izvuces da uzmes krsteni i5 i solidnu maticnu. Najbolje da kada prodas to, saberes se, vidis koliko imas kesa, mozda ako je moguce dodas malo, pod uslovom da nadjes sta ti se svidja i sta bi ti odgovaralo. U krajnjem slucaju tu je amd.
Ja bi najvise voleo kada bi mogao da uzmes Sandy i neku finu plocicu.
ako može što da ne...mada imamo ovde apsur...Sandy je sada cenjeniji od Haswella...hm hm hm
support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: Dobro, dobro.. Opusti se Operatore. : :: :: Pazi ovako, nisam siguran za koliko mozes da uvalis to sto imas, ali ne verujem da ces moci da izvuces da uzmes krsteni i5 i solidnu maticnu. Najbolje da kada prodas to, saberes se, vidis koliko imas kesa, mozda ako je moguce dodas malo, pod uslovom da nadjes sta ti se svidja i sta bi ti odgovaralo. U krajnjem slucaju tu je amd :: :: Ja bi najvise voleo kada bi mogao da uzmes Sandy i neku finu plocicu :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
Pa da ima 200e pa da mu predlozim Haswell, ali ni tad mu ne bi stiglo.. Sto se amd-a tice, FX 6300 mi je neka sasvim ok opcija, ili ako nadjes nekim cudom FX 8320/8350 ali za sva tri racunaj jos par hiljada za neki normalan kuler. Uvek mozes to da dokupis, ali dok ne uzmes, ima da poludis! :D
imam Noctua hladnjak trenutno to koristim, na vreme sam se ja obezbedio jer sam racunao dalji upgrade da ce mi trebati hladnjak, na ovoj ploci moze FX procesori ali oni predhodni, primer FX 6200 ili koji je vec bio pre 6300 tako da u slucaju da uzmem 8350 imam hladnjak, samo druga ploca treba za AMD ali s obzirom da je cena polovnog 8350 skoro ista kao i7 2ge generacije bolje mi je i7, eto to je problem uzeo bih Intel neki procesor ako mi se vise isplati tj ako je bolji od 8350 a za slican novac...
Zato sam postavio temu da vidim sta je bolje i sta bi mogao da uzmem da ne doplacujem mnogo...
Onda ovako, ja bih pre uzeo 8350 onda, noviji je, imace kvalitetno hladnjenje, i sto se tice igrica lagano, plus moze i da odradi neki multi poslic ako zatreba. Nov ti je preko KP naravno 150e a FX 8320 125e. Polovan moze da bude 100-120 sve zavisi od garancije i stanja. Na to racunaj neku plocu, za njega bi trebala malo bolja polovna, ako naletis na Asus M5A97 to bi ti bio pun pogodak.. Sve skupa kostalo bi te 150e otprilike, mozda koji evro dole, gore, sve zavisi sta se na kraju nadje, a imao bi verujem skoro pa nove komponente, tj. u garanciji sigurno godinu i vise dana.
Vidi, @Gare, po meni, sve ti zavisi od grafe, to jest, da li ces menjati grafu u skorijoj buducnosti i kojom kategorijom. Za ovu sadasnju grafu ti je dovoljan i neki i3 3350p, tako da sve zavisi od grafe.
Gare, bolje ostani na tom proc/ploca tandemu a nabavi grafu. Nista neces dobiti sa jacim procesorom ako ne promenis graficku. Pogotovo ne kada se uskoro pojavljuje DX12 i smanjuje opterecenje procesora.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
NE, grafa ne pravi problem, ne treba da se menja makar jos godinu, trenutno mi cpu pravi problem, kao sto sam pisao stavljao sam r9 280 na ovu konfiguraciju i dobijam isti FPS(kao sa 7870). dakle nikako preko 40 45 i tu se vrti, sa i5 4 generacije i sa r9 280 60 55 fps, i tu je sve jasno... a za grafu kasnije ima vremena ne patim da smanjim neke detalje samo da imam veci fps, ali to mi sada ne vredi jer me koci CPU, znaci prvo ove 2 komponente a kasnije kad prikupim para opet onda i GPU!!
:: To je i5... ne i3. :: :: Gare, bolje ostani na tom proc/ploca tandemu a nabavi grafu. Nista neces dobiti sa jacim procesorom ako ne promenis graficku. Pogotovo ne kada se uskoro pojavljuje DX12 i smanjuje opterecenje procesora :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Ako mozes sacekaj jul i DX12. Da vidimo kako ce se ponasati FX procesori, imam osecaj da ce biti dobra kupovina. Ako neces da cekas, juri najbolje 2500k/2600k+ plocu.
Retki su takvi kompleti, ali podjednako dobri kao haswell i mogu doci dosta jeftinije.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Ja sam prodao procesor 50 i plocu 770 30 evra. Problem sa procesorom je što kad smanjiš podešenja (ne mogu sve da se igraju na maksimum niti to tražimo sa takvom grafikom) ne dobijamo skoro ništa tj imamo skoro isti ili ponekad i isti fps. Ja sam sa i3 a isto je sa i5 nema razlike, dobio to da kad spustim na midium dobijem duplo više fps i igra postane komotna za igranje. Ne uzimaj fx procesore ne dobijaš ono što dobiješ sa inteleom tj dobiješ samo veci minimalni fps i malo bolji fps ali ne kao sa inteleom na neka srednja podešenja.
To sto navode i5 2500 kao minimum nema veze sa mozgom posto pored tog istog i5 postave phenom II x4 koji je od slucaja do slucaja izmedju 15% i 50% slabiji procesor...
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
1. 90 evra sa nekom prosecnom zvucnom kartom (55+25+10(soundcard)), ne znam koliko taj Xonar vredi.
2.Apsolutno vredi zameniti, razlika u performansama je očigledna. Za cenu I5/I7 procesora ti ne mogu pomoci, jer ljudi precenjuju, ali ako pricamo o I7 2600k, 3770k,itd... tesko da ce iko na planeti prodati to za 120 evra, osim ako je lud.
3. Pitaj, ima dosta ljudi ovde koji iz hobija nesto prodaju ili se time bave.
4. FX 8350 vs npr. I5 2500k ...
codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno
:: Iskrslo mi je trenutno da mogu da prodam ovaj Phenom 960t+plocu MSI 870s F :: :: 1. Koliko bi ovo realno vredelo!? Na ploci mi je crkla zvucna ali imam Asus Xonar, pa to mogu uz plocu da proda :: :: 2. Da li vredi da zamenim ovo za i7 2ge generacije ili neki i5 prosle generacije, po kojoj realnoj ceni bih mogao da nadjem jedan od ova 2 cpu-a!? ja kako sam gledao po meni ovaj i7 ne vredi vise od 120ak eura, i neka ono bas jeftina ploca do nekih 5-6 hiljada za njega. :: :: 3. ako ima neko ko prodaje nesto od ovih starijih komponenti(ili ima nekog ko prodaje), neka se javi pa ja to da uzmem :: :: 4. Uzecu ako ne nadjem FX 8350, posto to mora za ove nove igracke naslove, a kao sto sam video krenulo je da je i5 2ge generacije za minimum tako da necu da ga razmatra :: :: Dakle sve ovo sto cu da uzimam uzimacu polovno jer nemam za novo, cak ni za plocu. :: :: Predlozi i misljenja : :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit
@1d1ot moguce ali ako uzimam i5 potrazicu 3 generacije ako ima povoljnije jer je novije, ako uzimam i7 jedino 2600k jer onaj 3 generacije bez 150+e nije manje...
@borovnica hvala, toliko sam ja cenio, najverovatnije da cu sve ovo za oko 11k dinara da prodam, zvucna je kostala mislim valjda 3000din, tako da sigurno da vredi jedno 1500din
@simon koaj ti je preporuka, i7 2 generacije ili i5 2 ili 3 generacije, sa kojim se vise dobija !? posto ih ti mnogo volis i hvalis :)
@ostali ako ima ko da prodaje, neka se javi ovde ili na mail...
Sto se tice generacije, mizerna je razlika. Jedino sto ces teze nalaziti ploce za sandybridge. Mada je po meni superioran u odnosu na ivy., pogotovo sto imas dobar cooler pa ces da clockujes.
U principu sta god te usere da nadjes. i5 ce ti raditi isto kao i7 u 99% igara, a u nekima i bolje jer HT zna da pravi picvajz.
SAMDSUNG!!!
Aj meni nadji taj polovan i ja bi da ga uzmem. Ako neko ima nek baci na mail podateka ! Ja sam gledoa nesto po netu nema ispod 27000 i5 sa k verizjom ni jedan sad mgocue je a bas sam planirao da uzmem neki da zamenim ovja moj AMD!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
:: Ovo ti kaže osoba koja je osjetila draž i5 procesora, pa sad palamudi tj. zeza te na kvadrat :: Traži i5 4570K polovan do 120, jer je nov 175 e :: Za matičnu samo gledaj Z87 ili z97 chipset, a to polovno je oko 60-65e :: :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Najjeftinija ploca za i3 4130 kojeg imaš za 90 evra. I5 ima smisla samo ako je k a generalno ti ne treba jaci za tu grafiku. Ja bi sacekao da vidim dal ce se sa dx 12 dogoditi nešto bitno a ako ne onda prodaj to pa kupi intel.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.